.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

«ΟΧΙ Μέχρι το Τέλος» – Η Συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ

Με εξαιρετική επιτυχία, μαζικότητα και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου στην ΑΣΟΕΕ, η πρώτη συνέλευση της πρωτοβουλίας «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ», έπειτα από κάλεσμα πάνω από 600 συνδικαλιστών, εργαζομένων, νέων, επιστημόνων, καλλιτεχνών, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες από διαφορετικά πολιτικά και συνδικαλιστικά ρεύματα, κατέθεσαν τον προβληματισμό και τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να αλλάξει το τοπίο στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την ανατροπή της νέας επέλασης στις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, ενάντια στην υποταγή στο μονόδρομο των μνημονίων, της ΕΕ και του ευρώ.


Η πρώτη αυτή συνέλευση της πρωτοβουλίας αποτελεί  ένα σημαντικό βήμα στην οικοδόμηση μιας νέας  λαϊκής ενότητας «της ρήξης μέχρι το τέλος» ενάντια στο μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου, στη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Η κεντρική πρωτοβουλία των 600+ υπογραφών πραγματοποιείται παράλληλα με μια δυναμική διαδικασία συγκρότησης επιτροπών και συνελεύσεων για το «Όχι μέχρι τέλους» σε πολλούς δήμους της Αθήνας και πόλεις της Ελλάδας. Οι επιτροπές αυτές συσπειρώνουν ένα ήδη σημαντικό δυναμικό, παρά την δυσκολία της περιόδου.

Η συνέλευση ξεκίνησε με την εισηγητική τοποθέτηση του Ν. Αδαμόπουλου, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, που ανέφερε χαρακτηριστικά «Γίνεται σαφές ότι για να νικήσουν οι αγώνες και να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα κοινωνικής καταστροφής που ήδη βρίσκονται σε υλοποίηση στα πλαίσια του νέου μνημονίου, χρειάζεται πιο αναβαθμισμένη και πολιτικά αιχμηρή κοινή δράση των κοινωνικών δυνάμεων, των αγωνιστών και των ρευμάτων που παλεύουν και δεν αποδέχονται το μονόδρομο των μνημονίων, του χρέους και της ευρωυποταγής.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου. Όπως τόνισε «Η σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν συνδικαλιστές, αγωνιστές, νέοι και διανοούμενοι μέσα από το κείμενο υπογραφών-έκκληση, αποτελεί ελπιδοφόρα συνέχεια πολλών προσπαθειών με καταλυτική συμβολή στους αγώνες του λαού μας τα τελευταία χρόνια, όπως ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», η κίνηση «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν Πληρώνουμε», συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, κλαδικοί και άλλοι συντονισμοί. Αυτές τις ενωτικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες χρειάζεται να συνεχίσουμε στη νέα κατάσταση, για να ενισχυθούν οι αγώνες σε όλα τα επίπεδα, ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Να συντονίσουμε την πάλη, τα αιτήματα, τους στόχους, τους αγωνιστές, για να μην περάσουν τα μέτρα και η πολιτική της εξαθλίωσης».

Ο Παντελής Βαϊνάς, πρόεδρος του Συλλόγου Π.Ε. Αιγάλεω υπογράμμισε ότι «Παράλληλα με τη σημερινή μας συνέλευση-διαδικασία, μια πληθώρα πρωτοβουλιών λαμβάνει χώρα σε όλη την Ελλάδα. Επιτροπές του «Όχι μέχρι τέλους» συγκροτούνται μέσα από συνελεύσεις σε πόλεις, γειτονιές και κλάδους, που συσπειρώνουν ήδη σημαντικό δυναμικό, παρά τη δυσκολία της περιόδου. Όπως καταλήγει και το κείμενο υπογραφών-έκκληση, χρειάζεται να σηκωθούμε όλοι λίγο ψηλότερα! Για μια μεγάλη λαϊκή ανάταση. Για μια νέα προοπτική που αξίζει στον κόσμο της εργασίας. Μπορούμε να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε!»

Στη συνέχεια το λόγο πήραν δεκάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στη συνέλευση καθώς και μέλη τοπικών και κλαδικών συνελεύσεων και επιτροπών του «Όχι μέχρι τέλους» (Βύρωνας, Ζωγράφου, Υγεία, Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη, Δημόσιο τομέα, κ.ά.). Έγινε πλούσια συζήτηση για την προοπτική των αγώνων, το σχέδιο της ρήξης, για τον τρόπο με τον οποίο θα οργανωθεί η πάλη σε κάθε χώρο και γειτονιά, καθώς και για την ανάγκη το πλατύ ταξικό κοινωνικό ρεύμα του ΌΧΙ και της ρήξης να βρει δρόμους ανοιχτής και μαζικής έκφρασης. Προβληματισμός κατατέθηκε ακόμα για την ανάγκη να αντιπαλέψουμε αποτελεσματικά το διασυρμό της αριστερής ιδεολογίας και πολιτικής που συντελείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέλευση πάρθηκαν και οι πρώτες αποφάσεις:

– Δημιουργία ενωτικών λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών του «Όχι μέχρι τέλους», σε γειτονιές και πόλεις, χώρους εργασίας και σπουδών. Επιτροπές που θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας στην οργάνωση και ανάπτυξη κινητοποιήσεων και αγώνων. Πρώτος σταθμός, και μέσα στον Αύγουστο, η διοργάνωση συλλαλητηρίων όταν ανακοινωθεί και κλείσει η βάρβαρη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο. Επόμενος σταθμός, οι διαδηλώσεις με αφορμή τη ΔΕΘ.

– Δημιουργία ιστοσελίδας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Πρωτοβουλίας, ώστε να είναι δημόσια γνωστές οι πρωτοβουλίες, τα καλέσματα και οι θέσεις της.

– Συγκρότηση Συντονιστικού» από τους μέχρι τώρα υπογράφοντες. Το Συντονιστικό, το οποίο είναι ανοιχτό στις συνεδριάσεις θα εκλέγεται από κάθε συνέλευση.

Δείτε το κάλεσμα της πρωτοβουλία καθώς και τις μέχρι στιγμής υπογραφές, εδώ

Για να δείτε τα βίντεο πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην πηγή.


πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου