.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

«Δεν έχει πρόθεση να πουλήσει μετοχές της ΑΕΚ ο μεγιστάνας Μελισσανίδης»


Δε μπορεί να είναι κανείς βέβαιος από που ξεκίνησε το παραμύθι για την αγορά της ΠΑΕ – ΑΕΚ από τον ασιάτη κι όχι μικρασιάτη επιχειρηματία Πίτερ Λιμ, ιδιοκτήτη της JP Morgan και της Βαλένθια. Θα ήταν κρύο αστείο να πάρουμε στα σοβαρά ότι ήταν διατεθειμένος να δώσει 85.000.000 ευρώ για την ΠΑΕ – ΑΕΚ  για το 25% των μετοχών της. Δηλαδή οι υπάλληλοι του στην JP Morgan του είπαν πως η αποτίμηση της ΠΑΕ – ΑΕΚ βρίσκεται στα 340.000.000 ευρώ, και οι προοπτικές της είναι άριστες για να δεκαπλασιάσει την αξία της άμεσα. Οπότε είναι ευκαιρία να αγοράσει τώρα που η τιμή της είναι ακόμη χαμηλά…

Το πως παράγονται τέτοια δημοσιεύματα είναι γνωστό. Όπως και τι σκοπούς μπορεί να εξυπηρετούν… 

Θυμίζω πως πρόσφατα ο Δ. Μελισσανίδης αναζητούσε ξανά επενδυτές για το γήπεδο του, στα πρόσωπα ορισμένων που είχαν δεχτεί να χρησιμοποιηθεί το όνομα τους, πως δήθεν θα βάλουν μερικά εκατομμύρια.Και τώρα βρίσκεται ένας επενδυτής που προτίθεται να γίνει μικρομέτοχος όπως εκείνος στον ΟΠΑΠ, και του δίνει ένα μυθικό για την αξία της ΠΑΕ ποσό. Κι εκείνος αγέρωχος λέει όχι! Δεν ξέρω σε ποιους θέλουν να πουλήσουν παραμύθι. Το σενάριο όμως είναι πολύ βλακώδες για να έχει ίχνος σοβαρότητας.

Θα θυμίσω επίσης την εντελώς αποτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που κατέληξε στο φιάσκο με τις αζήτητες μετοχές, που δεν αγόρασε ούτε ο ίδιος όπως είχε υποσχεθεί.

Θα θυμίσω την πρόσφατη ιστορία με την είσοδο στην παραγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου την Elite, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρει κεφάλαια και να διατηρήσει ζεστούς τους οπαδούς.

Και βεβαίως ότι έχει ξεκινήσει η κυκλοφορία των διαρκείας, με μέρος των χρημάτων που υποτίθεται θα γίνονταν μετοχές για τους κατόχους τους, να φαίνεται πως κατέληξε στην Ένωση Φίλων του, που εμφανίζεται να έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. 

Τα οικονομικά αδιέξοδα στην κατασκευή της "Αγιά Σοφιάς" που βρίσκεται εμφανώς στο δρόμο του σχεδίου Γρανίτσα, είναι ορατά ακόμη και από την Ασία. Θα μπορούσε να πει ο Πίτερ Λιμ! Και να ζητήσει και μερικά βαπόρια δώρο, για να δεχτεί απλώς να μπει ως κράχτης στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ - ΑΕΚ.


Το δημοσίευμα που ακολουθεί είναι από το iefimerida.gr


Τάσος Καπετανάκος

«ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ»

«Δεν έχει πρόθεση να πουλήσει μετοχές της ΑΕΚ ο μεγιστάνας Μελισσανίδης»




Θέμα ανά τον κόσμο έγινε το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Πίτερ Λιμ να εξαγοράσει ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως διέρρευσε μέσω δημοσιευμάτων. Μάλιστα, γινόταν λόγος για το 25% με ένα ποσό περίπου στα 85 εκατ.ευρώ.

Ωστόσο, στην ΑΕΚ δήλωναν άγνοια αφού δεν υπήρχε κρούση για κάτι τέτοιο και χαμήλωναν την… σκόνη που «σηκώθηκε» από το θέμα. Ωστόσο, ανά τον κόσμο υπάρχουν αναφορές για το ενδιαφέρον του Λιμ, με την «deportevalenciano» να ξεκαθαρίζει ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει πρόθεση να πουλήσει μετοχές της Ενωσης.

Σε δημοσίευμα της αναφέρει η ιστοσελίδα της Βαλένθια αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν έχει κατ” αρχήν πρόθεση να πουλήσει ποσοστό της ΑΕΚ. Στην Ελλάδα φημολογείται τις τελευταίες ημέρες ότι ο Πίτερ Λιμ θα μπορούσε να αγοράσει το 25% της ΑΕΚ, αλλά αυτό μέχρι στιγμής είναι φήμη. Μέχρι στιγμής στο Deportevalenciano επιβεβαιώνεται ότι δεν έχει πρόθεση ο Δημήτρης Μελισσανίδης να πουλήσει μέρος των μετοχών της ΑΕΚ και ως διευθύνων σύμβουλος (λάθος αναφορά καθώς δεν έχει καμία διοικητική σχέση με την ΑΕΚ) θέλει να φέρει μέσα από την επένδυση του την ομάδα ξανά στην κορυφή.

Ο δισεκατομμυριούχος Ελληνας επιχειρηματίας απέκτησε την ΑΕΚ το 2013, όταν η ομάδα κύρηξε πτώχευση και πήγε στην τρίτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.



Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επένδυσε πολλά και επίσης πήγε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία από την πρώτη με διαδοχικές ανόδους. Αυτό το έτος θα είναι το πρώτο που επιστρέφει για να παίξει στην ελληνική [melissa] Super League η ΑΕΚ. Με όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Έλληνα μεγιστάνα, τώρα δεν θέλει να πουλήσει την ομάδα αφού είναι υγιής η εταιρία και ο Μελισσανίδης οπαδός του ποδοσφαίρου και ειδικότερα της ΑΕΚ. Ο 64χρονος μάλιστα έκανε προσπάθεια το 2008 να εξαγοράσει την ΑΕΚ, αλλά δεν το πέτυχε. Στην συνέχεια πήρε την ομάδα το 2013 και υποσχέθηκε να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο, για το οποίο θα τον ευγνωμονούν αιώνια οι φίλοι της ΑΕΚ.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις, αλλά στην ΑΕΚ δεν υπάρχει πρόθεση για πώληση σε έναν ισχυρό επενδυτή. Ο Μελισσανίδης είναι ικανοποιημένος από την διαχείρηση της ομάδας και δεν θέλει παρεμβάσεις στην ομάδα της ζωής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου