.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Μεγάλη ανταπόκριση για τους πρόσφυγες στο Πεδίο του Άρεως

Το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που έχουν βρει κατάλυμα και καταφύγιο στο Πεδίο του Άρεως, γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και αγκαλιάστηκε από δεκάδες ανθρώπους, από τα Εξάρχεια και άλλες γειτονιές της Αθήνας.

«Αυτές τις ημέρες, πάνω από διακόσια πενήντα άτομα, εκ των οποίων σαρανταένα οικογένειες -κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία-, χρειάζονται όλη την αλληλλεγγύη μας, απέναντι στην μεταχείριση που τους επιφυλάσσουν οι πολιτικές του Ελληνικού Κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του στρατιωτικοποιημένου οργανισμού της FRONTEX που έχει αναλάβει την εποπτεία της ''φύλαξης'' των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.


«Από την πρώτη συνέλευση της αυτο-οργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, προέκυψαν ομάδες εργασίας για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών των προσφύγων, όσο και για τη διαρκή ενημέρωση για τις δράσεις αλληλεγγύης», σημειώνουν από την Πρωτοβουλία. 

Καλούν σε συμμετοχή ανθρώπους από κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Και την στήριξη της προσπάθειας από συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και αυτο-οργανωμένες δομές υγείας.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:
  • Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13 Εξάρχεια.
  • Κατειλημένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος, Νέα Φιλαδέλφια, Δευτέρα 27/7 από τις 7μμ έως τις 10μμ.
  • Κονσερβοκούτι, Ιπποκράτους 148 & Βατατζή, Νεάπολη Εξαρχείων.
  • Φορμάικα, Κοράρη 5 Μοναστηράκι.
  • Lacandona, Ηπίτου 4 Σύνταγμα
πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου