.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ξεκινάει την Πέμπτη το Camping "Αναιρέσεις 2015" στη Σαγιάδα

Οργάνωση Συλλογικότητα Αλληλεγγύη! Nα χτίσουμε τον κόσμο που γεννιέται πάνω στα ερείπια αυτού που γκρεμίζεται

Για το camping: Κόστος-μετάβαση-τοποθεσία


Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα σας προσκαλούν στο φετινό πολιτικό – πολιτιστικό Camping «Αναιρέσεις 2015» που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.
Ο σκοπός του camping είναι να προβάλλει μια άλλη άποψη για τις διακοπές και τη συλλογική ζωή γενικότερα, πάνω στο τρίπτυχο αυτοοργάνωση-αλληλεγγύη-συλλογικότητα, με κεντρικό σημείο αναφοράς να είναι η συλλογική οργάνωση όλων των διαδικασιών του, από την κουζίνα ως τις πολιτικές εκδηλώσεις αλλά και συναυλίες και αθλητικές δραστηριότητες. Η Σαγιάδα, στην οποία θα γίνει το φετινό camping Αναιρέσεις, είναι ένα γραφικό χωριό στα σύνορα της Θεσπρωτίας, σε μια όμορφη περιοχή που έχει σαν κύρια δραστηριότητα την αλιεία αλλά και τον αγροτουρισμό. Η ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας είναι μια αρχαία περιοχή με ιστορία από τα ρωμαϊκά χρόνια ως και σήμερα που έχει αφήσει σαν κληρονομιά μια σειρά από ενδιαφέροντα μνημεία, ενώ πέρα από τα γραφικά χωριά με την πλούσια παράδοση και τη μαγευτική φύση που την περιβάλλει, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, στα περίχωρα της υπάρχουν και αρκετές όμορφες παραλίες. Αξιοσημείωτα είναι τα πολλά παραδοσιακά πανηγύρια που γίνονται στα γύρω χωριά τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, ενώ στην παλιά Σαγιάδα καταλήγουν και οι εκδηλώσεις του Αυγουστιάτικου "Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού".

Σε ότι αφορά το camping αυτό καθαυτό, η οικονομική ενίσχυση είναι 3 ευρώ ανά ημέρα και το εισιτήριο των λεωφορείων από Αθήνα ως εκεί είναι 20 ευρώ ανά άτομο. H διαμονή θα είναι δωρεάν φέτος για ανέργους, μαθητές, και φαντάρους. 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Από Αθήνα προς Σαγιάδα, θα υπάρχουν λεωφορεία την Πέμπτη 30/7, το Σάββατο 1/8 και πιθανώς την Τετάρτη 5/8. Θα επιβιβάζουν κόσμο και από Κόρινθο (Ισθμό) και Πάτρα (Πανεπιστήμιο). Όλα τα λεωφορεία από Αθήνα, αναχωρούν από το Μουσείο (Πατησίων) στις 11.00πμ. Θα υπάρξουν και λεωφορεία από Θεσσαλονίκη με ανάγκη κράτησης ως τις 26/7 ενώ από Σαγιάδα προς Αθήνα, θα υπάρχουν λεωφορεία την Τετάρτη 5/8 και την Κυριακή 9/8. Κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή/και με inbox στο facebook (www.facebook.com/anaireseis). (Δείτε αναλυτικά και στο τέλος του θέματος - τηλέφωνα, ημερομηνίες, πληροφορίες)

Παρουσίαση: Το Πρόγραμμα του camping Αναιρέσεις 2015 και η πολιτική διαδικασία της διοργάνωσης

Το δόγμα παραμονή πάση θυσία στο ευρώ, αλλά χωρίς ευρώ για τους εργαζόμενους έχει δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, και το εξής καλοκαιρινό παράδοξο. Από την μια, οι εικόνες του χλιδάτου τουρισμού στα πολυτελή θέρετρα, και από την άλλη o ουσιαστικός αποκλεισμός του μεγαλύτερου τμήματος των εργαζόμενων και της νεολαίας από το δικαίωμα στις διακοπές. Σε μια εποχή λοιπόν που οι διακοπές τείνουν να γίνουν προνόμιο για λίγους, το 9o κάμπινγκ "Αναιρέσεις" της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, επιδιώκει να μεταφέρει την αλληλεγγύη από το επίπεδο του συνθήματος στο επίπεδο της πράξης παίρνοντας την σκυτάλη από προηγούμενες προσπάθειες μας, όπου χιλιάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι κόντρα στο πρότυπο των υπερ-καταναλωτικών διακοπών, διαχειρίστηκαν και λειτούργησαν τον χώρο όλοι μαζί αποδεικνύοντας ότι υπάρχει δυνατότητα για αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη μέσα στη δίνη της κρίσης. Ταυτόχρονα το camping φιλοδοξεί να μην είναι απλώς άλλη μια πρόταση φθηνών εναλλακτικών διακοπών. Ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα, επιδιώκουμε να αποτελέσει ένα ζωντανό εργαστήρι πολιτιστικού και πολιτικού προβληματισμού, ένα αντι-μάθημα συλλογικής οργάνωσης και συντροφικής διαχείρισης της καθημερινότητας προτάσσοντας μια συνολική ανατρεπτική εναλλακτική πρόταση για την ζωή την πολιτική και τον πολιτισμό. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Φεστιβάλ και της Λέσχης Αναιρέσεων, το κάμπινγκ θα στηρίζεται στην ενεργή και ανιδιοτελή συνεισφορά όλων των συντρόφων και φίλων που θα αφιερώσουν την εμπειρία, το μεράκι και τις ικανότητές τους. Μια προσπάθεια που δεν επιδιώκει να έχει τα μάτια στραμμένα στον μικρόκοσμο της, αλλά με σταθερή επιδίωξη την γνωριμία, την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τους νέους και τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας που μας φιλοξενεί για να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο που απαιτείται για να δώσουμε σάρκα και οστά στο φετινό σύνθημα των Αναιρέσεων: “ Να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα! Με τον ρεαλισμό της ανατροπής!”

Το πολιτικό πρόγραμμα - εκδηλώσεις


Στα πλαίσια αυτά, μια σειρά από εκδρομές, συζητήσεις, συναυλίες και αθλητικές δραστηριότητες θα επιχειρήσουν να αναγεννήσουν τις εγκαταλελειμμένες σχολικές κατασκηνώσεις της Σαγιάδας. Ξεκινώντας από το πολιτικό πρόγραμμα του φετινού κάμπινγκ, την Πέμπτη 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνέλευση του κάμπινγκ, μια διαδικασία εξόχως πολιτική καθώς θα πραγματευτεί με συλλογικό τρόπο τους όρους με τους οποίους θα συμβιώσουμε τις επόμενες μέρες. Το Σάββατο 01/08 η πρώτη εκδήλωση του κάμπινγκ θα έχει σχέση με το αμερικάνικο εργατικό-λαϊκό τραγούδι. Αν η πρώτη αυθόρμητη σκέψη μας είναι ότι η Αμερική είναι συνώνυμη του καπιταλισμού, των πολέμων και της βαρβαρότητας, αυτή η αφήγηση μετά μουσικής από τους Σπύρο "ρακούν" Ανδρεόπουλο και Johniethin, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως όπως σε κάθε έθνος έτσι και στην Αμερική, υπάρχει και μια άλλη πλευρά, μια άλλη Αμερική, των σκληρών εργατικών αγώνων, της αλληλεγγύης και της πάλης για μια άλλη κοινωνία. Μια συγκλονιστική διαδικασία που τροφοδότησε μια σημαντική πνευματική και καλλιτεχνική παραγωγή, που μέχρι τις μέρες μας συγκινεί τα πιο ανήσυχα πνεύματα όπως π.χ. οι Last International που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο φετινό μας φεστιβάλ. Την Κυριακή 02/08 το camping «ταξιδεύει» στην γειτονική Ηγουμενίτσα, όπου οργανώνει μια ανοιχτή εκδήλωση του ΝΑΡ και της νΚΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, με ομιλητές τον Μιχάλη Παπαμακάριο (Π.Ε. ΝΑΡ) και Σπύρο Χαικάλη (ΚΣ νΚΑ). 

Σε μια τόσο συμπυκνωμένη ιστορικά και πολιτικά εποχή τέτοιες εκδηλώσεις, αντικειμενικά ξεφεύγουν από τα τυπικά και αναμετρώνται με την επόμενη μέρα του κινήματος, της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, και της επαναθεμελίωσης της σύγχρονης κομμουνιστικής προοπτικής. Την Δευτέρα 03/08 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, για τα 90 χρόνια από τη γέννησή του, συλλογικά προετοιμασμένη από ομάδα εργασίας της νΚΑ. Η ποίηση του, μια από τις πιο γνήσιες και δραματικές του μεταπολέμου συνάντησε αντιφατικές κριτικές, λαμπρούς επαίνους αλλά και μεγάλες κατηγορίες. Η πιο συνηθισμένη ήταν η κατηγοριοποίηση του έργου του ως “ποίηση της ήττας”. Ο χαρακτηρισμός αυτός αγνοεί με έναν εύκολο τρόπο το βαρύτατο ηθικό και πολιτικό μήνυμα του ποιητή της "όρθιας λέξης " και της “όρθιας Πράξης σαν αλεξικέραυνο”, που κοίταξε κατάματα τα ζητήματα και τις αντιφάσεις της περιόδου, σε μια περήφανη και θαραλλέα επομένως στάση και όχι ηττοπαθή. Ο ίδιος σημείωνε: "Δεν (γράφω) ποίηση της ήττας. Είναι μια αγωνία για την εποχή, ένα άγχος για την εποχή".

Σε μια περιοχή με ιδιαίτερα έντονο το αγροτικό και κτηνοτροφικό στοιχείο, και με νωπές τις μνήμες από την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης αλλά και ευρύτερα ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και στην ΚΑΠ, μια συζήτηση για την αγροτική παραγωγή αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον. Την Τρίτη λοιπόν 04/08 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το αγροτο-κτηνοτροφικό ζήτημα, με ομιλητές τους Δημήτρη Αργυρό εργαζόμενο στη Δωδώνη, Νίκο Ζήκο περιφερειακό σύμβουλο Ηπείρου, και Βαγγέλη Νάνο, γεωπόνο, Π.Ε. ΝΑΡ. Παράλληλα την ίδια μέρα στον χώρο του camping θα πραγματοποιηθεί workshop του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, σε σχέση με τα δικαιώματα και την πάλη των φαντάρων. 

Tην Τετάρτη 05/08 το camping Αναιρέσεις θα πραγματοποιήσει εκδρομή στους Φιλιάτες, περιοχή με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον για τον ΔΣΕ, καθώς ήταν θέρετρο πολλών μαχών του εμφυλίου, αλλά και τμήμα της τελευταίας γραμμής άμυνας των ανταρτών. Την περιήγηση μας θα πλαισιώσουν με τις γνώσεις τους ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης και ο Μιχάλης Πασιάκος, καλλιτέχνες και μελετητές της περιοχής τους. Την Πέμπτη 06/08 σε μια πιο ανάλαφρη εκδήλωση θα παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του graphic novel "Η Πάπισσα Ιωάννα" με ομιλητές τον Γιώργο Τσαντίκο δημοσιογράφο, και τον δημιουργό του έργου, Λευτέρη Παπαθανάση. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί workshop με ειδικό ενδιαφέρον για την εργαζόμενη νεολαία με τίτλο: Νεο έργατικό κίνημα και ο ιδιαίτερος ρόλος της νεολαίας. Την Παρασκευή 07/08 την σκυτάλη παίρνει η εκδήλωση- συζήτηση για τα Ιουλιανα, προετοιμασμένη από ομάδα εργασίας της νΚΑ. Τα Ιουλιανά, αποτελώντας κορυφαία καμπή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, δεν μπορούν παρά να αποτελούν αντικείμενο μελέτης, και διερεύνησης για τους εργαζόμενους, την νεολαία, την Αριστερά. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα προσπαθήσουμε και εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας, από την σκοπιά της απόκτησης ιστορικών και πολιτικών εφοδίων για τις μάχες που μέλλονται να έρθουν. Τέλος το Σάββατο 08/08 η σπουδάζουσα νεολαία θα έχει την τιμητική της. Το workshop με τίτλο: το φοιτητικό κίνημα μπροστά σε νέα καθήκοντα, θα επιχειρήσει να ανοίξει την συζήτηση για την κατάσταση στα πανεπιστήμια σήμερα, τον ρόλο της αριστεράς, αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται συνολικά για το νεολαιίστικο κίνημα μετά και το συντριπτικό όχι της νεολαίας στο δημοψήφισμα.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα - Συναυλίες-θέατρο-σινεμά


Τo πολιτιστικό πρόγραμμα του Camping διαμορφώνεται ως εξής: Οι συναυλίες ξεκινούν από τη δεύτερη μέρα του camping στις 31/7, όπου θα κάνει την αρχή ο εκρηκτικός Εισβολέας, Ηλίας Παπανικολός, με τη συνοδεία των reggae/funk/hip-hop ήχων των What The Funk. Tην επόμενη μέρα το μουσικό πρόγραμμα θα κινηθεί στα παραδοσιακά μονοπάτια της Ηπείρου, της Μακεδονίας και όχι μόνο από τοπικό σχήμα με παραδοσιακά όργανα. Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 3/8 το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει παράσταση από τη θεατρική ομάδα Αθεράπευτοι. 

Ο επόμενος συναυλιακός σταθμός θα είναι την Τρίτη 4/8, όπου μαθητικά συγκροτήματα θα ανοίξουν το έντεχνο πρόγραμμα των Ζμπαράλια Ζμπαραλία και τον ηλεκτρικό παραδοσιακό και balkan ήχο των Στιχόβολη. Άκόμη, το κλείσιμο της εκδήλωσης στους Φιλιάτες την Πέμπτη 6/8 θα το αναλάβει το πολυφωνικό σύνολο των Χαονία, που θα μας ταξιδέψει στους ήχους του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού με μια συναυλία στη Σαγιάδα. Την Παρασκευή 7/8 έρχεται η σειρά του heavy rock οδοστρωτήρα των Nightstalker, που θα συνοδεύονται από τους The Rebus Hole και Hate Remains σε αντίστοιχα σκληρά μονοπάτια. Τέλος, το τελευταίο βράδυ του camping θα πλαισιωθεί από τους αγαπημένους των Aναιρέσεων Paint It Blue με rock ήχους και party διάθεση, για να ακολουθήσει το καθιερωμένο party αποχαιρετισμού! Να σημειωθεί πως σε όλη τη διάρκεια του camping θα υπάρχει μουσική επιμέλεια τις μέρες χωρίς συναυλίες αλλά και θερινό σινεμά.

Κώστας Αρβανίτης, Κώστας Τριχιάς, στελέχη της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Στην τελική ευθεία για το 9ο camping Αναιρέσεις. Οργανώνουμε τη συλλογική διαμονή και ζωή μας

Τα τελευταία 9 χρόνια, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μέσω του project των Αναιρέσεων προσπαθεί να καλύψει μια ακόμα ανάγκη της σύγχρονης νεολαίας: το δικαίωμα στις διακοπές, που τόσο βίαια πλέον «καταργείται» για ολοένα και περισσότερους νέους/ νέες. Κάνοντας τα πρώτα δειλά βήματά του το 2007 στο Γύθειο Λακωνίας, το camping των Αναιρέσεων πλέον μετρά σχεδόν μια δεκαετία εμπειρίας, μέσα στην οποία βρήκε το «χαρακτήρα» του και παγιώθηκε σαν ένα από τα πλέον επιτυχημένα αντίστοιχα εγχειρήματα. Το camping των Αναιρέσεων αποτελεί ίσως τη μοναδική επιλογή στο «είδος» του καθώς συνδυάζει τις φτηνές, ποιοτικές διακοπές με ένα πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα σε ένα χώρο που λειτουργεί με βάση τις αξίες της αυτοοργάνωσης, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης.

Από το 2011 στο Χορευτό Πηλίου, το camping λειτουργεί «από εμάς για εμάς». Είναι αυτοδιαχειριζόμενο και συντονίζεται από τη γενική του συνέλευση, που συγκροτείται την ημέρα έναρξης του camping. Λειτουργεί μέσα από ομάδες εργασίας που εναλλάσσονται καθημερινά, έτσι ώστε όλοι να περνούν απ’ όλα τα πόστα, χωρίς διακρίσεις. Στο camping δεν υπάρχουν «παραθεριστές» και «δούλοι», καθένας αντιμετωπίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του και προσφέρει με βάση τις δυνατότητές του. Κάπως έτσι, με αυτό το πνεύμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης, το camping Αναιρέσεις, κατάφερε όχι απλά να «λειτουργήσει», με τη συμβατική έννοια του όρου, για δέκα μέρες το χρόνο, αλλά πραγματικά να αποτελέσει κάτι διαφορετικό στον αστερισμό των camping των εγχώριων πολιτικών νεολαιών. Στην ουσία, είναι δέκα μέρες το χρόνο, που όλοι ζούμε εντός του συλλογικά οργανωμένου μέλλοντός μας, «μαθαίνουμε» πώς να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα! Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του εγχειρήματος, που κάνει χιλιάδες νέους και νέες απ’ όλη την Ελλάδα, να αναγνωρίζουν το camping Αναιρέσεις σαν τον νούμερο ένα προορισμό τους για το καλοκαίρι.

Βασική επιδίωξή μας κάθε χρόνο, είναι το camping να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτό, από άποψη τιμών, στη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας. Στην εποχή των μνημονίων και της ανεργίας του 60% άλλωστε, θα ήταν το λιγότερο προκλητικό, από μια κομμουνιστική οργάνωση νεολαίας, να βάζει το όποιο οικονομικό κέρδος πάνω απ τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Παλεύουμε σταθερά αυτά τα εννιά χρόνια, για να μην αποκλειστεί κανείς λόγω οικονομικών δυσκολιών και φέτος, σε αυτή την τόσο ταραγμένη πολιτικά και οικονομικά περίοδο, παίρνουμε την απόφαση, με κάθε κόστος, να είναι δωρεάν η διαμονή για όλους τους μαθητές, τους άνεργους και τους φαντάρους. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να καλύπτουμε κάθε φορά τις ανάγκες τροφοδοσίας με αγνά, τοπικά προϊόντα, διατηρώντας τις τιμές των γευμάτων στα όρια του φυσιολογικά ανεκτού, από όλους.

Το camping Αναιρέσεις, όπως και όλο το project Αναιρέσεις, συστήνεται ως «πολιτικό-πολιτιστικό». Από την αρχή της κυκλοφορίας του περιοδικού «Αναιρέσεις» τη δεκαετία του ‘90, μέχρι τα πιο πρόσφατα εγχειρήματα του camping και των λεσχών, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, πραγματικά παλεύει για να ανοίξει μια διαφορετική πολιτιστική και πολιτισμική διέξοδο, να χτίσει ένα άλλο, ποιοτικό, ρεύμα που θα εκφράζει και θα εκφράζεται από τις ζωές της νεολαίας στο σήμερα. Έχει ταυτίσει την πορεία της με την αναζήτηση του νέου. Αυτό το θεμελιώδες χαρακτηριστικό της νΚΑ και του project Αναιρέσεις, διαπερνά αναμφίβολα και το χαρακτήρα του camping. Από το πολιτιστικό πρόγραμμα, που πάντοτε δίνει χώρο και χρόνο σε νέα ρεύματα, συγκροτήματα, ομάδες και συλλογικότητες να εκφραστούν, μέχρι τις πολιτικές αναζητήσεις/συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός του χώρου του camping. Ταυτόχρονα όμως, οι θεωρητικές, πολιτικές και πολιτιστικές αναζητήσεις που αναπτύσσονται στο δεκαήμερο του camping, θα μπορούσαμε, με μια υπερβολή, να πούμε ότι «εφαρμόζονται» και στην πράξη, προκειμένου να εξασφαλίζεται η σταθερή και άρτια λειτουργία του χώρου, όπως περιγράφηκε και παραπάνω. 

Πρόκειται για ένα πραγματικό εργαστήρι συνειδήσεων: εκεί που συνδυάζεται η θεωρία με την πράξη. Το πολιτικό πρόγραμμα του camping δεν αναλώνεται στα τετριμμένα θέματα ανάλυσης της συγκυρίας, των πολιτικών εξελίξεων κλπ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα υποβαθμίζει. Μέσα στο χρόνο των δέκα ημερών, ομάδες εργασίας αποτελούμενες από νέους ευρέως φάσματος ηλικιών, με τη συμβολή του μαρξιστικού εργαστηρίου, προετοιμάζουν και παρουσιάζουν ποικίλες θεματικές ενότητες, «για όλα τα ενδιαφέροντα», αλλά κυρίως βοηθούν τους νέους και τις νέες που επισκέπτονται το camping να διευρύνουν/εμβαθύνουν τις γνώσεις και τους προβληματισμούς τους, πάνω σε ζητήματα σημαντικά μεν, που δεν «ανοίγονται» συχνά, δε. Τέλος, σταθερή επιδίωξή μας κάθε χρόνο, είναι ο πολιτικός αυτός πλούτος που παράγεται να μην κλείνεται στα όρια του camping αλλά να αλληλεπιδρά με την τοπική κοινωνία. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας κάθε χρόνο οργανώνονται εξώστρεφες εκδηλώσεις ή/και τοπικοί σύλλογοι κλπ φιλοξενούνται στο χώρο του camping.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του «camping Αναιρέσεις 2015», στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, και έχοντας θέσει τον πήχη πολύ ψηλά, σε όλα τα επίπεδα, εργαζόμαστε σκληρά ώστε το «9ο», να αποτελέσει το πιο φωτεινό παράδειγμα της προσπάθειάς μας.

Νίκη Βαχαβιώλου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του camping Αναιρέσεις 2015

Σχετικά με τη μετακίνηση από και προς το camping:

  • Από Αθήνα προς Σαγιάδα:
θα υπάρχουν λεωφορεία την Πέμπτη 30/7, το Σάββατο 1/8 και πιθανώς την Τετάρτη 5/8 (αυτό το δρομολόγιο εξαρτάται από τη συμμετοχή). Θα επιβιβάζουν κόσμο και από Κόρινθο (Ισθμό) και Πάτρα (Πανεπιστήμιο). Όλα τα λεωφορεία από Αθήνα, αναχωρούν από το Μουσείο (Πατησίων) στις 11.00 π.μ. Το κόστος είναι 20 ευρώ/άτομο. Κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή/και με inbox έως και 28/7.
Τηλ. επικοινωνίας: 6933222067 // 6972351461.
  • Από Θεσσαλονίκη προς Σαγιάδα:
οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Κυριακή (26/7) το βράδυ ώστε να ξέρουμε αν οικονομικά συμφέρει να μπει λεωφορείο! Nα προσθέσουμε ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας!
Τηλ. επικοινωνίας: 6946429813
  • Από Σαγιάδα προς Αθήνα:
θα υπάρχουν λεωφορεία την Τετάρτη 5/8 και την Κυριακή 9/8. Θα γίνονται στάσεις για αποβίβαση σε Πάτρα και Ισθμό. Το κόστος είναι 20 ευρώ/άτομο. Κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά ή/και με inbox ή/και στη γραμματεία του camping.
Τηλ. επικοινωνίας 6933222067 // 6972351461
___________________________
  • Οι πληρωμές των εισιτηρίων θα γίνουν μέσα στα λεωφορεία
  • Το κόστος διαμονής είναι 3 ευρώ/ημέρα. Μαθητές, άνεργοι και φαντάροι δωρεάν
  • Το κόστος των γευμάτων είναι 4 ευρώ/γεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου