.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνουν τις πόρτες στους μετανάστες, ξαναζεσταίνουν το αυγό του φιδιού


Περιπολίες μαυροντυμένων πολιτών στη Φινλανδία (εκεί που μόλις 32.5 χιλιάδες μετανάστες από Αφγανιστάν, Σομαλία και Συρία «απειλούν» τα 5.5 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας!), κατάσχεση τιμαλφών από τους μετανάστες (κατά τα ναζιστικά πρότυπα, για να μην ξεχνιόμαστε) με τη βούλα του νόμου στη Δανία, προκειμένου το κράτος να έχει αρκετά λεφτά για να τους... περιθάλψει (πράγμα που θέλει να επιβάλει και η Βαυαρία, όπως ειπώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου στη γνωστή ρυπαρή εφημερίδα Bild), απαγόρευση εισόδου ανδρών μεταναστών σε δημοτικές πισίνες, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μπαρ σε ορισμένες γερμανικές πόλεις (όπως το Φράιμπουργκ και το Μπόρνχαϊμ), για να αποφευχθεί ο κίνδυνος σεξουαλικών παρενοχλήσεων των ντόπιων γυναικών. Αυτά είναι μερικά από τα αντιμεταναστευτικά μέτρα που επιβάλλουν οι δυτικές «δημοκρατίες», σφίγγοντας όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους μετανάστες. Πρωτοπόρος φυσικά η Δανία που εξετάζει μάλιστα να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης για να μπουντρουμιάσει τους μετανάστες έξω από τις πόλεις!


Η Γερμανία έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τις πρώτες απελάσεις, οι οποίες όμως υπολείπονται κατά πολύ του αριθμού των μεταναστών που έχουν φτάσει στη χώρα. 37.200 ήταν αυτοί που απελάθηκαν «εθελοντικά» το 2015, αριθμός σίγουρα πολύ μικρός συγκριτικά με το πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν τα γερμανικά σύνορα. Η πολιτική κατεύθυνση, όμως, είναι το πύκνωμα των απελάσεων και οι μαζικές απορρίψεις αιτήσεων ασύλου από πρόσφυγες που προέρχονται από τις «ασφαλείς» χώρες (στις οποίες πρόσφατα εντάχθηκαν η Αλγερία, η Τυνησία και το Μαρόκο). Την κατεύθυνση αυτή έσπευσε να υπερασπιστεί ο γενικός γραμματέας της CDU (του κόμματος της Μέρκελ), λέγοντας ότι «αν η μία στις δύο αιτήσεις ασύλου απορριφθούν, τότε τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα πρέπει να απελαύνουν κάθε μέρα 1.000 αιτούντες άσυλο που οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν»!

Από τη μεριά της, η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να κυνηγήσει το «τρομοκρατικό» PKK προκειμένου να συσφίξει τους δεσμούς της με την Τουρκία, για να την πείσει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα (διάβαζε, περισσότερη καταστολή). Οι μετανάστες συνεχίζουν να πνίγονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, ενώ όσο η ΕΕ απειλεί να πετάξει την Ελλάδα έξω από τη ζώνη του Σένγκεν τόσο η «αριστερή» μας κυβέρνηση θα σφίγγει τον κλοιό στους μετανάστες.

ΥΓ. Από κοντά και το «Σαρλί Εμπντό» που δεν παρέλειψε να δώσει το δικό του τόνο στην αντιμεταναστευτική υστερία, με το γνωστό προκλητικό του ύφος: «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν όταν θα μεγάλωνε; Θα χούφτωνε κώλους στη Γερμανία» είναι το περιεχόμενο σκίτσου που δημοσίευσαν στο εμετικό περιοδικό τους, δείχνοντας τον μεγάλο πλέον «Αϊλάν» να κυνηγά γυναίκες. Οι άνθρωποι είναι τόσο ξεδιάντροποι που χύνουν τη χολή τους ακόμα και σε νεκρά παιδιά, όπως ο τρίχρονος Αϊλάν που ξεβράστηκε στα τούρκικα παράλια πριν από μερικούς μήνες! Αξιος ο μισθός τους, όμως θα ήταν υπερβολικό να σημειώσουμε ότι μερικοί από εκείνους που μας χλεύασαν προ καιρού, όταν αρνηθήκαμε να συμπαραταχθούμε με το «je suis Charlie», τώρα το έχουν βουλώσει;

Δεσμοφύλακες και πογκρομιστές

Σε τι διαφέρει ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, που πρότεινε να κατασκευαστεί στην Αθήνα ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης για 400.000 πρόσφυγες και μετανάστες, από το δημοσιογράφο των Financial Times που παρουσίασε σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο μπορεί να γίνει ανταλλαγή ελληνικού χρέους με την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να φυλακίσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά του Αιγαίου εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μέχρι να επιτευχθεί η απέλασή τους στις χώρες καταγωγής τους; Επί της ουσίας, δε διαφέρουν σε τίποτα.

Απλά, ο δημοσιογράφος των FT εμφανίζεται κάπως… γενναιόδωρος, ζητώντας να δοθούν κάποια ανταλλάγματα στην ελληνική πλευρά, προκειμένου να ασκήσει με ζήλο τα καθήκοντα του πογκρομιστή και δεσμοφύλακα της ΕΕ, φυλακίζοντας στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Ενώ ο βέλγος υπουργός επικαλέστηκε απλά τη Σένγκεν και το Δουβλίνο, λέγοντας στον Μουζάλα ότι ως συνοριακή χώρα-μέλος της ΕΕ η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να κόψει το λαιμό της και να βρει πώς θα προστατέψει την πολιτισμένη Ευρώπη από τις ορδές των εξ Ανατολής βαρβάρων που περνούν μέσα από το έδαφός της. Αν δεν μπορεί να τους πνίξει στα νερά του Αιγαίου ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια κι αν δεν μπορεί να τους φυλακίσει στα νησιά, ας φτιάξει το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αθήνα. Τόσο κυνικά.

Το κολέγιο των Επιτρόπων, πάντως, για να μην τυχόν δημιουργηθούν τίποτα παρανοήσεις από το δημοσίευμα των FT, φρόντισε να καταστήσει δημόσια σαφές ότι το προσφυγικό δε συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του ελληνικού «προγράμματος». Αντίθετα, διαπίστωσε ότι «η Ελλάδα παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις στους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές», όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις. Γι' αυτό και «αν δεν ληφθεί η απαραίτητη δράση και οι ελλείψεις παραμείνουν, υπάρχει η πιθανότητα να επιτραπεί στα κράτη-μέλη να κλείσουν προσωρινά τα σύνορά τους».

Η Ελλάδα κρίθηκε… μετεξεταστέα βάσει έκθεσης που συνέταξε «ο Μηχανισμός Αξιολόγησης Σένγκεν, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013, προβλέπει τον έλεγχο της εφαρμογής των κανόνων Σένγκεν μέσω επισκέψεων παρακολούθησης σε συγκεκριμένο κράτος μέλος από ομάδες εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών και του Frontex υπό την ηγεσία της Επιτροπής», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Εκθεση δε δημοσιοποιήθηκε, έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε πώς η Κομισιόν ανακοίνωσε εν περιλήψει τις βασικές πλημμέλειες που βρήκαν οι ελεγκτές: «Η έκθεση, αν και αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές υφίστανται πιέσεις, υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής παράτυπων μεταναστών δεν είναι αποτελεσματική, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν εισάγονται συστηματικά στο σύστημα και ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ελέγχονται συστηματικά για τη γνησιότητά τους ούτε αντιπαραβάλλονται με σημαντικές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως το SIS (σύστημα πληροφοριών Σένγκεν), η Ιντερπόλ και άλλες εθνικές βάσεις δεδομένων. Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν και να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές».

Οποιος ξέρει τις διαδικασίες θα καγχάσει. Στην πραγματικότητα, αυτά που καταλογίζονται ως πλημμέλειες είναι πταίσματα. Θυμίζουν την ιστορία του Αλ Καπόνε, που τον κυνηγούσε μάταια το FBI ως αρχηγό μεγάλης συμμορίας, αλλά φυλακή μπόρεσε να τον βάλει το IRS για φοροδιαφυγή. Τι θέλουν από την Ελλάδα οι βορειοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις; Να μετατραπεί σε μια τεράστια φυλακή για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, σφραγίζοντας τα εξωτερικά χερσαία σύνορά της προς βορράν (Αλβανία, Δημοκρατία της Μακεδονίας, Βουλγαρία), ώστε να μην περνούν από εκεί οι πρόσφυγες και μετανάστες με κατεύθυνση την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Τι προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα; Να ξεφορτωθεί όσους περισσότερους μπορεί, ώστε όταν υποχρεωθεί να σφραγίσει εντελώς τα σύνορα, να μείνουν όσο γίνεται λιγότεροι στην Ελλάδα-φυλακή. Γι' αυτό οι ελεγκτές του Σένγκεν μιλούν για πλημμελή έλεγχο.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα μπρα-ντε-φερ που κρατάει μήνες και εκείνο που λυγίζει ολοένα και περισσότερο είναι το χέρι της ελληνικής κυβέρνησης. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ούτε θέλει ούτε μπορεί να ασκήσει πολιτική διαφορετική απ' αυτή που ασκούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μόνο που αυτής της έλαχε το «λαχείο» των εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία, δίπλα στους οποίους περνούν στην Ελλάδα και πρόσφυγες από άλλες χώρες ή απλώς μετανάστες που κρίνουν πως τώρα είναι η ευκαιρία τους για να φτάσουν πιο εύκολα στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να φτιάξει πέντε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καθυστερεί, βέβαια, και δέχεται πιέσεις, όμως και να τα τελειώσει και να τα τιγκάρει με πρόσφυγες και μετανάστες, αυτοί δε θα ξεπεράσουν τις μερικές δεκάδες χιλιάδες. Ενα μικρό ποσοστό, δηλαδή, αυτών που έχουν ήδη περάσει στην Ελλάδα κι αυτών που θα περάσουν τους επόμενους μήνες. Οταν τώρα, που είναι χειμώνας και έχουν πολλαπλασιαστεί τα ναυάγια και οι πνιγμοί στο Αιγαίο, περνάει τόσος κόσμος, μπορούμε να φανταστούμε τι έχει να γίνει μόλις μπει η άνοιξη και καλοσυνέψει ο καιρός. Κανένας κίνδυνος δεν μπορεί να σταματήσει τις καραβιές των απελπισμένων. Και να αμφέβαλε κανείς γι' αυτό, να πίστευε ότι μερικά ναυάγια θα τρόμαζαν τους υπόλοιπους, ήρθε η ζωή να αποδείξει πως ισχύει το αντίθετο. Η απελπισία είναι τόσο μεγάλη που κατανικά κάθε κίνδυνο.

Θα μεγαλώνει, λοιπόν, συνέχεια η πίεση πάνω στη δουλική κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, για περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που όλοι κρίνουν ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάμψουν το ηθικό προσφύγων και μεταναστών και να αποδεχτούν τις απελάσεις. Πογκρόμ συλλήψεων στους δρόμους και εγκλεισμός στις πιο άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, παρά τις συνεχείς διακηρύξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας.

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 30 ΓΕΝΑΡΗ

πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου