.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ» (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ)

Δημοσιεύουμε ακέραιο χωρίς προσθήκες (και αφαιρέσεις) το ακόλουθο κείμενο στο οποίο εντοπίζονται και στηλιτεύονται κάποια από τα προβλήματα της Αρχιτεκτονικής Μελέτης της «Αγιά Σοφιάς». Όπως φαίνεται και από την ανάγνωση του υπάρχουν στις τάξεις των ΑΕΚτζήδων κάποιοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ομάδα και τις υποθέσεις της. Δυστυχώς τουλάχιστον προς το παρόν είναι ακόμη πολλοί λίγοι, κυρίως γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του «κόσμου της Α.Ε.Κ.» προτιμά να σιωπά εκχωρώντας την αντιπροσώπευση της στην εκάστοτε διοίκηση της Π.Α.Ε. 

Σημειώνουμε ότι η εικόνα που συνοδεύει το κείμενο είναι από την 8η σελίδα της Αρχιτεκτονικής Μελέτης αποδεικνύοντας ότι όταν κάποιος έχει μεράκι μπορεί να φτιάξει μικρά και πλήρους νοήματος αριστουργήματα για να ξεστραβωθεί -επιτέλους- «ο κόσμος της Α.Ε.Κ.». Σας προτρέπουμε να διαδώσετε τόσο το χθεσινό όσο και το σημερινό κείμενο (και αυτά που θ' ακολουθήσουν προσεχώς) γιατί η ενημέρωση σώζει από τις κακοτοπιές. Καλή σας ανάγνωση..
.
  «Λάθος» και η αρχιτεκτονική μελέτη της Αγιά-Σοφιάς!!!

Δεν είναι «άχρηστη» μόνο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, επειδή σημαντικό μέρος της βασίστηκε στο ανύπαρκτο άρθρο 43 του νόμου 4277/2014. Είναι άχρηστη και η αρχιτεκτονική μελέτη του γηπέδου και, σίγουρα, η αρμόδια διεύθυνση έκδοσης οικοδομικών αδειών (ΔΑΟΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα την επιστρέψει, «προς διόρθωση», γιατί ο μελετητής αρχιτέκτονας «Α. Κυρατσούς & Συνεργάτες» ΔΕΝ γνώριζε και παραβίασε, προφανώς, το άρθρο 16 του νόμου 4258/ 2014, το οποίο ορίζει τα εξής :


«Άρθρο 16

Στέγαστρα − Ενεργειακή Αναβάθμιση − Α.Π.Ε. Πυλώνες Φωτισμού

Κατά παρέκκλιση κάθε ισχύουσας πολεοδομικής διάταξης, επιτρέπεται η προσθήκη των προβλεπομένων από τη μελέτη ΚΕΝΑΚ εγκαταστάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των Α.Ε.Π., σύμφωνα όμως με τις εκάστοτε ισχύουσες ειδικές διατάξεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Επί των στεγάστρων των Α.Ε.Π. επιτρέπονται οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μεμονωμένα στοιχεία απαραίτητα για τη λειτουργία των Α.Ε.Π., όπως είναι οι πυλώνες φωτισμού, δύνανται κατά περίπτωση να ανέρχονται στο ύψος που απαιτείται για τη λειτουργία τους καθ’ υπέρβαση του επιτρεπομένου ύψους της περιοχής που βρίσκονται οι Α.Ε.Π.. Οι σχετικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών της αθλητικής εγκατάστασης, απαγορευμένου άλλου οικονομικού σκοπού. Σε περίπτωση κατασκευής στεγάστρων οι εγκαταστάσεις φωτισμού ενσωματώνονται υποχρεωτικά στα στέγαστρα και κατεδαφίζονται οι υφιστάμενοι πυλώνες εκτός αν η διατήρησή τους είναι απαραίτητη σύμφωνα με εγκεκριμένη σχετική μελέτη φωτισμού.» (βλέπε εδώ για το Φ.Ε.Κ.).

Σίγουρα, σ’ αυτό το άρθρο του νόμου 4258/14 στηρίζεται ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος και ζητάει μείωση ύψους του γηπέδου και, βέβαια, έχει απόλυτο δίκαιο, αφού ο νόμος είναι σαφέστατος και επειδή ΔΕΝ υπάρχει άλλη εγκεκριμένη μελέτη φωτισμού! 

Έτσι, όταν κυριαρχεί και αρχιτεκτονική «ασχετοσύνη», δίνεις δικαιώματα στους αντιπάλους (Βασιλόπουλος & σία) να …χαίρονται!!! 

«Μία είναι η αλήθεια», κύριε Μελισσανίδη! Επέλεξες «ανίκανους, άσχετους και άχρηστους» συνεργάτες!!!

Και, με την αναφορά στο νόμο 4258/14, για τους πυλώνες των γηπέδων, είναι ευκαιρία να επισημανθεί και το άρθρο 25, το οποίο είναι σχετικό με τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, που προορίζονται για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.
Το άρθρο 25 του νόμου 4258/14, λοιπόν, ορίζει τα εξής : 

 «Άρθρο 25
Χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Στο άρθρο 186 Κεφάλαιο Η΄ του ν. 3852/2010 προστίθεται περίπτωση 22, ως εξής: «22. Οι περιφέρειες μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω φορείς μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του άρθρου 100 του ν. 3852/2010». (βλέπε εδώ για το Φ.Ε.Κ.)

Είναι ξεκάθαρο και πρέπει να καταλάβουν ΟΛΟΙ, ότι : 

1.- Τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, προορίζονται για την κατασκευή του γηπέδου και ΜΟΝΟ και τα οποία η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» έχει συμπεριλάβει και υπολογίσει, για τη 2η φάση κατασκευής του γηπέδου, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της, που εκδόθηκε, λόγω της προπέρσινης (Μάρτιος – Ιούλιος 2014) αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η οποία αύξηση κατέληξε στο …φιάσκο του 1.802.000 ευρώ!

2.- Τα 20.000.000 ευρώ θα τα εισπράξει ΜΟΝΟ το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ (Ερασιτεχνική) και κανείς άλλος, σύμφωνα με το νόμο

Αυτά, προς το παρόν, για να γνωρίζει την αλήθεια και πραγματικότητα ο Κόσμος της ΑΕΚ, βασικά, αλλά και για να αποκαλυφθούν τα «ξετσίπωτα» γιουσουφάκια της πεντάρας, που ψάχνουν κάποιο «κοκκαλάκι», για ….γλείψιμο!

11 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλά με τα παιδιά αυτά εχει γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Κάποιος να τους σκουντήξει να ξυπνήσουν μπας και καταλάβουν οτι το Κεφάλαιο Β του Ν. 4258/2014 και στο οποίο αναφέρονται οι φωστήρες, αφορά τον "Εξυγχρονισμό ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου". Επαναλαμβάνω ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ. Αλλη μια "ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ". Μιλάμε για προφέσορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή