.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Υιοθέτηση της Διακήρυξης της Κεσσάνης από την Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”


Κατά την τελευταία συνέλευση της Λέσχης στις 03/02 και μετά από κάλεσμα του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων, αποφασίστηκε η υιοθέτηση εκ μέρους της Λέσχης της διακήρυξης της Κεσσάνης.

Η διακήρυξη είναι αποτέλεσμα των συνομιλιών ανάμεσα στους αντιπροσώπους του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων και τους εκπροσώπους των τουρκικών εργατικών σωματείων (SES), της ομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας (KESK) και του Μπλοκ Ειρήνης της Τουρκίας, που συναντήθηκαν στις κινητοποιήσεις στον Έβρο στις 23-24 Γενάρη, συμμετείχαν στην κοινή συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη και προετοίμασαν την κοινή συνάντηση-εκδήλωση στην Κεσσάνη της Τουρκίας.

Αποτελεί ένα μήνυμα από το εργατικό-νεολαϊστικο-λαϊκό κίνημα της χώρας μας για τη φιλία των δύο λαών και την ταξική αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Για να διατρανωθεί και από τις δύο πλευρές των συνόρων η θέληση να μπει τέρμα στους πολέμους και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. στην περιοχή που ευθύνονται για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να σταματήσει η συμμετοχή των χωρών μας σε αυτές. Για σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, για την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των συνόρων, την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Ενάντια στις επιχειρήσεις του Τουρκικού Κράτους στο Κουρδιστάν. Ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας που ευθύνονται για την απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων.

Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης μπορείτε να το δείτε τόσο στα ελληνικά όσο και στα τούρκικα.

πηγή: ydragogeio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου