.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Όχι στην εξόρυξη χρυσού! Πορεία στην Αθήνα 16/4

Σε κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην θανατηφόρα και καταστροφική εξόρυξη χρυσού, καλούν δεκάδες φορείς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες στην Αθήνα, την Πέμπτη 16 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Μετά το άγριο χτύπημα της διαδήλωσης των κατοίκων των κοντινών χωριών στις Σκουριές Χαλκιδικής από τα ΜΑΤ λίγο πριν το Πάσχα, αλλά και τις εργοδοτικές συγκεντρώσεις υποστηρικτών της εταιρείας εξόρυξης χρυσού που μαζί με την αστυνομία αποκλείουν τις περιοχές του αγώνα και προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Αθήνα την ίδια μέρα (Πέμπτη 16/4), ο κόσμος του αγώνα και το λαϊκό κίνημα πρέπει μαζικά να φωνάξουν: Ούτε βήμα πίσω! Να σταματήσει τώρα η καταστροφή της Χαλκιδικής, να σταματήσει τώρα η εξόρυξη χρυσού. Η υγεία, το περιβάλλον και η ζωή πάνω από τα κέρδη των εταιρειών!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο κάλεσμά της για την κινητοποίηση της Πέμπτης 16/4 η "Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής)", "καλούμε τους πολίτες και τις συλλογικότητες της Αττικής, που συνθέτουν το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ, στις 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Θέλουμε, ταυτόχρονα, να στείλουμε και ένα μήνυμα στη νέα κυβέρνηση: Να εγκαταλείψει τις διφορούμενες δηλώσεις και τα «ήξεις, αφήξεις». Να πάρει άμεσα την πολιτική πρωτοβουλία της ακύρωσης της επένδυσης, με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, που είναι πολλά και ισχυρά. Να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής, με τον τρόπο που το έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή σε βάρος του κινήματος και υπέρ της Eldorado Gold.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΤΩΡΑ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου