.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

1η Μάη: Όλοι στις ταξικές συγκεντρώσεις

Σταθμός για την οργάνωση των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος μπροστά στα κρίσιμα μέτωπα του ερχόμενου διαστήματος, αποτελεί η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά. Οι ταξικές δυνάμεις σε κλάδους και πόλεις, μέσα από πολύπλευρες εκδηλώσεις, εξορμήσεις και δραστηριότητες οργανώνουν την παρέμβασή τους για την επιτυχία των ταξικών συγκεντρώσεων της 1ης Μάη.

Αθήνα

Πολλά πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα καλούν σε ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση την Παρασκευή 1η Μάη, στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο (Πατησίων). Με ανακοινώσεις και καλέσματα τους τονίζουν την ανάγκη μαχητικής συσπείρωσης των εργαζομένων στην ταξική συγκέντρωση, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ (που κάνει τη γνωστή φιέστα στην Πλ. Κλαυθμώνος), αλλά και τον κομματικό συνδικαλισμό του ΠΑΜΕ (που πραγματοποιεί τη συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα).

Στην ταξική εργατική συγκέντρωση στο Μουσείο καλούν-εκτός από τα πρωτοβάθμια σωματεία που την διοργανώνουν- φοιτητικοί και μαζικοί σύλλογοι, αλλά και πολλές κινήσεις-συσπειρώσεις και σχήματα της ταξικής πτέρυγας του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ν.Κ.Α. και οργανώσεις και συλλογικότητες της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς στηρίζουν την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση καλώντας στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο.

Σε κάλεσμα-ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ταξική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ταξικό αντικαπιταλιστικό σχήμα στο ΕΚΑ, αναφέρει «Πρωτομαγιά 2015: Διαδηλώνουμε με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας! Όλοι στη συγκέντρωση, 11.00 π.μ. στο Μουσείο. Είναι στο χέρι μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ήρθε η ώρα για τη δική μας εργατική αντεπίθεση. Μπορεί να φαίνεται ένα μικρό βήμα, όμως μπορεί να είναι ένα αληθινό βήμα για την αναγέννηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη και αναζητούν οι εργαζόμενοι, νέοι και παλιοί. Γιατί υπάρχει και ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στην προκήρυξή του για την 1η Μάη τονίζει «1η Μάη: Απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο στις 10.30 π.μ., πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ

1η Μάη, μέρα του εργατικού κινήματος, σύμβολο του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η συλλογική μνήμη επιστρέφει στην πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, στο «ματωμένο Μάη» του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944. 

Για το νέο εργατικό Σικάγο του 21ου αιώνα

Η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου Σικάγο. Γιατί παραμένει επιτακτικός ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση της εργασίας-λάστιχο, ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Γιατί σήμερα, οι τρομακτικές δυνατότητες της εποχής μας, μπορούν να ικανοποιήσουν τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, αρκεί η κοινωνία να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία του κεφαλαίου."

Συγκέντρωση μνήμης και τιμής στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

Tην 1η Μάη στην Αθήνα, η δημοτική Κίνηση «Ανυπότακτη Καισαριανή», αλλά και η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν επίσης σε συγκέντρωση μνήμης και τιμής, στις 3.00 μ.μ. στο χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα για μαζική εργατική συγκέντρωση στην Καμάρα, στις 10.00 π.μ. απευθύνει η «Πρωτοβουλία για μια ταξική Πρωτομαγιά» που συσπειρώνει ταξικές δυνάμεις και συνδικαλιστές από εργατικούς χώρους της Θεσσαλονίκης. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης και της αφίσας που καλεί για την Πρωτομαγιά «Αγωνιστική ταξική ενότητα για ψωμί-δουλειά-λευτεριά».

Για την προετοιμασία και την επιτυχία της ταξικής συγκέντρωσης στην Καμάρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων (Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, ΒΙΟΜΕ, ΕΡΤ 3, κ.α.), αλλά και ταξικές κινήσεις-παρεμβάσεις όπως το αγωνιστικό σχήμα της ΕΛΒΟ, καθώς και εργατικές συλλογικότητες (Ταξική Πορεία, κ.α.).

Όπως αναφέρουν σωματεία της Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους "Απέναντι στο δίλημμα υποταγή ή σύγκρουση, οι εργαζόμενοι να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα έκβαση αυτού του αγώνα. Ενάντια στην συναίνεση, την ταξική συνεργασία, την αναμονή και την απογοήτευση, με ένα ανασυγκροτημένο μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα."

Στη συγκέντρωση της Καμάρας καλούν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α., η περιφερειακή κίνηση Κ. Μακεδονίας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αλλά και οργανώσεις της ανατρεπτικής αριστεράς (ΕΕΚ, κλπ).

Πάτρα

Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση πραγματοποιεί η «Πρωτοβουλία συνδικαλιστών-εργαζομένων και ανέργων Πάτρας» την 1η Μάη, στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Τριών Συμμάχων. Ήδη, η πρωτοβουλία έχει εκδώσει προκήρυξη-κάλεσμα, αφίσα και πραγματοποιεί εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές της πόλης.
Τη συγκέντρωση στηρίζουν και οι δυνάμεις της ανατρεπτικής αριστεράς, το ΝΑΡ, η ν.Κ.Α. κ.α.

Βόλος

Η «Πρωτοβουλία για μια ταξική Πρωτομαγιά στο Βόλο» καλεί σε ανεξάρτητη συγκέντρωση στις 10:00 π.μ., στα Ταχυδρομεία (Δημητριάδος με Αγίου Νικολάου). Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Πρωτοβουλίας σημειώνεται: «Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε "διάλογο"! Είναι αδιαπραγμάτευτα! Αγώνας ενιαίος πανεργατικός για δουλειά, παιδεία, ελευθερία!  Σύγκρουση για την απελευθέρωση από Μνημόνια, χρέος, ΕΕ και ευρώ. Κανένας έξω από τα σωματεία. Σωματεία ταξικά, δημοκρατικά, μαχητικά, διεκδικητικά. Ούτε κυβερνητικά, ούτε εργοδοτικά!»

Πρέβεζα

Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας» και οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δημοσίου στη Πρέβεζα καλούν στον ΟΤΕ της πόλης στις 10.00 π.μ. Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: «1η ΜΑΗ 2015: Σταθμός ταξικής συσπείρωσης για αντεπίθεση και λαϊκή αντιπολίτευση. Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας και οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δημοσίου στη Πρέβεζα αλλά και πανελλαδικά θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση.  Την 1η Μάη  δίνουμε  μήνυμα μάχης, συμβάλλοντας σε μια μαζική, ανεξάρτητη και ταξική κινητοποίηση, που θα «ζεστάνει τις μηχανές» για τους νέους αγώνες στα κρίσιμα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας.»

Αντίστοιχες ανακοινώσεις και συγκεντρώσεις διοργανώνονται από τις ταξικές δυνάμεις σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, σαλπίζοντας μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την μαχητική απάντηση του κινήματος στις αντιλαϊκές συμφωνίες που ετοιμάζονται από κυβέρνηση και δανειστές και την πολιτική του μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Για μια αντεπίθεση των αγώνων, για την επιβολή κατακτήσεων, για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής.

πηγή: narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου