.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Άστεγοι Αναρχικοί από τη Νέα Φιλαδέλφεια: Σχετικά με τον Κένταυρο και τους τοπικούς αγώνες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας απειλείται με τσιμεντοποίηση και ιδιωτικοποίηση.

Σχετικά με τον Κένταυρο και τους τοπικούς αγώνες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας απειλείται με τσιμεντοποίηση και ιδιωτικοποίηση.

Σε αυτά τα πλαίσια κινήσεις όπως η κατάληψη του Κενταύρου εμπεριέχουν από μόνες τους μια σημειολογία όσον αφορά την επιλογή του τόπου, του χρόνου και του λόγου για τους οποίους πραγματοποιούνται. Το βάρος την ευθύνης των επιλογών δυστυχώς δεν βαραίνει μόνο τα υποκείμενα που τις πραγματοποιούν, καθώς αυτές οι συνέπειες αντανακλούνται σε ολόκληρο τον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χωρο. Ελπίζουμε λοιπόν αυτά τα ζητήματα να λαμβάνονται υπόψη από τα άτομα που απαρτίζουν την κατάληψη. Δεν θέλουμε να γίνουμε δηκτικοί καθώς θεωρούμε ότι τέτοιες τοποθετήσεις πρέπει να γίνονται σε ζωντανές διαδικασίες και όχι σε δημόσια κείμενα για να μην αποκτούν το νόημα του πολιτικού κουτσομπολιού που ανθεί σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο,φανταζόμαστε ότι οι καταληψίες του Κενταύρου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ώστε να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα και κριτική τεθεί επί δημοσίου διαλόγου. Φυσικά όσοι έχουν και θέλουν να ασκήσουν κριτική θα πρέπει να απευθυνθούν στην ανοιχτή διαδικασία της κατάληψης.



Πολλά ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό και ειδικά τις τελευταίες μέρες μετά από τα γεγονότα του Κενταύρου σχετικά με τον ρόλο των αναρχικών και της δράσης τους στους τοπικούς αγώνες. Θα θέλαμε με τη σειρά μας να υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα σε όσους προσπαθούν να κάνουν κεφαλαιοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων σχετικά με το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και την συνεχή προσπάθεια οικειοποίησής τους. Ως αναρχικοί από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας ποτέ δεν επιλέξαμε να υποβαθμίσουμε τον αγώνα διαφόρων συλλογικοποιήσεων της περιοχής παρόλο που είμασταν από την αρχή εκ διαμέτρου αντίθετοι με τις επιλογές αγώνα που είχαν κάνει. Αντιθέτως, σταθήκαμε στο δρόμο μαζί τους αναλαμβάνοντας μάλιστα, μαζί με το σύνολο σχεδόν του Α/Α χώρου της Αθήνας, την συνδιοργάνωση της δυναμικότερης κινητοποίησης στη Νέα Φιλαδέλφεια ενάντια στο Ρυθμιστικό.

Παρόμοια ζητήματα προκύπτουν και με τους αγώνες ενάντια στο Ρυθμιστικό και ειδικότερα ενάντια στην τσιμεντοποίηση που ευαγγελίζεται η δημοτική αρχή και προπαντώς η αριστερή παράταξη Δύναμη πολιτών. Από τη μια η απόφαση κατεδάφισης του Κενταύρου επικοινωνείται ως μια απόπειρα διατήρησης του δασικού χαρακτήρα του άλσους ενάντια στα σχέδια του Μελισσανίδη. Από την άλλη αναμένουμε να δούμε σε ποιά χέρια θα περιέλθει το "φιλικό" προς το δασικό τοπίο αναψυκτήριο που θα αντικαταστήσει τον Κένταυρο. Να υπενθυμίσουμε ότι ανεξαρτήτως της όποιας κινηματικής προϊστορίας των κάποτε αριστερών αγωνιστών, η τωρινή τους θεσμική επιλογή είναι να γίνουν διαχειριστές της τοπικής εξουσίας και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν.

* "Άστεγοι" Αναρχικοί από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου