.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ιδού, ποιοι θέλουν να μας κάνουν… «κανονικούς»



Ροντρίγκο Ράτο, Ισπανός πολιτικός, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον Ιούνιο του 2004 ως τον Οκτώβριο του 2007. Συνελήφθη χθες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ντομινίκ Στρος Καν, Γάλλος πολιτικός, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το Νοέμβριο του 2007 ως το Μάιο του 2011. Δικάστηκε πρόσφατα για μαστροπεία, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε σεξουαλικά όργια, αλλά δήλωσε ότι δεν… κατάλαβε ότι οι σύντροφοι του ήταν ιερόδουλες.

Κριστίν Λαγκάρντ, Γαλλίδα πολιτικός, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον Ιούλιο του 2001 ως σήμερα. Εκκρεμεί σε βάρος της δίωξη για κατάχρηση εξουσίας στο «σκάνδαλο Ταπί», όπου ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, το 2008, «αποζημίωσε» με 400 εκατομμύρια τον έγκλειστο επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, με χρήματα των φορολογουμένων.

Κυρίες και κύριοι. Αυτοί είναι που θέλουν να κάνουν τη χώρα μας «κανονική» και εμάς «υπεύθυνους»…

Ξέπλυμα χρήματος

Ο Ισπανός πολιτικός Ροντρίγκο Ράτο, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνελήφθη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του Ράτο στη Μαδρίτη.

Ο Ράτο ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007. Πριν από αυτό ήταν στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος.

Έρευνα έχει ξεκινήσει, επίσης, για την περίοδο που ο Ράτο ήταν επικεφαλής της ισπανικής τράπεζας Bankia.

Μαστροπεία

Ο Ντομινίκ Στρος Καν βρέθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 αντιμέτωπος με κατηγορίες για μαστροπεία που σχετίζονται με την υπόθεση που είναι γνωστή ως «υπόθεση Κάρλτον», από το όνομα του ξενοδοχείου όπου διαδραματίστηκαν τα σεξουαλικά όργια με ιερόδουλες, στα οποία ο Στρος Καν έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε, χωρίς όμως να γνωρίζει, όπως λέει, ότι κάποιες από τις γυναίκες ήταν εκεί επί πληρωμή.

Κατηγορίες «μαστροπείας στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας» αντιμετώπισαν ακόμα 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο ιδιοκτήτης μίας αλυσίδας οίκων ανοχής, γνωστός ως «Ντόντο ο Μαστροπός», και δύο διευθυντές δύο πολυτελών ξενοδοχείων.

Στο κατηγορητήριο 240 σελίδων, η εισαγγελική αρχή ισχυριζόταν πως ο κατηγορούμενος συμμετείχε και σε ορισμένες περιπτώσεις είχε οργανώσει ο ίδιος πάρτι σε Βέλγιο, Γαλλία και ΗΠΑ, στα οποία ιερόδουλες πληρώνονταν για να κάνουν σεξ με τους καλεσμένους, του ιδίου συμπεριλαμβανομένου.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ παραδέχθηκε πως συμμετείχε σε σεξουαλικά όργια στο ξενοδοχείο Carlton της Λιλ, όμως αρνήθηκε κάθε γνώση πως οι σύντροφοί του ήταν ιερόδουλες…. Εξ αυτού αθωώθηκε.

Κατάχρηση εξουσίας

Ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου του Παρισιού εμφανίστηκε το Μάη του 2013 η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με μία ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη υπόθεση που επέβλεψε το 2008, ως τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Η επίμαχη συμφωνία «είδε» τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία Μπερνάρντ Ταπί να λαμβάνει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ από το γαλλικό Δημόσιο προκειμένου να διευθετήσει μία διένεξη με την κρατική τράπεζα Credit Lyonnais, αφότου η κ. Λαγκάρντ επέτρεψε επίτευξη μίας εξωδικαστικής συμφωνίας.

Η διένεξη μεταξύ του Ταπί, γνώριμου του τότε προέδρου Νικολά Σαρκοζί, και της τράπεζας αφορούσε την πώληση της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas κατά τη δεκαετία του 1990.
Το δικαστήριο διερευνά εάν οι χειρισμοί της κ. Λαγκάρντ συνιστούν παράβαση της γαλλικής νομοθεσίας, και εάν η νυν επικεφαλής του ΔΝΤ συμμετείχε στην υπεξαίρεση δημόσιου πλούτου και την κατάχρηση εξουσίας.

πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου