.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η ΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ

από ...Το φως του φεγγαριού...
 
Πραγματικά είναι να γελάς, με όλα αυτά που γράφονται εδώ και δυό ημέρες, για την αποχώρηση του κακού Πογιέτ, που έκανε unfair στον Μελισσανίδη αλλά και στην ΑΕΚ. Δεν μιλάμε απλά για κατευθυνόμενο disinformation μόνο από κάποιους που το παίζουν έγκριτοι του χώρου – ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ( αν προκληθώ θα τα βγάλω τα ονόματα ) – αλλά επίσης κι από άλλους, που χωρίς να ξέρουν τίποτα, δήθεν προσφέρουν υπηρεσίες για να μπουν προσεχώς στα pay rolls ( κι εδώ υπάρχουν τα ονόματα ).

Πάμε λοιπόν στα γεγονότα και μόνο σε αυτά.

Ο Μελισσανίδης έκανε ακριβώς και μόνο δύο ( 2 ) συναντήσεις με τον Πογιέτ. Ενθουσιασμένος με την δουλειά του σε αυτό το της πλάκας ρόστερ, έβαλε μπροστά τα γνωστά του στοιχεία : Το μεγαλειώδες πλάνο, τα πομπώδη λόγια, την γοητεία του και το όραμα για την ΑΕΚ. Όποιος ξέρει τον άνθρωπο, καταλαβαίνει γιατί λειτουργεί έτσι. Πρώτα θέλει να παρασύρει τον συνομιλητή του στην άνοδο προς κάτι τρομερό και μεγαλεπήβολο, να τον κάνει κοινωνό της ιδέας, κι αφού τον έχει συνεπάρει, να τον κάνει εκείνος να τον κυνηγάει κι όχι το ανάποδο.


Στις συναντήσεις αυτές, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ. Κι αυτό είναι στρατηγική του τίγρη. Ξαναλέω, ουδέποτε ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ. Τα λεφτά ήταν αόρατα αλλά παρόντα με βάση το όραμα : Έξι παίκτες πρώτης γραμμής ( θυμηθείτε την ανάρτηση μου ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ), και γυμναστής από την Αγγλία. Στο μυαλό του Πογιέτ επομένως, μπήκε οτι είμαστε μαζί, κι οτι το budget ανεβαίνει μπόλικο, αφού με τους στόχους πετυχημένους, θα υπήρχε και εισροή χρημάτων. Η μόνη απαίτηση του ήταν εκείνη την στιγμή, ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Ο ΜΙΛΟΒΑΝΟΒΙΤΣ και η οικονομική κουβέντα να γίνει με τον εκπρόσωπο του, κάποιον Μάτα. Ο δικός μας, συμφώνησε.

Εδώ λοιπόν, θα πρέπει να σημειώσω, οτι ο Πογιέτ δεν είχε μαζί του ποτέ, κάποιον σύμβουλο από την διοίκηση. Μιλάω για την καθημερινότητα του. Κάποιον δηλαδή που να τον μαθαίνει την ελληνική πραγματικότητα, το μπουρδέλο στο οποίο ζούμε, τους αντιπάλους, την νοοτροπία των παικτών, την ερασιτεχνική εταιρεία κι ό,τι άλλο ξέρουμε πολύ καλά εμείς, αλλά το αγνοεί κάποιος ξένος, που ήρθε εδώ νομίζοντας οτι ζει σε χώρα της ΕΟΚ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΝΟΥΘΕΤΟΥΣΕ, ΗΤΑΝ Ο ΜΙΛΟΒΑΝΟΒΙΤΣ.

Ο τύπος αυτός, ο οποίος έχει πιαστεί καμιά δεκαριά φορές από τον Μελίσσανίδη να είναι μπλεγμένος αλλά να μην απομακρύνεται λόγω Μπάγιεβιτς, άρχισε να βάζει λόγια στον Πογιέτ για τον εγγυητή. Κοινώς να τσαλακώνει το image του Μελισσανίδη, ενώ ταυτόχρονα έσκαβε τον λάκκο του Πογιέτ, με σκοπό να ξαναπάρει πίσω τα κλειδιά των μεταγραφών. Το mood του Πογιέτ είναι πλέον αλλαγμένο ακριβώς μετά το παιχνίδι με το Αγρίνιο, το αποτέλεσμα του οποίου ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. Αλλά ο αποστασιοποιημένος Ουρουγουανός, έχει άλλες σκέψεις στο μυαλό του, που ενισχύονται όταν άρχισαν τα ταξίδια του Σέρβου. Εδώ άρχισε να βρίσκει αληθινές τις συμβουλές του Μιλοβάνοβιτς, περί αναξιόπιστου εγγυητή.

Φτάνουμε στην συνάντηση της Δευτέρας λοιπόν, η οποία είναι μόνο οικονομικού χαρακτήρα, αφού υποτίθεται οτι τα άλλα είναι εντάξει ( τα οικονομικά πιο κάτω ). Βγαίνει η ανακοίνωση της εταιρείας, που μιλάει για κρίση της συνεργασίας μετά τα μπαράζ, ενώ έχει γίνει η πατάτα από το επίσημο όργανο της ΑΕΚ, που είναι η ΩΡΑ, και πρωτοσέλιδα γράφει : ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΓΙΕΤ : Αν δεν τον σεβόμουνα σαν άνθρωπο και σαν προπονητή της ΑΕΚ, θα σου είχα ζητήσει να φύγει εχθές. Τον ρόλο της αποκαθήλωσης του Πογιέτ, τον είχε αναλάβει ο Μπάγιεβιτς.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Την πρώτη ανακοίνωση της ΑΕΚ που μιλάει για κρίση αργότερα και το δημοσίευμα της ΩΡΑΣ. Ποιός λέει ψέμματα στα δυό γεγονότα αυτά; Ο Πογιέτ που έχει ενημερωθεί για το τέλος της συνεργασίας ή η ΑΕΚ; Ασφαλέστατα η ΑΕΚ, που δεν θέλει να αποκαλύψει την απόφαση της και προτιμάει να πάει σκατά στα μπαράζ και να τα φορτώσει όλα στον προπονητή.
Εκείνη την στιγμή τρελαίνεται κι ο Ουρουγουανός που ακούει τα μαντάτα από τον εκπρόσωπο του, διαβάζοντας τα ψέματα σε όλες τις εφημερίδες πλην της ΩΡΑΣ – που τα παίρνει από όπου μπορεί – και βγάζει την ανακοίνωση του. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ.

Αξίζει μάλιστα εδώ να πούμε, οτι παρά την ανακοίνωση του Πογιέτ, η ΑΕΚ βγάζει κι άλλη ανακοίνωση, που μιλάει για προσήλωση στον αγώνα με τον Δέλλα, κι οτι όλα θα τα πούμε μετά τον αγώνα. Ανακοίνωση του Δημάτου, που διαψεύδεται λίγη ώρα μετά, αφού ο Μπάγιεβιτς έχει πάρει εντολή να διώξει τον αλήτη από το ξενοδοχείο. Είναι η κλασσική φάση του ξεβρακώματος κι οτι θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ 15 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΓΙΕΤ ΠΗΓΕ ΠΥΡΑΥΛΟΚΙΝΗΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ. ΓΙΑΤΙ; ΜΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ – ο άνθρωπος που κάνει disorganization κατά τεκμήριο – ξαναβολεύτηκε στις φιλίες του κι αισθάνθηκε οτι δεν είχε τελικά εμπνεύσει τον Πογιέτ. Ο οποίος Πογιέτ φεύγοντας από το ξενοδοχείο δήλωσε στην μόνη εφημερίδα που ήταν εκεί ( sportday ): Όταν λες όχι στους πλούσιους και στους ισχυρούς, τότε καταλαβαίνεις τι ανθρωπάκια είναι. Χάλια.

Ένας Πογιέτ, που τρόμαξαν όσοι τον είδαν στο ξενοδοχείο μετά την Λειβαδιά. Όταν είδε τους βαλτούς μαστούρηδες – ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ – να πλησιάζουν τους παίκτες. Στην αρχή ειρωνευόταν την αστυνομία κι όταν τον πλησίασε ο ταξίαρχος και τον ρώτησε τι συμβαίνει, όρμησε στα παιδάκια με τις ασπίδες, και χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις : FUCK YOU ASSHOLES, IF YOU DO NOT STOP THIS, GIMME ( επακριβώς ο ιδιωματισμός ) YOUR FUCKING WEAPONS TO THROW THEM TO THE HIGHWAY.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΩΣ ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ, ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΓΙΕΤ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ.

Υγ. Η οικονομική απαίτηση του προπονητή ήταν 4,4 μύρια για δυό χρόνια με κλειστό συμβόλαιο χωρίς ρήτρα αποζημίωσης ολική. Τα υπόλοιπα της τρέχουσας χρονιάς που θα απολυόταν. Τα λεφτά μεικτά και για τέσσερις ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας θα ήταν ο νέος γυμναστής τερματοφυλάκων κι ο γυμναστής του στην θέση του στατιστικολόγου. Ήτοι, 2,2 μύρια για τέσσερις ανθρώπους μεικτά. Υποθέτω 1,2 για τον Πογιέτ. ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΕΔΩ,  ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ, 50%. Τι σημαίνει αυτό; Πάντα με την απόκλιση του 5%, 600 χιλιάρικα καθαρά στον προπονητή. Την ώρα που έπαιρνε 200 χιλιάρικα καθαρά για το εξάμηνο, πληρωτέα στην Αγγλία. Τριπλασιασμό ήθελε; Όχι φίλτατοι. Απλά διπλασιασμό αφού θα δούλευε ολόκληρη χρονιά. Τα υπόλοιπα 200, ήταν bonus κατάκτησης στόχων. Ήταν παράλογες οι απαιτήσεις; όχι βέβαια. Γιατί να διαφώνησε ο Μελισσανίδης, όπως τον παρουσιάζουν οι εγκάθετοι σήμερα; ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ, ΑΠΛΑ ΕΙΧΕ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΓΙΕΤ. ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΛΟΜΠΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑΣ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ.

ΑΠΛΑ, ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ. Ο,ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ.

ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.

πηγή: dailytripes.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου