.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ποιος ο ρόλος του Νίκου Παπανικολάου στο ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με το ψηφοδέλτιο Μελισσανίδη;

Ο Νίκος Παπανικολάου είναι ένας από τους 15 εκλεγέντες με το ψηφοδέλτιο Μελισσανίδη, στο νέο ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Στο aek1924.gr δημοσιεύτηκε άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, φαίνεται πως επιθυμεί ή του ανατίθεται, ή και τα δύο μαζί,  να παίξει το ρόλο του «Δούρειου κομισάριου» στο Δήμο. Να είναι δηλαδή, ο άτυπος τοπικός πολιτικός εκπρόσωπος των επιχειρηματικών συμφερόντων, εντός του Δήμου. 

Με βάση τις πολιτικές φιλοδοξίες του, έχει κάνει μια κίνηση ματ. Αλλά με την προϋπόθεση πως πίσω του, θα στοιχηθούν οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι και παρατάξεις, που συνασπίζονται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε μια τέτοια εξέλιξη, με πρώτη ματιά, παίρνει καθοριστικό   προβάδισμα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Έχει δηλαδή τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει ο Μόραλης της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, αν φυσικά ποτέ κατασκευαστεί το ιδιωτικό γήπεδο. 

 
Αλλά ως τότε μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μιλώντας ρεαλιστικά κι όχι δημαγωγώντας, όπως συστηματικά κάνει η πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων, κοροϊδεύοντας τους οπαδούς, γήπεδο Μελισσανίδη τον Αύγουστο του 2018, δε πρόκειται να κατασκευαστεί. Δεδομένου πως αυτή η ημερομηνία, είναι η πιο πρόσφατη από τις διαρκείς μεταθέσεις ημερομηνιών που ανακοινώνονται, είναι πολύ πιθανό ως τότε ο Ν. Παπανικολάου να αποδειχτεί είτε ανεπαρκής, είτε και ο ίδιος ο Μελισσανίδης να έχει παραιτηθεί από το σχέδιο του. 

Σε αυτή τη περίπτωση η ως τότε στάση, αλλά και οι χειρισμοί που θα έχει κάνει καθένας από τους τοπικούς μελισσανιδικούς "συμπαίχτες" του, θα καθορίσουν και τη πολιτική τους προοπτική. Αν δηλαδή θα βυθιστούν αύτανδροι, ή ποιοι από αυτούς θα πάνε στον πάτο, και ποιοι θα επιπλεύσουν.
Επικοινωνιακά πάντως ο Νίκος Παπανικολάου, καταρχήν έχει πετύχει θρίαμβο, έναντι των ανταγωνιστών του. 

Εκτός όμως των παραπάνω, ένα ζήτημα που πρέπει να λύσει, είναι και αυτό με την ομάδα Τομπούλογλου. Η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα, οδήγησε για μια ακόμη φορά με επιτυχία σε εμφύλιο τη Τ.Ο. οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, και παρά τη βαριά καταδίκη του, επιχειρεί με βιαιότητα να επανακάμψει στο πολιτικό σκηνικό. Κανείς φυσικά δε ξεχνάει πως στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ήταν κάτι από παραπάνω από κολλητοί, και ότι άνετα πάλι μπορούν να τα βρουν. Αποδεδειγμένα στο χώρο και της τοπικής δεξιάς, κυριαρχούν οι προσωπικές επιλογές με τα κολλητιλίκια τους, αλλά και τις διασπάσεις τους…

Μόνη περίπτωση για να συμβεί κάτι διαφορετικό, είναι ο Μελισσανίδης που ενδιαφέρεται επιχειρηματικά για την ευρύτερη έκταση του οικόπεδου και του άλσους της Φιλαδέλφειας, να τους φέρει πιο κοντά. Όπως παλιά έλεγε μια διαφήμιση χρυσαφικών ότι έκανε η ΦαΚα Ντόρο. Γιατί και σ΄ αυτό έχει μια παράδοση η δεξιά. Να μοστράρει την ελληνική σημαία σε μπαλκόνια ή διαδηλώσεις, την ίδια ώρα που ξεπουλάει σε συνεργασία με τους οικονομικά ισχυρούς ντόπιους και ξένους, τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας της πατρίδας, και για άλλοθι να θυμάται χαμένες πατρίδες ή και να θέλει να πάρει τη Πόλη…,


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek1924.gr:

Ο ρόλος του Παπανικολάου στη νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής



Ο λόγος που το νέο μέλος στο ΔΣ της Ερασιτεχνικής θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ δήμου και ΑΕΚ όσον αφορά το χτίσιμο της «Αγιάς Σοφιάς».
 
Ο Νίκος Παπανικολάου εκλέχθηκε από τα μέλη της «Μάνας ΑΕΚ», να είναι για πρώτη φορά μέλος στο ΔΣ της Ερασιτεχνικής.

Πρόκειται για τον άνθρωπο κλειδί όσο αφορά την σχέση της ΑΕΚ με το αντίστοιχο διοικητικό συμβούλιο του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς ο ίδιος είναι δημοτικός σύμβουλος με διαφορετική παράταξη από αυτή του Βασιλόπουλου και έχει καίριες παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις τόσο για τα θέματα της πόλης όσο και για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο Παπανικολάου άλλωστε έχει την εμπειρία καθώς είχε διατελέσει αντιδήμαρχος την εποχή που η κα Αποστολάκη ήταν δήμαρχος. Παράλληλα είναι γνώστης των όσων τρέχουν αυτή τη στιγμή στο δήμο, και για τον λόγο αυτό η θέση του στο νέο ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ αλλά και ο ρόλος του θα είναι καθοριστικός για το χτίσιμο της «Αγιάς Σοφιάς».

1 σχόλιο:

  1. Είναι το παιδί μας γνώστης και της Φιλαδέλφειας χώστης χουλιγκάνους και τσιμέντο, να γλιτώσει φαλιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή