.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Οικογένεια Μελισσανίδη: Αγοράζουν τα καλύτερα σκάφη, αλλά δε βάζουν φράγκο για την ΑΕΚ

Όπως έχει γίνει αντιληπτό και από τον πλέον δύσπιστο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, επενδύει τα χρήματα του ανελλιπώς οπουδήποτε αλλού, εκτός από την ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ βάζουν τα χρήματα τους οι οπαδοί και τα διαχειρίζεται εκείνος, ως... εγγυητής. Στην ΑΕΚ παίρνει ποδοσφαιριστές μόνο ελεύθερους ή δανεικούς, δηλαδή ότι περισσεύει και είναι άνεργο στην αγορά. Και φυσικά περιμένει με την απλόχερη χρηματοδότηση του δημοσίου, για να φτιάξει ιδιωτικό γήπεδο στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 

Αλλά όπως όλοι οι εφοπλιστές τα πλοία τους τα παραγγέλνουν στο εξωτερικό. Τα πλέον σύγχρονα τέσσερα τελευταία πλοία που παράγγειλε η εταιρία, χτίστηκαν στην Κορέα, και ύψωσαν σημαία ευκαιρίας. Η ελληνική σημαία εμφανίστηκε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, κατά την παραλαβή των πλοίων, για να μείνουμε με τις εντυπώσεις...

Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το enikos.gr:

   

Οι δυναμικές επενδύσεις του Γιώργου Μελισσανίδη στο χώρο της ναυτιλίας



Η ελληνική εταιρεία Aegean Shipping Management προχώρησε στην παραγγελία τεσσάρων τάνκερ τύπου aframax, σε συνεργασία με το ναυπηγείο Cosco Zhoushan, τα οποία είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν το 2018.

«Σε μια περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας και με την αγορά ναυπήγησης να είναι αδρανής, ανανεώνουμε τη δέσμευση μας στη διεθνή ναυτιλία» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Μελισσανίδης σε δελτίου Τύπου.

Η Aegean δεν αποκάλυψε το κόστος της αγοράς παρά μόνο ότι η συμφωνία έκλεισε  κάτω από την μέση τιμή των τελευταίων δέκα ετών για ένα νεόκτιστο πλοίο τύπου aframax που είναι 56,5 εκατ. δολάρια.

Η εβδομαδιαία έκδοση του TradeWinds’ θα δημοσιεύσει έκθεση αργότερα εντός της ημέρας, στην οποία θα αναφέρει, επικαλούμενη πηγές της αγοράς, ότι τα πλοία με 113,000 χωρητικότητα εκτοπίσματος αγοράστηκαν με σημαντική έκπτωση συγκριτικά με τις τελευταίες αγορές.

Οι πηγές ανέφεραν στο TradeWinds ότι η παραγγελία ήταν για δύο πλοία με option για άλλα δύο.
Για την Aegean αυτή είναι η πρώτη παραγγελία νεόκτιστων πλοίων μετά την παραλαβή του 2014 του Πράσινου Στόλου (Green Fleet) της εταιρείας – που αποτελείται από τέσσερα MR φιλικά προς το περιβάλλoν δεξαμενόπλοιων από το ναυπηγείο Daesun στην Κορέα.

Τα νέας γενιάς πλοία τύπου aframax που μόλις παραγγέλθηκαν θα προστεθούν στον Πράσινο Στόλο (Green Fleet), που αντικατοπτρίζει τις προδιαγραφές των 5 διεθνών προτύπων συστημάτων διαχείρισης με τα οποία έχει πιστοποιηθεί η Aegean και την προηγμένη τεχνολογία για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και την ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο κ. Μελισσανίδης δήλωσε πως ελπίζει να επεκτείνει τη συνεργασία της Aegean με το ναυπηγείο Cosco Zhoushan.

«Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να ευχαριστήσω την Cosco για την υποστήριξη της, ανυπομονώντας να εδραιώσω αυτή τη σχέση συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, που είναι στενά ευθυγραμμισμένες σε σχέση με την ποιότητα και στην δέσμευση τους σε υπηρεσίες πρώτης κατηγορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου