.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΣΟΚ: Με στρίψιμο νομίσματος ο φετινός τελικός Ολυμπιακός-ΑΕΚ!

Ούτε κεκλεισμένων των θυρών, ούτε με μαθητές! Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι, συζητήθηκε κι ελήφθη η απόφαση ο φετινός κυπελλούχος Ελλάδας να παιχτεί στο «κορώνα-γράμματα», για δεύτερη φορά στην ιστορία! 

Συνέλληνες, μην «καταπίνετε» αμάσητες τις αηδίες που σας ταΐζουν βοθροσάιτ τύπου ΣΠΟΡ FM με τάχα μου αποκλειστικότητες σχετικά με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας.

Από το πρωί η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο και οι δήθεν αντικειμενικοί γράφουν σάχλες πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ψέματα! ΨΕΜΑΤΑ! ΨΕ-ΜΑ-ΤΑ!


Μόνο αλήθειες ο Νικόλας Ακτύπης

Η αλήθεια είναι πως -τελικά- μετά από πρόταση προσώπου που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, αλλά πληροφορίες (που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται και ούτε πρόκειται) τον τοποθετούν στο περιβάλλον του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρ(ι)τζίκη, το Ολυμπιακός-ΑΕΚ θα παιχτεί στο «κορώνα - γράμματα».

Οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής του θεσμού τα έβαλαν κάτω και σκέφτηκαν πως από τη στιγμή που αποκλείστηκε από την «γιορτή του ποδοσφαίρου» ένα από τα πλέον θεμελιώδη στοιχεία του παιχνιδιού, δηλαδή οι θεατές, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, ο δρόμος άνοιξε για να πετάξουμε σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα περιττά συστατικά του.


Έτσι, το απόγευμα της 7ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα πάνε μόνο οι δύο διοικητικοί ηγέτες των ομάδων (ή όπως αλλιώς επιτρέπεται να αποκαλούνται βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σχετικά με τον βαθμό ενασχόλησής τους με το άθλημα) και ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος θα κρατά στα χέρια του 1 (ένα ) ευρώ.

Ο ένας ηγέτης θα επιλέξει κορώνα, ο άλλος γράμματα και η συνέχεια είναι γνωστή. Ο νικητής θα ανακηρυχθεί Κυπελλούχος Ελλάδας και επιπλέον θα κρατήσει για πάντα στην τροπαιοθήκη του το νόμισμα.

Αρχικά υπήρξαν ορισμένοι ενδοιασμοί και από τις δύο πλευρές. Η ΑΕΚ τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι είναι εξοικειωμένοι με τη διαδικασία, αφού είχαν λάβει μέρος στον τελικό που κρίθηκε με τον ίδιο τρόπο το 1969, αλλά και οι Πειραιώτες με τη σειρά τους προέταξαν το γεγονός πως εκείνη την αποφράδα μέρα είχαν χάσει τον τίτλο…

Αμέσως, μετά από παρέμβαση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη (… not) αντιπροτάθηκε η μέθοδος της βασιλόπιτας. Δηλαδή το ευρώ να μπει ως φλουρί, να κοπεί ένα κομμάτι για κάθε ποδοσφαιριστή και αυτός που θα το βρει να θεωρηθεί σκόρερ του τελικού και το ματς να τελειώσει 1-0 υπέρ της ομάδας του. Υπήρξαν όμως οι αναμενόμενες ενστάσεις. Πρώτον: Το κόστος της βασιλόπιτας το οποίο θα ήταν προκλητικό αν σκεφτεί κανείς τις εποχές λιτότητας που ζούμε και δεύτερον: οι αντιδράσεις του χριστεπώνυμου πλήθους, θέμα το οποίο έθιξε προς τιμήν του, αν και αριστερός, ο Σταύρος Κοντονής.

Όπως τονίζουν κύκλοι της ΓΓΑ (ξανα-μανα not), δεν είναι δυνατόν πασχαλιάτικα να κόβουμε βασιλόπιτα… Ωστόσο -και παρά τις πιέσεις το νόμισμα να μπει στην πέτσα του αρνιού και να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία- όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν να υπάρξει εναρμονισμός του καταστατικού της ΕΠΟ με το ορθόδοξο εορτολόγιο και από την επόμενη σεζόν ο τελικός Κυπέλλου να γίνει Χριστούγεννα…

Εάν υπάρχει κάποιος που δεν το αντιλήφθηκε, το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν φαντασίας και δεν ανταποκρίνεται στην υπέροχη πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού που θέλει όπου συναντώνται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο άνθρωποι των «μεγάλων ομάδων», να αναγκάζεται σε ξεγύμνωμα όλη η σαπίλα που κουβαλά η ελληνική κοινωνία.

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου