.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Από θρίαμβος… ίαμβος;



Η κίνηση Χ. Τομπούλογλου να ανακοινώσει στο συγκεκριμένο χρόνο την προσχώρηση του Λ. Γεωργαμλή στο συνδυασμό του σε αποκλειστικά κιτρινόμαυρο φόντο, απουσία οποιουδήποτε στοιχείου που παραπέμπει στην παράταξη του, ήταν όντως μια εξαιρετική επικοινωνιακή κίνηση. Όπως κάθε τέτοια πρωτοβουλία αποβλέπει στον εντυπωσιασμό και στοχεύει τις ψήφους των πολιτών.


Στις μέρες μας ψηφίζουμε με τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τις εκάστοτε επικοινωνιακές πρωτοβουλίες, αντί να κρίνουμε με βάση αξιόπιστα πολιτικά δεδομένα. Οι δε συνδυασμοί προτάσσουν την εκλογική νίκη, έναντι της ικανότητας και του ενδιαφέροντος των υποψηφίων Συμβούλων να προσφέρουν μετεκλογικά στην πόλη. Έτσι όσοι εμφανίζονται να ελέγχουν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων, είναι περιζήτητοι για υποψήφιοι ή οπαδοί…

Η «Καλημέρα» απόσπασε λοιπόν ένα πολύ συμπαθή συμπολίτη μας, που κομματικά και δημοτικά ανήκει ή ανήκε αλλού, ο οποίος ως αιρετός πάντα καταφέρνει να αποσπά μεγάλο αριθμό ψήφων. Μέχρι σήμερα υπήρξε υποψήφιος συνδυασμών που είχαν υποστηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ. Όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι ο Λύσανδρος ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γίνει πολιτικός, και με αυτό δεν εννοώ πολιτικάντης…

Η πολιτική έχει κι αυτή την ηθική της και κάποιες αρχές. Αλλά και χωρίς αυτές υπάρχει η κοινή λογική, που λέει ότι αποχωρώ από κάπου ή προσχωρώ κάπου και το κάνω γι΄ αυτούς τους λόγους. Στην προκειμένη περίπτωση με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ! Και οι ευθύνες εδώ βαραίνουν τον κ. Γεωργαμλή, αλλά κυρίως βαραίνουν τον κ. Χ. Τομπούλογλου. Γιατί ο δεύτερος γνωρίζει άριστα το δέον γενέσθαι… Και γιατί ο τυχόν διασυρμός του μεταγραφόμενου, επηρεάζει άμεσα την εκλογική του απόδοση, πράγμα που είναι ο κύριος στόχος για τον οποίο επιλέχτηκε.  

Οι φήμες που καιρό κυκλοφορούσαν ότι η μεταγραφή είχε συμφωνηθεί, απλώς επιβεβαιώθηκαν.  Η επιλογή του κ. Α. Κόντου να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του εκείνη τη χρονική στιγμή, ήταν γνωστή… Επομένως υπήρχε χρόνος ώστε έστω να τηρηθούν τα προσχήματα. Δηλαδή ο κ. Γεωργαμλής να διαχωρίσει τη θέση του από το «Όραμα Πόλης» εξηγώντας τους λόγους παραιτούμενος από Δημοτικός Σύμβουλος ή και όχι. Ο κ. Χ. Τομπούλογλου ίσως να του κάνει μια δημόσια πρόσκληση για να προλάβουν να… θάψουν την εξαγγελία Κόντου, στην οποία θα αντιδρούσε θετικά. Και στην παρουσίαση του να εξηγήσει τους λόγους της προσχώρησης του στο συνδυασμό της «Καλημέρας».  

Τα γεγονότα δείχνουν όμως ότι όλα έγιναν αρπακολατζίδικα! Θυσίασαν την προοπτική στο εφήμερο. Γιατί το εφήμερο είναι οι εντυπώσεις που κερδήθηκαν, η προοπτική είναι η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας του Λύσανδρου που θα του επέτρεπε μαζί με τον εαυτό του, να μεταφέρει και τις ψήφους του στο συνδυασμό. Έτσι κέρδισε πρόσκαιρα ο συνδυασμός, υποτιμήθηκε η αξία του νέου υποψήφιου και ο κ. Γεωργαμλής ξεκίνησε τον αγώνα με γκολ από τα αποδυτήρια!  
Συνολικά βέβαια ηττημένη από τέτοιες συμπεριφορές είναι η πολιτική και οι πάσης φύσεως πολιτευόμενοι…



υγ. Ακόμη δεν έχω καταλάβει που οφείλεται η σιωπή του «Οράματος Πόλης» και του επικεφαλής του κ. Σταύρου Κόντου! Δεν εννοώ να βγει και να τον βρίζει. Αλλά να βγει και να τοποθετηθεί. Ή να πει ένα παρακαλώ στο ευχαριστώ που του απεύθυνε ο κ. Γεωργαμλής. Εκτός αν πήρε την ευχή του πριν πάει στην «Καλημέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου