.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αμερικάνος!









Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του Ελληνικού αθλητισμού, ο Γιώργος Αμερικάνος, δεν είναι πια ανάμεσα μας! Την εποχή που αγωνιζόταν με τα χρώματα της ΑΕΚ ήταν μακράν ο γνωστότερος Έλληνας αθλητής. Ήταν ο Γκάλης της εποχής και κάτι παραπάνω, καθώς η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ της οποίας ήταν ηγέτης, υπήρξε η πρώτη Ελληνική ομάδα ανεξαρτήτως αθλήματος που κατέκτησε Ευρωπαϊκό τίτλο. Το κύπελλο κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης ο τελικός του οποίου έγινε στο κατάμεστο Παναθηναϊκό στάδιο.

Εκείνη η ομάδα έδωσε τεράστια ώθηση στο Ελληνικό μπάσκετ και πολλά καινούρια γήπεδα φτιάχτηκαν, εκτός από τις αυτοσχέδιες μπασκέτες που όλοι οι πιτσιρικάδες της εποχής φτιάχναμε για να μιμηθούμε το είδωλο της εποχής, τον Γιώργο Αμερικάνο! Υπήρξε ο καταλύτης για να δημιούργησε η ΑΕΚ φυτώριο, το «μίνι μπάσκετ» με έφορο του τμήματος τον Πασχαλίδη και προπονητές τους Σεβδίνογλου-Αναστασάτο.

Καλό ταξίδι και καλή αντάμωση με τον άλλο κορυφαίο πλέι μέικερ της ΑΕΚ  Γιώργο Μόσχο που δεν πρόλαβε να ζήσει και να χαρεί την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου από την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου