.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!




Αυτό το Δ.Σ. και η σημερινή Δήμαρχος δεν έχουν την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να δεσμεύσουν την πόλη με αποφάσεις που θα καθορίσουν οριστικά το μέλλον των επόμενων γενεών!



  • Το ζήτημα του γηπέδου ΑΕΚ δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης της προεκλογικής περιόδου που έδωσε τη σημερινή διοίκηση.
  • Το σημερινό Δ.Σ. ουδέποτε συζήτησε σχετικά, παρότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε επανειλημμένα ενημέρωση.
  • Ούτε ενημερώθηκε κανείς από όσο γνωρίζουμε πριν την πανηγυρική συνεδρίαση, της παρουσίασης του γηπέδου.
  • Είναι άγνωστο αν έχει ζητηθεί από την τεχνική και τη νομική υπηρεσίες του Δήμου, να μελετήσουν οτιδήποτε, να προετοιμαστούν για κάτι, να ετοιμάσουν αντιπρόταση ή όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους που καθορίζεται μονομερώς από την πλευρά της ΑΕΚ.
  • Άγνωστο είναι επίσης αν έχει ανατεθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσία η αναζήτηση στατιστικών στοιχείων στα οποία να αποτυπώνονται οι επιπτώσεις από επεισόδια οπαδών, το κόστος αποκατάστασης ζημιών από το Δήμο κλπ.
  • Ούτε υποθέτω θα έχει ανατεθεί κάποια μελέτη με βάση τα παλιότερα στοιχεία για το κόστος καθαρισμού της πόλης μετά κάθε παιχνίδι και πόσο επιβαρύνει τους κατοίκους με τα ανταποδοτικά.
  • Δε γνωρίζουμε αν έχει δοθεί εντολή στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, να εκπονήσει σχέδιο δέσμευσης της ΑΕΚ για όσα δηλώνει ότι προσφέρεται να κάνει στη δημοτική περιουσία, όπως στο άλσος για παράδειγμα, ή ότι άλλο θα χρειαζόταν για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου.
  • Δεν έχουμε μάθει αν ζητήθηκε γνωμοδότηση από την Τεχνική Υπηρεσία σχετικά με τη νομιμότητα όσων εξάγγειλε ο κ. Μελισσανίδης.
  • Περιέργως Δήμαρχος και Δ.Σ. δε ζήτησαν χρόνο για να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα με τους δημότες, να κάνουν δημοψήφισμα όπως προβλέπεται για σημαντικά ζητήματα από το 2006 και επαναβεβαιώθηκε με τον «Καλλικράτη».  Αντίθετα προχώρησαν μετά μισής ώρας ενημέρωση από την πλευρά της ΑΕΚ, σε καταρχήν συγκατάθεση για να προχωρήσει το σχέδιο της!



Συνεπώς η σημερινή διοίκηση του Δήμου, δε δικαιούται να προχωρήσει σε αποφάσεις γιατί δεν έχει έστω την ελάχιστη βάση δημοκρατικής νομιμοποίησης, και γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα ακολουθούν εκλογές! Τότε με την ψήφο τους θα εκφραστούν οι πολίτες, και η νέα Δημοτική Αρχή θα έχει τη νομιμοποίηση που λείπει από τη σημερινή να χειριστεί όλα τα ζητήματα που αφορούν το γήπεδο της ΑΕΚ.


Αλλά κι αν ακόμη επιχειρήσουν, παρά και ενάντια σε κάθε λογική, να δεσμεύσουν το Δήμο, αυτό δε μπορεί να αποτελεί δέσμευση για την επόμενη Δημοτική Αρχή!


Αυτά νομίζω πρέπει να τα κατανοήσουν και όσοι καταρχήν για οποιοδήποτε λόγο χωρίς δεύτερη σκέψη συμφώνησαν, ενσωματώνοντας την πολιτική λογική που υπαγορεύει τη μετάθεση των αποφάσεων στη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου