.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΩΠΑ και ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ…




Τα πρόσωπα που προτίθενται να τεθούν επικεφαλής των συνδυασμών που θα κατέλθουν στις εκλογές, αλλά και οι συνδυασμοί είναι περίπου γνωστά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι οριστικά ή ότι αποκλείεται άλλες εξελίξεις, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου, να επηρεάσουν τις υποψηφιότητες.




Αρχίζοντας από αυτά που θεωρούμε σίγουρα, έχουμε τον Χάρη Τομπούλογλου που ως αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος που έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα.



Σίγουρη είναι και η υποψηφιότητα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Οι διαρροές και οι πληροφορίες φέρνουν βέβαιη την υποψηφιότητα του Απόστολου Κόντου, με προβλεπόμενη ημερομηνία ανακοίνωσης την έναρξη του τρίτου δεκαήμερου τρέχοντος μήνα. Ο κ. Α. Κόντος ξεκινάει με κάποια χάντικαπ. Το κυριότερο είναι το αρνητικό πρόσημο που είχε η πρόσφατη θητεία του αδελφού του. Άλλες δυσκολίες του είναι η αποτυχημένη υποψηφιότητα που είχε στο παρελθόν με τον κ. Γρετζελιά, και η την ίδια περίοδο άρνηση του να κατέβαινε ως υποψήφιος Δήμαρχος συνολικά της τότε αντιπολίτευσης, ως αντίπαλος του. Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου δεν το ξεχνούν…

Η προσπάθεια του να επενδύσει σε ένα απολίτικο προφίλ απλής διαχείρισης και βάρος στην καθαριότητα, δεν ξέρω αν θα τον βοηθήσει στις τρέχουσες συνθήκες. Σίγουρο όμως είναι ότι ταιριάζει στον ίδιο και δε θα χρειαστεί να υποδυθεί έναν άλλο εαυτό. Στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγονται επίσης, η προσωπικότητα του, και η πολύ καλή ικανότητα επικοινωνίας με τον κόσμο.  



Βέβαιη πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα τουλάχιστον για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ όποτε συζητηθεί το ζήτημα, της κ. Πατίλη. Ας μη ξεχνάμε ότι ο σύζυγος της κ. Zαρανίκας, ανακοίνωσε την παραίτηση του από το Δ.Σ. των Ηπειρωτών ακριβώς γιατί θεωρεί σίγουρη την κάθοδο της στις εκλογές.  



Στο χώρο της «Νέας Προοπτικής» υπάρχει η μεγαλύτερη ρευστότητα. Εκτός του ότι πολλοί έχουν διαχωρίσει τη θέση τους ανεξαρτητοποιούμενοι, φημολογείται πως κάποιοι μετακομίζουν σε άλλους κυρίως νεοσύστατους συνδυασμούς, όπως αυτός του κ. Α. Κόντου. Άλλοι πάνε σπίτι τους κι άλλοι παραμένουν προσπαθώντας να ομονοήσουν σε κάποιο πρόσωπο ή στην ίδια την κ. Γαϊτανά στην περίπτωση που αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφια. Η απόφαση της είναι κλειδί για σειρά άλλων εξελίξεων. Η μέχρι σήμερα αδυναμία της να δηλώσει τι προτίθεται να κάνει, είναι ενδεικτική των δυσκολιών που αντιμετωπίζει. Προφανώς ο εκλογικός νόμος επηρεάζει την απόφαση της. Η ίδια είναι βέβαιο ότι θέλει να ανανεώσει τη θητεία της, παρότι τα ποσοστά και οι επιδόσεις της δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Ως απερχόμενη Δήμαρχος ενός άλλοτε κραταιού συνδυασμού όμως, κουτσά στραβά θα πρέπει να είναι σε θέση να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Η οικονομική δυστοκία είναι ένας πρόσθετος αποτρεπτικός παράγοντας. Σύμφωνα με κάποιες απόψεις, αυτό πλέον αντιμετωπίζεται.



Στο χώρο της «Δύναμης Πολιτών» επίσης επικρατεί αβεβαιότητα μη πω νιρβάνα, παρότι θα έπρεπε μετά την παραίτηση του επικεφαλής κ. Μάλλιου να υπήρχε εγρήγορση. Έχουν ακουστεί τα ονόματα των κυρίων Βασιλόπουλου και Κασίμη. Ο πρώτος ως ελπιδοφόρα άφθαρτη προσωπικότητα, ο δεύτερος ως ευρύτερης αποδοχής υποψήφιος που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.



Τυχόν άλλες υποψηφιότητες ή συνδυασμοί που μπορεί να εμφανιστούν όπως μια ακόμη υποψηφιότητα από το συντηρητικό χώρο, δυνητικά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επηρεάσουν ουσιαστικά, ποσοστά και εξελίξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου