.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Αυτή τη φορά η «Ιφιγένεια» βρέθηκε στο «Αγλαΐα Κυριακού»



Ήταν ατύχημα; Μια ασυνήθιστη συμπεριφορά στελέχους της δημόσιας διοίκησης ή της επιχείρησης; Μήπως αυτή η κυβέρνηση ενεργεί αντίθετα από όλες τις προηγούμενες για δεύτερη φορά μετά το Μ. Λιάπη;

Η γνώμη μου είναι πως δεν πρόκειται για «ατύχημα», ούτε για κάτι που ξέφυγε, ούτε για αδυναμία συγκάλυψης από πλευράς κυβέρνησης και ΝΔ, ούτε τέλος για μια επίμονη εταιρία που δεν είχε μάθει να δίνει μίζες για να πάρει δουλειές, κι ούτε ήθελε να μάθει…

Γνώμη μου είναι πως πρόκειται για αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε εύκολα, καθώς δε χρειαζόταν προσπάθεια να στήσει κανείς κάτι για να το πετύχει. Οι συγκυρίες έπαιξαν το δικό τους ρόλο, όπως και οι αντιτιθέμενες φατρίες εντός ΝΔ και τα συμφέροντα που υπερασπίζονται. Ο χαρακτήρας, το πολιτικό παρελθόν και… μέλλον του κ. Χ. Τομπούλογλου είχαν τη δική τους συμβολή, ώστε να επιλεγεί ως στόχος στην τρέχουσα συγκυρία. Θεωρώ αναμφισβήτητο ότι η θέση του ως Προέδρου νοσοκομείου που ανήκει σε ίδρυμα, επίσης καθόρισε την απόφαση να «εκτελεστεί» σε δημόσια θέα! Σημαντικά θα συμβάλλει στην ορθότερη εκτίμηση όσων συνέβηκαν, η γνωστοποίηση του ενδιάμεσου της εταιρίας. Εκτιμώ πως πρόκειται για μεσαίο στέλεχος της ΝΔ.


Δε θεωρώ τυχαίο ότι η εταιρία, σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της, πρώτα απευθύνθηκε στο κόμμα της ΝΔ και μετά από υπόδειξη της στην Αστυνομία. Ούτε φυσικά ότι ήξεραν Σαμαράς, Δένδιας και Άδωνις τι εξελίσσεται, και δεν προτίμησαν να προστατεύσουν ένα στέλεχος τους και να προστατευτούν σαν κόμμα. Αντίθετα ασχολήθηκαν υπουργοί και μεθόδευσαν το δέσιμο της υπόθεσης, τη σύλληψη και τον εξευτελισμό του.

Είναι ολοφάνερο πως πριν από οτιδήποτε άλλο, στόχος της ΝΔ ήταν η οριστική πολιτική εξόντωση του κ. Χ. Τομπούλογλου. Χωρίς φυσικά αυτό να τον αθωώνει για ότι κατηγορείται…
Πως είναι δυνατό όμως μια ΝΔ που αναλαμβάνει το κόστος να συγκαλύψει σκάνδαλα που σχετίζονται με κολοσσιαία ποσά, και να ξεπλύνει αρχηγούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για πράγματα που η ίδια τους κατηγορούσε με τους πλέον βαρείς χαρακτηρισμούς, να κατακρεουργεί τα παιδιά της; Αυτό αντιβαίνει τους νόμους της πολιτικής και της φύσης, και μόνο η σκοπιμότητα μπορεί να το εξηγήσει.

Η περίπτωση του «αποστρατευμένου» Λιάπη και τώρα του σχετικά περιθωριοποιημένου Χ. Τομπούλογλου, και η ένταξη τους στην «επιχείρηση καθαρά χέρια», εντάσσεται στην περαιτέρω Σαμαροποίηση της ΝΔ και του συντηρητικού χώρου συνολικά. Στον αποδεκατισμό κινήσεων πριν αυτές εκδηλωθούν.

Μια τέτοια είναι το φημολογούμενο νέο κόμμα υπό τον προσφάτως διαγραφέντα Β. Πολύδωρα, τον Γ. Καρατζαφέρη και άλλους κυρίως της πολιτικής και λαϊκιστικής ακροδεξιάς. Ας μη ξεχνάμε πως μετά την… εθελοντική απόσυρση κάθε φιλοδοξίας του Χ. Τομπούλογλου από την κεντρική πολιτική σκηνή, έγινε κομματάρχης του κ. Πολύδωρα. Ο οποίος ενώ ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης διόρισε στενά συγγενικά πρόσωπα του σε θέσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου του. Επομένως ένας Δήμαρχος που μετά την εκλογή του θα ανήκε σε ανταγωνιστικό της ΝΔ χώρο, δεν ήταν καθόλου επιθυμητός. Πόσο μάλλον αν η δημαρχία ήταν το διαβατήριο για την επιστροφή του στα σαλόνια της κεντρικής πολιτικής σκηνής!

Νομίζω πως στα πλαίσια των ανακατατάξεων που συμβαίνουν στο συντηρητικό χώρο, των πολιτικών και εκλογικών σχεδιασμών, αλλά και των συγκρούσεων που σε συνθήκες κρίσης οξύνονται από τις ομάδες εκπροσώπησης οικονομικών συμφερόντων εντός και γύρω από την κυβέρνηση, ο κ. Χ. Τομπούλογλου θυσιάστηκε.

Η όλη υπόθεση ευνοεί πολλαπλά τα σχέδια κυβέρνησης-τρόικας, είτε αυτά αφορούν την προπαγάνδα για το πέρασμα των βάρβαρων πολιτικών, είτε αφορούν την ουσία των πολιτικών τους.  Ήδη ανακοινώθηκε πως «Ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να τους ζητηθεί η παραίτηση Τομπούλογλου καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο Άδωνις ο οποίος είναι αποδεδειγμένα καλός πωλητής βιβλίων, όλα τα αντιμετωπίζει ως πώληση. Κάποτε όταν ακόμη ήταν στο ΛΑΟΣ, είχε εκστομίσει το αμίμητο, πως ο Θουκυδίδης είχε πει να ψηφίσουμε Καρατζαφέρη! Και νομίζω πως είναι ο τύπος ανθρώπου, που μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε πολιτικό χώρο, οποιαδήποτε στιγμή, και να ισχυριστεί τα πιο απίθανα πράγματα με το πλέον σοβαροφανές ύφος. Ο καλός πωλητής δεν επιτρέπεται να έχει συναισθηματισμούς απέναντι στους πελάτες του…

Ο ίδιος ο Χάρης Τομπούλογλου δε νομίζω πως είναι σε θέση να σκεφτεί αυτή τη στιγμή καθαρά. Ούτε κι αργότερα όμως θα μπορέσει να πολιτικοποιήσει την υπόθεση του. Κι αυτό γιατί η θέση στην οποία βρίσκεται είναι δεινή, αλλά και γιατί για να το κάνει θα έπρεπε να αποφασίσει οριστική ρήξη με το περιβάλλον που αναπτύχθηκε… Και νομίζω πως δε μπορεί πια να αλλάξει περιβάλλον ή τρόπο ζωής.

Το επόμενο διάστημα μπορεί να δούμε κι άλλους ΝΔημοκράτες μετά το Μ. Λιάπη και το Χ. Τομπούλογλου να οδηγούνται στο «απόσπασμα» ή να ακολουθούν νέες διώξεις σε βάρος τους. Πάντα με κλιμάκωση και διάρκεια που θα επιτρέπει στην κοινή γνώμη, να χαζεύει το θέαμα στην… αρένα ενώ η ζωή όλων μας θα χειροτερεύει δραματικά…

Όσο όμως δε θα βλέπουμε διώξεις για τα πρόσωπα της λίστας «Λαγκάρντ» και των άλλων λιστών και μεγαλοληστών, ας μη παίρνουμε τοις μετρητοίς ότι πρόθεση κι αυτής της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς… Και φυσικά αυτή ή παρόμοιες κυβερνήσεις που τα συστατικά στοιχεία τους ανάγονται στο παρελθόν που μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να επιδιώξουν ή να κάνουν κάθαρση του εαυτού τους και των συμφερόντων που εξυπηρετούν...

7 σχόλια:

  1. συγχαρητηρια κ.Καμπουρη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια Μανώλη για τα σχόλιά σου και χρόνια σου πολλά με υγεία και ευτυχία.
    Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να σχολιάσει και την "επιστολή στήριξης" των δημοτικών συμβούλων. Προσωπικά ντρέπομαι και για το δικό τους κατάντημα.
    Εσύ τι θα έλεγες ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα αυτά προς τι?Για την αποκατασταση της αληθειας?Ποσο ενδιαφερει μια κοινωνια (της Φιλαδελφειας-Χαλκηδωνας εν προκειμενω) η βρωμια που διακατεχει το κυβερνων και το συγκυβερνων κομμα?Φαινομενα γνωστα και συνηθισμενα.Το συμπερασμα ειναι ενα:Μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να απαλλαγουμε απο τα παλαιοκοματικα και παραγοντικιστικα στοιχεια της τοπικης μας κοινωνιας και να δωσουμε την ευκαιρια σε ανιδιοτελεις νεους ανθρωπους απαλλαγμενοι απο τους Χαρουληδες,τους Παντελακηδες και ολα τα αρπακτικα πιρανχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ/η να εξηγήσω αφού με ρωτάτε. Καθένας και καθεμιά μας βλέπει και αξιολογεί τα γεγονότα από τη δική του γωνία, και τα ερμηνεύει αναλόγως… Σέβομαι ότι σας είναι αδιάφορα, αλλά εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να «καταπιώ» ότι μου σερβίρουν όσο ελκυστική κι αν είναι η συσκευασία που μου το προσφέρουν.
      Υπήρξε μια φαινομενικά ανεξήγητη, πολλαπλά ομολογημένη μανία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, από την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους υπουργούς της, να συνθλίψουν τον κ. Χ. Τομπούλογλου. Εγώ λέω να πληρώσει ακριβά για ότι έχει κάνει, αλλά να πληρώσει ανάλογα με αυτό που έκανε. Όταν βλέπω ξαφνικά πολιτικά πρόσωπα που έχουν μακροχρόνια διακεκριμένες επιδόσεις στη συγκάλυψη σκανδάλων, ή σε μια τουλάχιστον περίπτωση στενότατο συγγενικό πρόσωπο Υπουργού συνδέεται με την ανεξερεύνητη «λίστα Λαγκάρντ», αδυνατώ να πιστέψω πως το ενδιαφέρον τους για τα 25.000 ευρώ που δε θα επιβάρυναν το δημόσιο, οφείλεται σε αληθινή ευαισθησία.
      Για παράδειγμα λοιπόν, ο κ. Χ. Τομπούλογλου παραπέμπεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Για ποσό που δεν υπερβαίνει το όριο που χαρακτηρίζει το αδίκημα ως κακούργημα! Η εξήγηση είναι πως αυτό έγινε γιατί διαπραγματευόταν μια βδομάδα και συνεπώς είναι εκβιαστής κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Δε γνωρίζω αν η αρχική κατηγορία μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, θα παραμείνει σε βαθμό κακουργήματος ή θα μετατραπεί σε πλημμέλημα και θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του.
      Κυρίως δε γνωρίζω τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από διώξεις που ασκεί η συντεταγμένη πολιτεία κατά βούληση, πότε προσώπων και πότε κλάδων ή συλλογικοτήτων ολόκληρων… Και δε θέλω να τους πιστεύω με αφέλεια όταν γνωρίζω πως συστηματικά προσπαθούν να με εξαπατούν! Είναι οι ίδιοι που κάνουν βασική είδηση μια καθαρίστρια που συνέχισε να παίρνει επίδομα γάμου μερικά χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της. Και μετά ακολουθεί το κόψιμο των επιδομάτων… Δεν πρόκειται λοιπόν να συνηγορήσω ή υπερθεματίσω δοθείσης ευκαιρίας στη συντριβή μέσω των θεσμών, οποιουδήποτε, ακόμη και του εχθρού μου. Δεν είναι ευκαιρία! Είναι διασυρμός της δημοκρατίας και των θεσμών της. Και κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά μου…
      Επομένως δεν προσβλέπω σε παρόμοιες ευκαιρίες. Ούτε καν θεωρώ ευκαιρία τη σκόπιμη υπερβολική χρήση του κράτους σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη κι αν το αιτιολογικό είναι πως θα αποκτήσουμε ποιοτικότερη τοπική πολιτική ζωή. Γι΄ αυτό και μέχρι τη σύλληψη του κ. Χ. Τομπούλογλου, υπήρξα εκείνος που άσκησε τη δριμύτερη κριτική από όλους στον ίδιο και την παράταξη του.

      Μανώλης Καμπούρης

      Διαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ,ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ευχαρίστως θα δημοσιεύσω την αναλυτική απάντηση σου που θα εξηγεί στους αναγνώστες την πολύ μεγάλη κολοτούμπα που διέκρινες.

      Διαγραφή