.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν κάνουν πίσω οι 10 δήμαρχοι της Αριστεράς – Δηλώνουν ανυπακοή σε «αξιολόγηση» και επανέλεγχο (φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος ενώ τοποθετείται. Διπλα του ο επίσης νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος
«Δεν υπάρχει περιθώριο να απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισαν οι 10 δήμαρχοι της Αττικής που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Κατήγγειλαν ως «προσχηματικό»τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με βάση το Π.Δ. Παυλόπουλου του 2004 (απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη), γιατί -όπως εξήγησαν- αποσκοπεί στη δημιουργία δεξαμενής απολύσεων, την ίδια στιγμή που οι δήμοι υπολειτουργούν λόγω σημαντικής έλλειψης προσωπικού.

«Θεωρούμε ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων χρησιμοποιείται, για να συμπληρωθούν οι αριθμοί των υπαλλήλων που, όπως έχει δηλώσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, “πρέπει να απολυθούν”. Δεν μπορούμε να χάσουμε και άλλους υπαλλήλους, γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι δήμοι», τόνισε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Ειδικά για τον έλεγχο για τα πλαστά πτυχία και άλλα πιστοποιητικά με τα οποία προσελήφθησαν υπάλληλοι στους ΟΤΑ, ανέφεραν ότι δε διαφωνούν, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται για πολλές περιπτώσεις» και ότι θα μπορούσε να δοθεί σχετική εντολή στους δήμους να ελέγξουν οι ίδιοι τους υπαλλήλους τους. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισαν, το υπουργείο θα μπορούσε να βρει τα στοιχεία μέσω του ΑΣΕΠ.
Όσον αφορά στην «αξιολόγηση», οι δήμαρχοι της Αριστεράς εξέφρασαν την αντίθεσή της με το «προκρούστειο», όπως το χαρακτήρισε, ποσοστό του 15% των υπαλλήλων με χαμηλή βαθμολογία. «Η κυβέρνηση δηλώνει ότι χαμηλή αξιολόγηση δεν συνεπάγεται και απόλυση. Γιατί, λοιπόν, πρέπει να ξεκινάμε με το 15%;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.

Επιπλέον, οι δήμαρχοι της Αττικής στηλίτευσαν τον πόλεμο λάσπης που τους φέρει να υπερασπίζονται τους επίορκους, και εξήγησαν ότι η διαδικασία ελέγχου των πλαστών πτυχίων είναι ανεξάρτητη από τον επανέλεγχο των συμβάσεων. «Η κίνησή μας δεν αφορά την πλαστότητα των πτυχίων. Αντιτιθέμεθα στον έλεγχο των φακέλων των υπαλλήλων, των οποίων άλλαξε η σύμβαση με το διάταγμα Παυλόπουλου», υπογράμμισαν.
«Οι φάκελοι είχαν κατατεθεί το 2004 και οι προσλήψεις έγιναν το 2006, συνολικά 35.000 άτομα από τα οποία οι 11.500 στους δήμους. Επί ενάμιση χρόνο, το ΑΣΕΠ εξέταζε τους φακέλους με κάθε λεπτομέρεια. Γιατί δέκα χρόνια μετά χρειάζεται επανέλεγχος; Εκτός αν αλλάξεις τις προδιαγραφές, όπως επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση», τόνισε στην «Καθημερινή» ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας. Στο δήμο του, εξήγησε, οι υπηρεσίες πραγματοποιούν έλεγχο των πτυχίων και άλλων πιστοποιητικών, «αλλά το υπουργείο ζητάει τους φακέλους για να βρει μία κοιτίδα απολύσεων».

Με πληροφορίες από «Αυγή», «Καθημερινή»

πηγή: ergasianet.gr















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου