.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η "Στρούγκα" οργανώνει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα των 64 συλληφθέντων του Κερατσινίου

Kατά τη διάρκεια της μαζικής αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, οι κρατικές δυνάμεις καταστολής, που είχαν στρατοπεδεύσει από νωρίς στην περιοχή, επιτέθηκαν άγρια στο κύριο όγκο των διαδηλωτών, διασπώντας το σώμα της πορείας στα δύο και οδηγώντας μεγάλο μέρος της στα στενά της γειτονιάς, οπού και συνεχίστηκε η ωμή και τραμπούκικη επίθεση των μπάτσων εν μέσω δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης.

Αποτέλεσμα της κατασταλτικής δράσης των μπάτσων ήταν να προκληθούν πολλοί τραυματισμοί διαδηλωτών, ενώ προχώρησαν και σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Ο αριθμός των προσαχθέντων ανήλθε στα 73 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από συντρόφους μέχρι τις πρωινές ώρες. Από τους 73 ελεύθεροι αφέθηκαν 9 άτομα, ενώ οι υπόλοιπες 64 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν την επόμενη μέρα στην εισαγγελία Πειραιά, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι 61 που έχουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 2 μέρες. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 2/10. Οι υπόλοιποι 3 που βαρύνονται με κακουργήματα, εκ των οποίων ο ένας είναι ανήλικος, κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ μέχρι τη Δευτέρα για να περάσουν από ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Την Παρασκευή 26/9, μετά τις 10 το βράδυ, η συλλογικότητα της Στρούγκας οργανώνει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα των 64 συλληφθέντων στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "Στρούγκα", Δεκελείας 116, Ν. Φιλαδέλφεια.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου