.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Aνακοίνωση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014 συμμετείχαμε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι που καλέστηκε με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killahp) από τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής χρυσής αυγής.
Το κράτος έκτακτης ανάγκης για άλλη μια φορά επιβάλλοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», στρατιωτικοποίησε την περιοχή και επιτέθηκε με όλες τις κατασταλτικές του δυνάμεις στη δυναμική - μαζική διαδήλωση χιλιάδων αντιφασιστών/τριών. Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με αγριότητα στην πορεία με ξυλοδαρμούς, εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου -
λάμψης. Οι ομάδες ΔΕΛΤΑ επιχείρησαν ακόμα και δολοφονικές επιθέσεις πέφτοντας με τις μηχανές στο συγκεντρωμένο πλήθος με σκοπό να διαλύσουν τη διαδήλωση. Παρά την καταστολή οι αντιφασίστες/τριες με αποφασιστικότητα και πείσμα ανασυγκροντούνταν σε μικρές πορείες και συνέχιζαν να διαδηλώνουν στις γειτονιές του Κερατσινίου. Αυτός ο κατακερματισμός ευνοούσε τις ομάδες ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ να περικυκλώνουν και να χτυπούν κομμάτια διαδηλωτών/τριών που
προσπαθούσαν να κατευθυνθούν προς την πλατεία Λαού έτσι ώστε να συναντηθούν με τα υπόλοιπα μπλοκ της πορείας.   
Η καταστολή συνεχίστηκε με  73 προσαγωγές. Με προκατασκευασμένο κατηγορητήριο οι 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις από τις οποίες οι 61 συνοδεύονται με βαριές κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και οι 3 με κακουργηματικού. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 6 αντιφασίστες/τριες από τη γειτονιά μας εκ των οποίων ο 1 κατηγορείται με κακουργήματα και οι άλλοι 5 με πλημμελλήματα από αυτούς οι 4 είναι από τη συνέλευσή μας. Οι δυνάμεις καταστολής αφού περικύκλωσαν τους συλληφθέντες, τους τραμπούκισαν λεκτικά προσπαθώντας να τους ξεφτιλίσουν. Ο ψυχολογικός πόλεμος συνεχίστηκε στη ΓΑΔΑ όπου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες απαγόρευαν την πρόσβαση στους δικηγόρους, την επαφή με τους συγγενείς και δε γνωστοποιούσαν το λόγο της κράτησης η οποία διήρκησε 2 μέρες. Οι συγκεντρώσεις αλληλέγγυης έξω από τα δικαστήρια δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με γκλοπς, ρίψη χημικών και κρότου λάμψης ακόμα και τη στιγμή της απελευθέρωσης των συλληφθέντων.
Το κράτος με τους μηχανισμούς του (μπάτσοι, δικαστές, ΜΜΕ) για να επιβάλλει την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό εκφασισμό, ποινικοποιεί και καταστέλλει κοινωνικούς αγωνιστές, εργατικούς - αντιφασιστικούς αγώνες και δολοφονεί ντόπιους και μετανάστες που τάσσονται ενάντια στην εκμετάλλευση και το φασισμό. Πολλαπλασιάζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανοίγει φυλακές υψίστης ασφαλείας (Γ τύπου), στήνει δικαστικά ψυχιατρεία, δολοφονεί μετανάστες, στοχοποιεί και απαγορεύει διαδηλώσεις, καταστέλλει κοινωνικούς χώρους, φυλακίζει κοινωνικούς αγωνιστές, διαπομπεύει οροθετικές, επιτάσσει απεργούς και αποκλείει τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα από την ελεύθερη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά.
Από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, το κράτος που γεννά και θρέφει το φασισμό προτάσσει το «θεσμικό αντιφασισμό» ως άλλοθι για τις δικές του φασιστικές πρακτικές με σκοπό να αποπροσανατολίσει τη κοινωνία σαν αντίπαλο δέος απέναντι στο δικό μας μαχητικό αντιφασισμό. Σε καμία περίπτωση ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται θεσμικά με νόμους και διατάξεις. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές με καθημερινούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες όπου ντόπιοι και μετανάστες μαχόμαστε αδιαμεσολάβητα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του φασισμού.

Όσες γειτονιές και να στρατιωτικοποιήσουν, όσες δυνάμεις ένστολων μπράβων και να κατεβάσουν, όσες επιθέσεις εναντίον μας και να επιχειρήσουν, όσα κατηγορητήρια και να κατασκευάσουν  θα μας βρίσκουν πάντα στους δρόμους. Δεν μπορούν ούτε να μας φοβίσουν, ούτε να μας λυγίσουν γιατί είναι ανίσχυροι να πολεμήσουν  την αποφασιστικότητα, την αξιοπρέπεια, την αντίσταση και την αλληλεγγύη μας.
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ
  
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 64 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου