.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο Νίκος Στράτος; (ένα παλαιό δημοσίευμα του 2001 για ένα άνθρωπο της ΑΕΚ)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Το όνομα του Νίκου Στράτου, Γενικού Διευθυντή της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», αναφέρθηκε πρόσφατα σε σχέση με μια συνάντηση Λύσσανδρου Γεωργαμλή και Γιώργου Αράπογλου – ο Νίκος Στράτος ήταν υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, αλλά δεν ολοκλήρωσε την θητεία του ως Δημοτικός Σύμβουλος, παραιτήθηκε πριν το τέλος της…

Ποιος είναι ο Νίκος Στράτος μάς λέει ένα παλαιό κατατοπιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2001 και αναδημοσιεύτηκε και στην «Αναζήτηση» την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2001 (Αρ. φύλλου 832, Σελ. 13) που το χαρακτήρισε έπαινο για τον Νίκο Στράτο…


Το δημοσίευμα αυτό, το οποίο καταχωρώ και εγώ σήμερα εδώ, στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας», είχε τίτλο «Τέλος εποχής για Στράτο» – ας το διαβάσουμε:

«Την προπερασμένη εβδομάδα έκλεισε για την ΑΕΚ το κεφάλαιο Νίκος Στράτος. Ο Μάκης Ψωμιάδης τον απέλυσε ύστερα από 27 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ομάδα που την υπηρέτησε από διάφορα πόστα.

Τον Νίκο Στράτο έφερε στην ΑΕΚ, το 1974, ο αείμνηστος Λουκάς Μπάρλος και έμελλε να γίνει ο μακροβιότερος παράγοντας του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο Νίκος Στράτος ποτέ δεν έδωσε συνέντευξη. Από το 1980 και μετά ήταν ο μόνος στην ΑΕΚ που τα ήξερε όλα. Τα πάντα που γινόντουσαν μέσα στα αποδυτήρια και έξω απ” αυτά, στα γραφεία, σε σπίτια, σε καφετέριες και αφορούσαν την Ομάδα. Τα ήξερε. Ήταν ο άνθρωπος όλων των Προέδρων και όλων των καταστάσεων. Στα 27 αυτά χρόνια πέρασαν από την ΑΕΚ 15 Πρόεδροι! Όλοι τον είχαν το δεξί τους χέρι. Ο Στράτος ήξερε τους Κανονισμούς του Ποδοσφαίρου απέξω και ανακατωτά. Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων και αν συνέβαινε κάτι άσχημο στην Ομάδα προσπαθούσε πάντα να βρει τις λύσεις. Στην ταραχώδη εποχή 1981-1992, έπαιξε τον ρόλο του πυροσβέστη αρκετές φορές τότε που τα διοικητικά της ΑΕΚ είχαν σπείρει την διχόνοια στην ΑΕΚτζίδικη οικογένεια. Ο Στράτος είχε πάντα τον τρόπο να σε κερδίζει. Άλλες φορές με την εξυπνάδα του, άλλες με την «πονηριά» του, και άλλες με παιδική αφέλεια σε έκανε φίλο του. Δεν νομίζουμε πως στην ΑΕΚ θα υπάρχει έστω και ένας που να μην αναγνωρίζει την προσφορά του στην Ομάδα. Και πιστεύουμε πως θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, ειδικά για τους ΑΕΚτζήδες, αν ο Νίκος Στράτος αποφασίσει να γράψει ένα βιβλίο γι” αυτά τα 27 χρόνια που έζησε μέσα στην Ομάδα…».

Θα ήθελα τώρα εδώ να σημειώσω πως κάθε άλλο παρά «τέλος εποχής για Στράτο» ζούμε εν έτει 2014…

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου