.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΞΕΦΤΙΛΑ (ΕΓΚΛΗΜΑ) ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ! (ΩΣ ΠΟΤΕ Θ’ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ;)

Τα κατάφερε τελικά η διοίκηση του Αλεξίου να οδηγήσει κάποιους από τους εργαζόμενους στην έξοδο. Δεν άντεξαν άλλο να μην έχουν λεφτά ούτε για τ’ απαραίτητα (πόσο μάλλον για τους λογαρισμούς) και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας (καταγγελία της σχέσης εργασίας από την πλευρά του εργαζομένου) σε βάρος της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. για να μπορούν τουλάχιστον να γραφτούν στο Ταμείο Ανεργίας.
Προφανώς η υπομονή και το κουράγιο τους εξαντλήθηκαν με ποτέλεσμα να «φιλοτιμηθούν» να φύγουν από μόνοι τους. Δεν μπόρεσαν να περιμένουν ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν η διοίκηση θα ήταν «υποχρεωμένη» να τους πληρώσει το Δώρο Χριστουγέννων υπό τον φόβο της φυλάκισης (αν δεν το πλήρωνε).

Είχαμε με ιδιαίτερη προσοχή (για να μη νομιστεί από κάποιους «πονηρούς» ότι μας έβαζαν οι εργαζόμενοι) αναφερθεί πολλές φορές στην κατάσταση που αντιμετώπιζαν (βλέπε εδώ). Ωστόσο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως και όσοι διατύπωσαν γραπτώς κάποιες απόψεις (εμείς πάντως όχι) δέχθηκαν κάποιες «συστάσεις» το λιγότερο από κάποιους οι οποίοι προφανώς με τη στάση τους αυτή «υπερασπίζονταν» τα συμφέροντα του Σωματείου (δηλαδή της διοίκησης Αλεξίου). Ακόμη όμως κι’ έτσι επειδή είμαστε καλόπιστοι περιμέναμε πό τους οργανωμένους (ORIGINAL, «Πειρατές του Ονείρου» κυρίως) ν’ αντιδράσουν με κάποιο τρόπο. Δυστυχώς ακόμη περιμένουμε. Το χειρότερο είναι πώς ενδιάμεσα (όσο οι υπάλληλοι ήταν απλήρωτοι) αντέδρασαν γι’ άλλα ζητήματα (και η ORIGINAL μάλιστα μάζευε λεφτά για το χάντμπολ). Συνεπώς υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
  • Είτε δεν ενδιαφέρονται καθόλου (δεν το πιστεύουμε) ή
  • Θέλουν να μην τσαντίζουν τον «Τίγρη» και γι’ αυτό δεν λένε ή γράφουν τίποτα για το ζήτημα.
Υπάρχει όμως και μιά άλλη «ανάγνωση» για όποιον είναι λίγο περισσότερο (από τον μέσο όρο) έμπειρος (πονηρεμένος). Από την «ανάγνωση» αυτή προκύπτει ότι ενδεχομένως να φοβούνται την διάσπαση που μπορεί να επέλθει αν «ακουμπήσουν» αυτό το ζήτημα, εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει ενιαία στάση όλων των μελών τους στο πώς θα διαχειριστούν αυτή την «καυτή πατάτα».
Εμείς απλώς θα τους υπογραμμίσουμε από τη σκοπιά μας, πως αν δεν αντιδράσουν ακόμα και τώρα θα έχουν ουσιαστικά αυτοκαταργηθεί με συνέπεια να μην τους αναγνωρίζεται πλέον το «δικαίωμα να παρεμβαίνουν στα κοινά της Α.Ε.Κ.», ένα «δικαίωμα» για το οποίο γράψαμε παλαιότερα (βλέπε τα δύο υστερόγραφα μας που αφιερώνουμε στο τέλος).
Τέλος για τη ιστορία σας δίνουμε την δημοσίευση της είδησης της επίσχεσης στα κυριότερα ΑΕΚτζήδικα site:

Την πρώτη από τις δύο (του ΑΕΚ365) θα την ζήλευε και η ΝΕΡΙΤ (τόσο άχρωμη, άγευστη και «αντικειμενική» παρουσίαση της είδησης, σαν να την έβγαλαν από την φορμόλη), εμείς την αναδημοσιεύουμε μόνο και μόνο για τα σχόλια που την συνοδεύουν:



Δεν θα μπορούσαμε να τα πούμε ή να τα γράψουμε καλύτερα από τον Ν. Αγγελίδη (βλέπε εδώ). Εμείς απλώς «επεκτείνουμε» αυτό που ο Νίκος γράφει ότι «η Ιστορία δεν αλλάζει» στο «Την Ιστορία της Α.Ε.Κ. την γράφουμε όλοι μας (οπαδοί, παίκτες, διοίκηση) είτε με τις πράξεις μας είτε με τις παραλείψεις μας». Σχετικά με το γεγονός ότι η διοίκηση της Ερασιτεχνικής έδωσε την «είδηση» στους «δικούς της μόνο» αυτό δεν μας εκπλήσει. Το τραγικό όμως είναι το γεγονός ότι για να «τεκμηριωθεί» η είδηση (υπήρχε άραγε κανείς να την αμφισβητήσει; Ίσως να φοβήθηκαν ότι επειδή τόσες φορές το ΑΕΚ365 έχει διαψευστεί δεν θα τους πίστευαν) μπήκε ως απόδειξη η πρώτη σελίδα της επίσχεσης εργασίας, η οποία περιέχει και τις διευθύνσεις των υπαλλήλων (για όσους δεν τις ήξεραν ήδη). Ασχετσύνη; Ηλιθότητα; Σκοπιμότητα; Τι απ’ όλα είναι; Μετά από αυτή την κίνηση αποδέχονται στην πράξη την ευθύνη για ότι ενδεχομένως συμβεί στους υπογράφοντες υπαλλήλους. Αν το έκαναν κατά λάθος ας βγούν να ζητήσουν τουλάχιστον «συγγνώμη» (αφού το διορθώσουν το «λάθος» όπως μπορούν) ή δεν είναι «πολύ άντρες» ακόμα και γι’ αυτό; Για την ιστορία ορίστε μια απορία σχετικά με την δημοσίευση της είδησης της επίσχεσης εργασίας στο ΑΕΚ365 (βλέπε εδώ) καθώς και ένα σχετικό σχόλιο (βλέπε εδώ).   
 
Ολοκληρώνοντας το σημερινό μας άρθρο θέλουμε ν’ απευθυνθούμε σε όσους από τους εργαζόμενους δεν υπέγραψαν την επίσχεση εργασίας και άρα συνεχίζουν κανονικά (παρότι και αυτοί είναι απλήρωτοι) να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Δεδομένου ότι όπως έχετε καταλάβει το γεγονός ότι δεν πληρώνεστε επί σειρά μηνών είναι κεντρική (σκόπιμη) επιλογή της παρούσας διοίκησης, η οποία καλύπτεται πίσω από ανόητα αλλά κα ανήθικα προσχήματα/δικαιολογίες, αν δεν είσαστε μέσα σε αυτούς τους δύο μόνιμους που θα παραμείνουν (όπως μας πληρφορεί το ΑΕΚ365) δεν κερδίσατε κάτι περισσότερο απ’ αυτούς που υπέγραψαν (και κοινοποίησαν) την επίσχεση. Άρα αν δεν σας έχουν ρητά υποσχεθεί ότι θα παραμείνετε και στο «νέο καθεστώς» αδίκως περιμένετε ν’ αλλάξει κάτι. Προσοχή όμως! Αν έχουν υποσχεθεί σε παραπάνω από δύο ότι θα παραμείνετε, το πιθανότερο είναι να σας κοροϊδεύουν αφού στο τέλος θα μείνουν μόνο δύο, ενώ αν τα πράγματα σκουρήνουν κι’ άλλο μπορεί να μείνει μόνο ένας (σαν τον Χαϊλάντερ).

Οι «παρατηρητές» απλά ευχόμαστε «καλή τύχη» (τυπικά, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι την «τύχη» μας την φτιάχνουμε μόνοοι μας) και «καλή δύναμη» (ουσιαστικά και κυρίως ψυχολογικά) σ’ όλους τους εργαζόμενους είτε υπέγραψαν, είτε όχι την επίσχεση.

Αφιερώνουμε εξαιρετικά σ’ όλους μας τα παρακάτω δύο υστερόγραφα από παλαιότερο μας κείμενο: 

Υ.Γ.5. Προς συναλλασσομένους με την Ερασιτεχνική γενικώς (εργαζόμενους, παίκτες κ.λπ.): Αν δεν διεκδικήσετε τα διακαιώματα σας, τίποτα δεν θ’ αλλάξει και κανείς δεν θα σας σεβαστεί. Αν χρειαστείτε βοήθεια, υπάρχουν αρκετά άτομα που προθύμως θα σας βοηθούσαν. Απαραίτητη όμως προϋπόυθεση είναι να βρείτε πρώτα εσείς την δύναμη ν’ αντισταθείτε και να διεκδικήσετε, αλλιώς...

Υ.Γ.6. «Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ». ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ (ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ») ΣΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ.

Επίσης αφιερώνουμε τους στίχους (βλέπε εδώ) του Ιάκωβου Καμπανέλη (ειδικά την τελευταία παράγραφο) και το αντίστοιχο ηχητικό κομμάτι (άκου εδώ) από το θεατρικό έργο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο».

Επειδή δεν μας έχει (ακόμα) εγκαταλείψει η ελπίδα ότι οι «Πειρατές του Ονείρου» όχι μόνο θα τοποθετηθούν σχετικά με το ζήτημα, αλλά και θ’ αναλάβουν και πρωτοβουλίες τους «τσιγκλάμε» ξαναδημοσιεύοντας το παρακάτω υστερόγραφο από κείμενο της προηγούμενης εβδομάδας:

Υ.Γ.2. Οι μόνοι που το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν «ανένδοτα» ήταν οι «Πειρατές του Ονείρου». Άλλο τώρα αν με τη συμπεριφορά που έχουν επιδείξει έναντι των στραβών που όλοι μας βλέπουμε (κυρίως) στην Ερασιτεχνική έχουν υποθηκεύσει αυτόν τον αγώνα και σε λίγο θα έχουν χάσει το δικαίωμα ακόμα και να τον επικαλούνται. Αν αποφασίσουν να φερθούν «πειρατικά» (όπως στην περίπτωση της «Χαλυβουργικής», βλέπε εδώ) μπορεί και να σώσουν εκτός της υστεροφημίας τους και την ψυχή τους, η οποία (σωτηρία της) είναι «πολύ μεγάλο πράγμα» (ρωτήστε και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη αν δεν μας πιστεύετε (άκου εδώ)).


Υστερόγραφα AEK-WATCH:

Υ.Γ.1. Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας μετά από την προσκόμιση στον Ο.Α.Ε.Δ. των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα πληρωθούν τρείς μισθούς ανειδίκευτου εργάτη σαν (κάποια) αποζημίωση από την πλευρά του Κράτους όμως. Είναι λοιπόν προφανές πως αυτοί που έμειναν απλήρωτοι από την ομάδα επιχειρηματιών που ανέλαβαν την διοίκηση (να τους χαιρόμαστε σε κάθε περίπτωση) του Σωματείου θα πάρουν κάποια λεφτά σαν αποζημίωση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, δηλαδή από την τσέπη όλων μας. Καλό εεε;  

Υ.Γ.2. Ειλικρινά ελπίζουμε ότι όλοι μας/σας (οργανωμένοι, δημοσιογράφοι, διοίκηση, μέλη Ερασιτεχνικής, «Τίγρης», λεφτάδες ΑΕΚτζήδες) θα μπορούμε από δώ και πέρα να κοιμόμαστε πιό ήσυχοι, τώρα που ξεφορτωθήκαμε τους υπαλλήλους της Ερασιτεχνικής (τους οποίους δεν μπορούσαμε να πληρώνουμε) οι οποίοι μέσα στην τρέλα της μεγαλομανίας που δέρνει μερικούς ήταν η «αιτία όλου του κακού». Όταν δε ο πυρετός τους ανέβαινε, τους φαντάζονταν να «συνωμοτούν» προφανώς για να «υπονομεύσουν την διοίκηση», λες και με τις λαλακίες που από μόνη της (χωρίς βοήθεια) έχει κάνει η παρούσα διοίκηση υπήρχε η ανάγκη της «υπονόμευσης» από οποιονδήποτε άλλο.

Καληνύχτα μας/σας...


23 Σεπτέμβρη 2014.
παρατηρητήριο.

πηγή: aek-watch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου