.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΕΚ, Ελεγκτικό και Δούρου

Τα 20.000.000 ευρώ έχουν δρόμο να διανύσουν μέχρι να εγκριθούν προς αποταμίευση για χάρη της ΑΕΚ και της «Αγιάς Σοφιάς». Το Sport24.gr καταγράφει και εξηγεί.

Περιμένοντας και εκείνοι να πάρουν στα χέρια τους και να διαβάσουν το σκεπτικό του μπλόκου στον Παναθηναϊκό για το κονδύλι κατασκευαστικών έργων στο γήπεδο της Λεωφόρου, στην ΑΕΚ ούτε ιδρώνουν αλλά ούτε και παραμένουν αδιάφοροι απέναντι σε αυτή την εξέλιξη. Τηρούν στάση αναμονής και από τη μεριά τους τονίζουν ότι οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές.
Το Ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού αφενός επειδή (υποτίθεται ότι) τρέχει ακόμα το θέμα του Βοτανικού, αφετέρου διότι το κονδύλι αφορά το 100% του κεφαλαίου που απαιτείται για τα έργα που απαιτούνται στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Εν αντιθέσει με την περίπτωση της ΑΕΚ η οποία δεν έχει άλλο κατασκευαστικό μέτωπο ανοιχτό, ενώ τα 20 εκατ. ευρώ που περιμένει από την Περιφέρεια, αφορούν στο 30% του κεφαλαίου που απαιτείται για την κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς».


Η παράμετρος της προέγκρισης του χρηματοδοτικού κονδυλίου από τον πρώην υπερνομάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, ίσως να μην αποτελεί το απόλυτα ισχυρό χαρτί για την Ένωση, ασχέτως με το ότι εκείνη θα το χρησιμοποιήσει και αυτό στην πιθανή αντιπαράθεση της με τη νέα κάτοχο του προαναφερθέντος θεσμικού ρόλου κυρία Ρένα Δούρου.

Ακόμα βέβαια υπάρχουν ενδείξεις και όχι απτές αποδείξεις ότι η τελευταία το έχει πάρει απόφαση να μπλοκάρει τη χρηματοδότηση της «Αγιάς Σοφιάς». Το υπονοούν ωστόσο η μέχρι σήμερα στάση της και τα λεγόμενά της.

Ρυθμιστής και εμπόδιο

Από τη στάσης της κυρίας Δούρου στο μπλόκο που όρθωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο στα θέλω του Παναθηναϊκού, θα προκύψει και μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις ισχύουσες σκέψεις και προθέσεις της νέας επικεφαλής της Περφέρειας Αττικής απέναντι στα αθλητικά projects που αφορούν επαγγελματικά σωματεία. Αν σφυρίξει αδιάφορα για την αρνητική εξέλιξη στο θέμα του ΠΑΟ, τότε η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να περιμένει σε διαφορετική στάση και αντιμετώπιση.

Για την ΑΕΚ το πρόβλημα που θα προκύψει με πιθανή ακύρωση της προεγκριθείσας επιχορήγησης ασφαλώς και θα είναι βουνό καθώς αναφερόμαστε σε 20 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν υπολογιστεί για τη β’ φάση του έργου (το οποίο βάσει του τελειωτικού σχεδιασμού του είναι χωρισμένο σε τρία στάδια).

Ουδείς μπορεί να προβλέψει τι κωλύματα μπορεί να προκαλέσει και ενώ στην Ένωση δεν γίνεται κανένας λόγος για plan B, από τη στιγμή που θεωρούν ως ήδη κατακτηθέν δικαίωμα το κονδύλι των 20.000.000 ευρώ.

πηγή:  sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου