.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Σπύρος Καβακόπουλος προτείνει στο Δήμαρχο

Πρόταση προς τον Δήμαρχο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος Άρη Βασιλόπουλο

(Με αφορμή τον διαγωνισμό για το κυλικείο του νεκροταφείου)

Γνωστό ότι στο δημόσιο και ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο αμοιβαίος εκμαυλισμός είναι το πλέον σύνηθες (μου δίνεις - τα παίρνω). Μπορεί όμως τελικά αυτός να κοπεί «μαχαίρι», θέλει δεν θέλει ο δήμαρχος; ΝΑΙ μπορεί και τη λύση χρόνια τώρα τη δίνει πάμφθηνα η πληροφορική στις ευρωπαϊκές χώρες (που κατηγορούμε), αλλά κανείς στη χώρα μας δεν τη θέλει (γιατί άραγε).

Κε Δήμαρχε να η πρόταση.

Το τμήμα μηχανογράφησης, έχει καταχωρήσει στην ιστοσελίδα του δήμου (μέσω ειδικού προγράμματος), όλους τους διαγωνισμούς που πρόκειται να γίνουν ή επαναληφθούν μόλις λήξουν οι προηγούμενες συμβάσεις. Το πρόγραμμα αυτόματα, κάποιες μέρες ή βδομάδες πριν (ανάλογα τον προγραμματισμό), προκηρύσσει  τον διαγωνισμό ανεβάζοντας την σχετική φόρμα. Οι ενδιαφερόμενοι την συμπληρώνουν και υποβάλλουν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά. Το πρόγραμμα αναγνωρίζει τον πλειοδότη,  ο οποίος και ενημερώνεται μέσω αυτομάτου e-mail και ταυτόχρονα ενημερώνεται το λογιστήριο και η νομική υπηρεσία  του δήμου.

Ο πλειοδότης μέσω e-banking στέλνει το ποσό του ενοικίου. Το λογιστήριο του στέλνει διαδικτυακά (πάντα) το συμβόλαιο και το νόμο για τις υποχρεώσεις του π.χ. υγειονομίας, πυρασφάλειας κλπ. Εγκαθίσταται ο πλειοδότης και ελέγχεται σε τακτική βάση από αρμοδίους του δήμου, οι οποίοι μετά τον κάθε έλεγχο, είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα στο πρόγραμμα, φόρμα που βέβαια απαγορεύει την εκ των υστέρων διόρθωσή της.

 Όταν λήξει το συμβόλαιο, το πρόγραμμα χωρίς πάλι ανθρώπινη παρέμβαση, προκηρύσσει νέο διαγωνισμό. Σε περίπτωση μη καταβολής του ενοικίου, το πρόγραμμα στέλνει στον μισθωτή τις δυνατότητες και επιπτώσεις που έχει και ειδοποιεί αυτόματα λογιστήριο και νομική υπηρεσία για τα περαιτέρω. Οι υπηρεσίες  αδύνατον να αδιαφορήσουν, γιατί οι ειδοποιήσεις φαίνονται από τις αποστολές των εγγράφων του προγράμματος. 

Όσον αφορά το θέμα της ψευδούς συμμετοχής, αυτό είναι ήδη λυμένο από το 2002, με το προεδρικό διάταγμα για την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Σημαντικό επίσης, ότι με τον τρόπο αυτό, αποφεύγεται η ρουσφετολογία, αφού το σύστημα δεν επιτρέπει στους διοικούντες την ανάμιξή.

Να λοιπόν πόσο πιο γρήγορα, διαφανή και χωρίς διοικητικό κόστος γίνονται στην δυτική Ευρώπη, κάτι που εμείς δεν θέλουμε να δούμε.    

Οι διαγωνισμοί βέβαια δεν αφορούν μόνον μισθώσεις αλλά και  συντηρήσεις ανελκυστήρων, πυροσβεστήρων, κλιματιστικών, ηχητικές καλύψεις, κλπ. 

Κε Δήμαρχε βρισκόμαστε σ’ ένα διεθνές περιβάλλον το οποίο δεν πρέπει να παραβλέπουμε, γιατί γίνεται όλο και πιο ζοφερό για μας.

Με εκτίμηση
 
Σπύρος Καβακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου