.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Οι εκλογές, ο δήμος, το γήπεδο Μελισσανίδη

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Οι επερχόμενες εκλογές δεν ακυρώνουν τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου Μελισσανίδη, καθώς για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σημάδι ότι αυτή δε θα ολοκληρωθεί τυπικά στις 23 Σεπτεμβρίου. Το αντίθετο μάλιστα: η πολιτική ευθυγράμμιση του Συνασπισμού «Ριζοσπαστικής Αριστεράς» με τις κυρίαρχες αφηγήσεις του κατεστημένου μάς οδηγεί στην εκτίμηση ότι ακόμη κι αν δεν ολοκληρωθεί τυπικά, την επόμενη ημέρα των εκλογών όλα θα συνεχίζουν όπως πριν και στο βασικό επίδικο για την πόλη μας, την τύχη του σχεδίου Μελισσανίδη.

Ο επιχειρηματίας αυτός προσπάθησε από την αρχή να έχει στο πλευρό του και τις τοπικές αρχές και τη «νομιμότητα» κι εν πολλοίς το κατάφερε ή κι ακόμη το καλλιεργεί. Οι περισσότεροι τοπικοί παράγοντες συμφώνησαν εκ προοιμίου με το σχέδιο Μελισσανίδη, όποιο κι αν ήταν αυτό, χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες, παρά τα όσα λένε ορισμένοι σήμερα για «αντισταθμιστικά οφέλη» και άλλες αβεβαιότητες.
Το γεγονός ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει προχωρήσει ως σήμερα σε ουσιώδεις ενέργειες για να θεμελιώσει το γήπεδο εξηγείται από δυο πράγματα: πρώτον, κάποιοι σ” αυτή την πόλη αρνήθηκαν το σχέδιο· δεύτερον, όπως κάθε επένδυση μεγάλου βεληνεκούς, πρέπει να μετακυλήσει τα κόστη της αλλού κι αυτό δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί εξαιτίας των δημοσιονομικών και τραπεζικών συνθηκών. Ειδικά, πάντως, κάτω απ” αυτές τις συνθήκες, η «νομιμότητα» δεν είναι κάτι δύσκολο να διασφαλιστεί· αποδείχτηκε αυτό στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αποδεικνύεται επίσης και στα πλαίσια των υπηρεσιακών μηχανισμών του ΥΠΑΠΕΝ και της Περιφέρειας Αττικής, παρά τα όσα αφελή περί ξηλωμάτων ακούγονται από όσους για τους λόγους τους θέλουν να θεωρούν λήξαν το πρόβλημα…

Η δημοτική αρχή της πόλης μας έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα την αρνητική έκθεση ειδικών επιστημόνων πάνω στο σχέδιο Μελισσανίδη κι ενδεχομένως να ήθελε να δοθεί μια παράταση στη διαβούλευση, ωστόσο δεν έχει πάρει κάποια άλλη σχετική πρωτοβουλία ως σήμερα και η προεκλογική περίοδος των επόμενων εβδομάδων μόνο προς το θάψιμο του ζητήματος μπορεί να οδηγήσει – κι αυτό δεν είναι υπέρ, μα κατά της εξέλιξης των πραγμάτων, ειδικά αφού οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποτυπωθούν και στους εδώ τοπικούς συσχετισμούς. Θα γίνει, μπορεί να γίνει, μέσα στη σύντομη προεκλογική περίοδο κάποια ουσιαστική συζήτηση για το θέμα;

Ο «Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας» μέσα στις ήσυχες μέρες του Αυγούστου (που κάθε άλλο παρά δεν υπάρχουν ειδήσεις) δημοσίευσε ορισμένες κριτικές παρατηρήσεις πάνω στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου Μελισσανίδη – υπενθυμίζουμε σήμερα τη μέχρι τώρα κριτική μας, η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Τι περιλαμβάνει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Πλατεία Πατριάρχου ή πλατεία Μελισσανίδη;

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις απ” την «Αγιά Σοφιά» του Μελισσανίδη

Τα μπάζα του γηπέδου στο Άλσος;

Από πού θα περνούν τα φορτηγά με τα μπάζα;

Τελικά πόσοι θα δουλέψουν στα έργα;

Δείτε τα ανύπαρκτα δέντρα του Άλσους…

Πού θα αθλούνται τα παιδιά μας;

Πού είναι το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού του δήμου μας;

Ποιο το εύρος της «ανάπτυξης» στην περιοχή;

Η «Αγιά Σοφιά» του Μελισσανίδη τι είναι: Γήπεδο, Κτίριο ή Έργο;

Από την πρώτη σελίδα της ΜΠΕ της «Αγιά Σοφιάς», ανακρίβειες!

Η δική τους τοποθέτηση για την ΜΠΕ Μελισσανίδη ποια είναι;

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου