.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Γερμανοί θέλουν να μπουν στον ΔΟΛ

Ενδιαφέρον για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου

Την ώρα που ΔΟΛ και «Πήγασος», όπως προκύπτει από διαρροές από τους δύο ομίλους, βρίσκονται πολύ κοντά στο οριστικό deal για τη συγχώνευσή τους, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από γερμανικό fund, που δραστηριοποιείται στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, είτε για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του συγκροτήματος της Μιχαλακοπούλου είτε για την είσοδό του στο μετοχικό σχήμα.


Με βάση τα όσα λένε οι μυημένοι στα μυστικά της μιντιακής πιάτσας, πρόκειται για μια εξέλιξη που κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 
 
Μέχρι νεωτέρας, πάντως, δείχνει να προτιμά τη λύση της παραχώρησης μέρους των μετοχών, προκειμένου να υπάρξει ένεση ρευστότητας και αέρας ανανέωσης στον Οργανισμό, με ταυτόχρονη διατήρηση από τον ίδιο του ελέγχου σε όλα τα επίπεδα.

Οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα, επισημαίνουν πως σε μια τέτοια προοπτική θα ήταν θετική και η πλευρά Μπόμπολα, αφού θεωρεί πως το γερμανικό ενδιαφέρον πιθανώς και να αποτελέσει το κλειδί για την οριστικοποίηση του deal μεταξύ των δύο μεγάλων εκδοτικών μαγαζιών.

Εκτός των άλλων, καθοριστικό ρόλο στις σκέψεις του Στ. Ψυχάρη (αλλά και στη στάση Μπόμπολα) για είσοδο επενδυτή στον ΔΟΛ παίζει και η οριακή οικονομική κατάσταση του MEGA (μέτοχος του οποίου είναι, ως γνωστόν, ο ΔΟΛ, ενώ ο «Πήγασος» κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο), η οποία, σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, είναι λογικό να οδηγεί τους εμπλεκόμενους στην αναζήτηση διεξόδων.

πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου