.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

O Aντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλης Κουμαριανός, αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ



Δήλωση αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών και εβδομάδων με οδηγούν στην αποχώρηση μου από το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα στο οποία ανήκα και στήριξα τα τελευταία χρόνια.

Η επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα επιβεβλημένο με όρους πολιτικής επιτήρησης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Η δικαιολόγηση της επιλογής αυτής ως μοναδικής δυνατής λύσης χωρίς εναλλακτική αποτελεί το πρώτο βήμα στο δρόμο για την αφομοίωση του ΣΥΡΙΖΑ με το υπόλοιπο φιλομνημονιακό πολιτικό σκηνικό.

Αλλά ο Αύγουστος του 2015 δεν είναι εποχή για να πέσει κανείς από τα σύννεφα. Η κήρυξη εκλογών χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για την υπογραφή του Μνημονίου, δεν εκπλήσσει όταν οι κομματικές διεργασίες έχουν από καιρό απαξιωθεί. 

Ούτε η εξαφάνιση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης από τη συμφωνία-γέφυρα Φεβρουάριο, όταν η τήρηση των κόκκινων γραμμών επαφίοταν στην καλή πίστη των δανειστών.

Η μνημονιακή συμφωνία αποτέλεσε λογική έτσι συνέχεια της προεκλογικής αλλά και κυβερνητικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κατά της λιτότητας αποτέλεσε παραφωνία.

Το ότι στην κρίσιμη αυτή περίοδο στερεύουν οι δικαιολογίες σημαίνει ότι πρέπει αρχικά καθένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Η ευθύνη όμως πάνω απ’όλα ορίζει ότι πρέπει να αναζητήσουμε εκ νέου την πλευρά από την οποία θα υπηρετήσουμε με συνέπεια την υπόθεση της αριστεράς, τώρα που όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.


Βαγγέλης Κουμαριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου