.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Η… ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!

ΣΤΟΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο MEGA, στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» σχολίαζαν τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ως αυτόνομη πολιτική δύναμη, η Λαϊκή Ενότητα απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας στο ΚΚΕ, όπως και σε όλες τις αντικαπιταλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις. Μιας αξιόμαχης, μετωπικής σύμπραξης στους λαϊκούς αγώνες και, ει δυνατόν, και στο κεντρικό πολιτικό πεδίο. Κι αυτό γιατί αποτελεί σταθερή πεποίθησή μας ότι, παρά τις υπαρκτές ιδεολογικές και στρατηγικές διαφορές, κανένας- και πολύ περισσότερο, μια σημαντική, ιστορική δύναμη όπως το ΚΚΕ- δεν περισσεύει στον επείγοντα αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας και της μετατροπής της Ελλάδας σε ευρωατλαντικό οικόπεδο.

Δυστυχώς, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ δείχνει να επιμένει στον αδιέξοδο δρόμο της τυφλής περιχαράκωσης, που αναγορεύει σε υπ' αριθμόν ένα εχθρό τις άλλες αριστερές δυνάμεις. Έναν δρόμο που αδυνατίζει την υπεράσπιση των άμεσων και μακροπρόθεσμων λαϊκών συμφερόντων, αλλά και πετυχαίνει τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα για το ίδιο το ΚΚΕ. Αυτό έδειξε, δυστυχώς, η πορεία του τα τελευταία χρόνια, από την ακραία υποτίμηση των μνημονίων και των λαϊκών αγώνων εναντίον τους, μέχρι την αδιανόητη «ουδετερότητα» της ηγεσίας του στη μεγάλη μάχη του δημοψηφίσματος.


Ασφαλώς, το ΚΚΕ, όπως και κάθε κόμμα, έχει κάθε δικαίωμα να μας ασκεί κριτική για την πολιτική διαδρομή και τις θέσεις μας. Και οι κρίνοντες, κρίνονται. Δεν αντέχουν, όμως, ούτε στην πραγματικότητα ούτε στην κοινή λογική αφορισμοί που θέλουν τη Λαϊκή Ενότητα έναν «ΣΥΡΙΖΑ Νο2», ο οποίος θα οδηγήσει «με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που μας οδήγησε η κυβέρνηση».
Η ηγεσία του ΚΚΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή τη συνθήκη του Μάαστριχτ και είχαν σημαία τους, σε όλη τη διαδρομή τους, τον αγώνα εναντίον του θωρακισμένου νεοφιλελευθερισμού, που εκφράζει η ΟΝΕ και η Ε.Ε. Από την αρχή της μνημονιακής περιόδου, αλλά και στη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, προειδοποιούσαν ότι δεν είναι δυνατή η ανατροπή των μνημονίων μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της ευρωζώνης. Γιαυτό, άλλωστε, δέχτηκαν και δέχονται βιτριολικές επιθέσεις από τις συστημικές δυνάμεις.

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας ταυτίζεται με τις συστημικές δυνάμεις που προσπαθούν να εμφανίσουν τη Λαϊκή Ενότητα ως το «κόμμα της δραχμής», αποσιωπώντας και παραχαράσσοντας τις ριζοσπαστικές θέσεις της για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και για την απαλλαγή της Ελλάδας από την ιμπεριαλιστική επικυριαρχία.

Όσο για την επιλογή του να θέσει ως κύριο δίλημμα στον ελληνικό λαό το ζήτημα της «ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, αν είναι κοινωνική ή καπιταλιστική», είναι φανερό ότι η προσπάθειά του να διαχωριστεί πάση θυσία από τη Λαϊκή Ενότητα τον ωθεί στην απόλυτη απογείωση από την πραγματικότητα και τις λαϊκές αγωνίες. Οι λαοί δεν πείθονται για το σοσιαλισμό με ιδεολογική κατήχηση και μεγάλα λόγια, αλλά μέσα από τους αγώνες του σκληρού παρόντος για ψωμί, δουλειά, δημοκρατία και ανεξαρτησία, πράγματα που προϋποθέτουν σήμερα την απαλλαγή από τα μνημόνια και τη φυλακή της ευρωλιτότητας».

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου