.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Προσφυγή ΟΠΑΠ στο ΣτΕ για την ΑΕΚ (Μάλλον θα δούμε άλλο ένα φιλικό...)


 

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που δεν επιτρέπει στην ΑΕΚ - λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη - να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Στοίχημα, κ.λπ, ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Σε προσφυγή του που κατέθεσε ο ΟΠΑΠ στρέφεται κατά της απόφασης της από 28.7.2015 της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.)με την οποία δεν επιτρέπεται στην ομάδα να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ, Στοίχημα, κ.λπ.


Σύμφωνα με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το κώλυμα ανάγεται στο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ έχει διοικητική και ηγετική αρμοδιότητα στην ΑΕΚ, παράλληλα είναι και μέτοχος του ΟΠΑΠ (33,3% των μετοχών), ενώ την ίδια στιγμή το κώλυμα του νόμου 2725/1999 επεκτείνεται και στο γιο του Γεώργιο Μελισσανίδη, ως συγγενή πρώτου βαθμού εξ' αίματος.

Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει ότι δεν μπορεί μια εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του Ελληνικού πρωταθλήματος και της super league όπως είναι η ΑΕΚ που προσελκύει παίκτες του στοιχήματος, να μη συμμετέχει στα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης (ΠΡΟΠΟ, κ.λπ.), καθώς αυτό είναι οικονομικά επιβαρυντικό για τον ΟΠΑΠ.

Ακόμα ο Οργανισμός σημειώνει ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ασκήσει επιρροή στον ΟΠΑΠ, ενώ επικαλείται και άλλους νομικούς ισχυρισμούς, όπως είναι περί αντισυνταγματικότητας, πλημμέλειας και αντιφατικής αιτιολογίας της προσβαλλόμενης απόφασης του Ε.Ε.Α., κ.λπ.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου