.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία για καθυστέρηση αντιπλημμυρικών σε Αγ.Αναργύρους-Καματερό

Εκτεταμένες ζημιές στο δήμο Καματερού από πλημμύρες | EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
«Ξεχείλισε» η υπομονή των κατοίκων στο Καματερό και στους Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι ζητούν την άμεση κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να σταματήσουν οι καταστροφές έπειτα από κάθε δυνατή νεροποντή.

Στη διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα ο δήμος και δεκάδες κάτοικοι πραγματοποιώντας συμβολικό κλείσιμο της λεωφόρου Φυλής προκειμένου να αναδείξουν το προβλήματο.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, αλλά η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων έχει διακοπεί εξαιτίας γραφειοκρατικών κωλυμάτων ή κακής σχεδίασης, ενώ άλλα βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά.


Συνέπεια οι δρόμοι να μετατρέπονται σε χειμάρρους καταστρέφοντας σπίτια, καταστήματα και οχήματα, αλλά και να θρηνούνται ζωές, όπως συνέβη στις 22 Οκτωβρίου με την 43χρονη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και η σορός της βρέθηκε λίγες μέρες αργότερα στην ακτή Παρασκευά της Φρεαττύδας, στον Πειραιά.

Οι κάτοικοι ζητούν οριοθέτηση και διευθέτηση των παράπλευρών ρεμάτων που χύνονται στο μεγάλο ρέμα της Εσχατιάς, το οποίο ξεκινάει από την Πάρνηθα και εκβάλει στον Κηφισό και αποτελεί τον βασικό αποδέκτη όμβριων της λεκάνης απορροής των δήμων Αχαρνών, Ζεφυρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Ιλίου.

Τα έργα διευθέτησης του ρέματος έχουν σταματήσει, καθώς δεν προβλέφθηκε ανάλογη διευθέτηση για τα παράπλευρα ρέματα που ξεκινούν από το Ποικίλο Όρος ώστε να χύνονται στην Εσχατιά, με αποτέλεσμα σε κάθε βροχή να πλημμυρίζει το Καματερό.

Ζητούν επίσης να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορροών των ομβρίων υδάτων της περιοχής «Γεροβουνό», καθώς αυτά καταλήγουν στην περιοχή μεταξύ της οδού Γούναρη και του Πάρκου «Τρίτση» και δημιουργούν μια μεγάλη λίμνη.

Τέλος, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης υπογράμμισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την ανάγκη συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων (Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας) και την περιφέρεια Αττικής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προσκόμματα και να προχωρήσουν τα έργα, δεδομένου ότι ο δήμος δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό και τους πόρους για να τα πραγματοποιήσει ο ίδιος.


πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου