.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Υπουργείο Εργασίας προς 5μηνίτες: «Απολύεστε! Ούτε έναν μήνα επιπλέον στη δουλειά»!

«Άνθρακες ο θησαυρός» κι ας ήταν μόλις ένας-δύο μήνες παράτασης σε θέσεις εργασίας-κάτεργα, στα κοινωφελή προγράμματα εκμετάλλευσης χιλιάδων ελαστικά εργαζόμενων. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ενημέρωσε σήμερα εργαζομένους των προγραμμάτων πεντάμηνης χρονικής διάρκειας στους Δήμους, ότι «το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας αντίκειται στις κείμενες νομικές διατάξεις και στις υπάρχουσες εγκρίσεις Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη, γύρω από το ζήτημα της αντιμετώπισης της ανεργίας. Δηλαδή, απλώς διαχειρίζεται τα όποια ψίχουλα διαθέτει η ΕΕ, με τους όρους της ληστρικής εκμετάλλευσης της μισθωτής εργασίας να προέχουν. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, δε υπάρχουν περιθώρια ούτε για «χάρισμα» ενός μηνός επιπλέον δουλειάς.


Η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης Τσίπρα είναι «μοίρασμα της ανεργίας». Που σημαίνει κάθε πέντε μήνες απόλυση, ανεργία στον ΟΑΕΔ αλλά όχι επιδότηση, απελπισία, και αναμονή 3-4 χρόνια πάλι στην ουρά μέχρι το επόμενο «πακέτο» μιζέριας.

Αυτή η ζωή δεν υποφέρεται. Μόνο ανατρέπεται! Και άλλο δρόμο δεν έχουν οι πενταμηνίτες και οι συμβασιούχοι που διαδήλωσαν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας απαιτώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δουλειά. Επόμενος σταθμός αναμένεται να είναι η πανελλαδική μέρα κινητοποίησης μέσα στο Δεκέμβριο.

Δ.Σ.

πηγή: pandiera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου