.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΓΗΝ ΣΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΝΑΤΟΪΚΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΡΩΣΙΑΣ

Τον στρατηγικό άξονα που οικοδόμησαν οι κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά με το κράτος-τρομοκράτη της ευρύτερης περιοχής μας επιβεβαιώνει ο Αλ. Τσίπρας με τη σημερινή επίσκεψή του στο Ισραήλ.  

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία (Κοτζιάς, Σπίρτζης, Παππάς, Αμανατίδης, Γεροβασίλη), γεγονός που υπογραμμίζει από μόνο του την “ειδική σχέση” που εννοεί να οικοδομήσει σε όλα τα επίπεδα (ενεργειακό, οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό) με μια δύναμη κατοχής στην Παλαιστίνη, τη Συρία και το Λίβανο, μισητή από όλους τους γειτονικούς της λαούς, που εκπροσωπείται από την πιο ακροδεξιά, ρατσιστική κυβέρνηση στην ιστορία του.  

Στις αποσκευές του, ο Αλ. Τσίπρας φέρνει τη συμμετοχή της Ελλάδας, μαζί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, στην άσκηση “Γαλάζια Σημαία”, τη μεγαλύτερη στα χρονικά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Φέρνει ακόμη την επονείδιστη αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στα κεντρικά γραφεία του διεθνούς οργανισμού, όπως και το γεγονός ότι έχει αποφύγει, μέχρι στιγμής, να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ, αλλά και από κυβερνήσεις ή κοινοβούλια χωρών-μελών της Ε.Ε. όπως η Σουηδία, η Γαλλία και η Βρετανία.  

Ο σφιχτός εναγκαλισμός της Ελλάδας με το Ισραήλ σε μια τόσο φορτισμένη συγκυρία στην Ευρώπη, όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στην εθνική ασφάλεια της χώρας, αλλά την εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους, καθώς βάζει την Ελλάδα στο κάδρο της αντι-ισλαμικής, αντι-αραβικής Σταυροφορίας που καλλιεργούν ορισμένοι, στο πλευρό του σιωνισμού. 

Την ίδια ώρα, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον εξαιρετικά επικίνδυνο, πολεμικό τυχοδιωκτισμό της Τουρκίας, με την πειρατική κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εμφανίστηκε ΝΑΤΟϊκότερος και του ίδιου του ΝΑΤΟ, καθώς εξέφρασε την “ανησυχία” του για το συμβάν στον... Ρώσο ομόλογό του, ενώ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών αρκέστηκε να τον... συγχαρεί για την εκ νέου ανάληψη του αξιώματός του, και να συζητήσει μαζί του... περί ανέμων και υδάτων!  

Η κυβέρνηση της Ελλάδας, μιας χώρας που υφίσταται καθημερινά τις προκλήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο, δεν τολμά να ψελλίσει δύο αυτονόητες κουβέντες καταδίκης της πρόκλησης του καθεστώτος Ερντογάν, βασικού υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους και σφαγέα των Κούρδων. Η κυβέρνηση Τσίπρα μένει παντελώς έκθετη, τη στιγμή μάλιστα που ο δεξιός πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασε ρητά, ως “απαράδεκτη” την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ρωσικό λαό. Αλλά ακόμη και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Γκάμπριελ Ζίγκμαρ, δήλωσε ότι οι τουρκικές ενέργειες είναι “περίεργες” και ότι “δεν είναι η Ρωσία εκείνη που οφείλει εξηγήσεις, αλλά η Τουρκία”.  

Τις προάλλες, ο Γάλλος επίτροπος της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Τσίπρα ως την πλέον “συνεργάσιμη” των τελευταίων πέντε χρόνων στην εφαρμογή των Μνημονίων. Οι Αμερικανοί, οι Ισραηλινοί και οι Τούρκοι μπορούν δικαιολογημένα να αποδώσουν τον ίδιο “έπαινο” στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου για την ΝΑΤΟϊκότερη του ΝΑΤΟ εξωτερική της πολιτική. Μόνο ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας του ελληνικού λαού μπορεί να σταματήσει αυτή την πολύ επικίνδυνη, για το μέλλον του, κατρακύλα στο δρόμο της υποτέλειας.  

Α.Θ.
πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου