.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Και πάλι περί το σχολείο του Σπαθάρη (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας)

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

το σχολείο του Σπαθάρη, σε παλιότερες, αν και πρόσφατες, καλές ημέρες
Μια γνώμη επιστημονική και ένα ερώτημα περιλάμβανε το γραπτό μου της 31ης Οκτωβρίου 2015 περί το σχολείο του Σπαθάρη στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας» – μια απάντηση επιθετική ενός προσώπου που ούτε την ιδιότητά του δε σημειώνει ούτε την αρμοδιότητά του την επιστημονική ήταν το αποτέλεσμα, όχι στον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας», όπως θα ήταν το σωστό.

Παρά ταύτα, τι θα είχα να πω:


Η διαδρομή του ζητήματος ως τα τώρα ουδόλως έχει σχέση με μένα – έχω όμως γνώμη, και μάλιστα γνώμη έγκυρη, επιστήμονα πολιτικού μηχανικού ως προς την αντιμετώπιση κτιρίων βλαμμένων από σεισμό ή άλλη αιτία, και άποψη ότι δεν απαξιώνουμε οικοδομικό πλούτο πριν διαπιστωθεί αρμοδίως και υπευθύνως ότι δεν χωρεί επισκευή του. Και αυτή διατύπωσα, διότι η πολύχρονη εκκρεμότητα του ζητήματος δε με έχει πείσει ότι ορθά έχουν επιληφθεί αυτού οι κατά καιρούς ασχοληθέντες.

Όσον αφορά την υπόθεση του αρχείου του σχολείου, ερώτημα έκανα με αποδέκτη το δήμαρχο – η απάντηση θα ήταν ένα πρωτόκολλο (επίσημο έγγραφο) το οποίο θα βεβαίωνε κατά περιγραφή και πλήθος τι μεταφέρθηκε, πού και πότε και ακόμη ότι ουδέν εγκατελείφθη στο υπό κατεδάφιση σχολικό κτίριο, υπογεγραμμένο από ορισθείσα προς τούτο επιτροπή, συγκροτηθείσα από πρόσωπα σχετικά με το θέμα.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου