.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ Η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2016)

Το βράδυ της Πέμπτης 19 Νοέμβρη λίγο μετά τις 9 το βράδυ άκουγα την ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου. Εκείνη την ώρα έδινε το ρεπορτάζ της Α.Ε.Κ. ένας από τους λίγους καλούς ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. ο Θάνος Λιακόπουλος. Πριν ξεκινήσει οι συντονιστές της εκπομπής του ζήτησαν να τους πεί οτιδήποτε νεότερο υπήρχε για το θέμα του γηπέδου. Φυσικά ο Θάνος δεν ήξερε τίποτα παραπάνω απ’ όσα εντέχνως αφήνει να διαρρεύσουν το «κέντρο διοίκησης της ενιαίας Α.Ε.Κ.». Το κακό στην περίπτωση μας είναι ότι τόσο οι δύο συντονιστές της εκπομπής όσο και ο Θάνος Λιακόπουλος κατέληξαν ν’ αναμασούν τα ίδια και τα ίδια μιλώντας με σχετική σιγουριά για πράγματα που δεν γνωρίζουν, δηλαδή:

  • Δεν βλέπουν να υπάρχει άλλος λόγος για να μην βγεί η άδεια από Δευτέρα (23 Νοέμβρη) όταν και υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται η διαβούλευση για την Μ.Π.Ε., καθώς ακόμη και αν χρειάζεται κάτι ακόμα αυτό θα είναι εύκολο να συμπληρωθεί/γίνει.
  • Εξέφρασαν (και οι τρείς) την σιγουριά ότι τα έργα θα ξεκινήσουν τον Μάρτη (όπως χοντρικά προσδιόρισε ο Ανδριόπουλος).
Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι δεν υπάρχουν ρεπόρτερ της Α.Ε.Κ. που να κάνουν κανονικό ρεπορτάζ, αλλά αρκούνται σε όσα τους σερβίρουν έτοιμα. Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι κανείς «επαγγελματίας δημοσιογράφος» δεν έχει πρόβλημα ν’ αναπαράγει άκριτα (χωρίς έρευνα) ότι «προκύπτει από το ρεπορτάζ». Προκειμένου να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους καλύπτοντας την ανάγκη πληροφόρησης των ΑΕΚτζήδων έχουμε και λέμε:
Θα είναι θαύμα πρώτου μεγέθους αν τα έργα ξεκινήσουν τον Μάρτη τους 2016 όπως διαρρέει η πλευρά της «ενιαίας Α.Ε.Κ.» γιατί:
  • Όπως προκύπτει από την Μ.Π.Ε. τα έργα για την υπογειοποίηση των δρόμων γύρω από το γήπεδο (στην επιφάνεια των οποίων θα δημιουργηθούν αντίστοιχοι πεζόδρομοι) θα πρέπει να προηγηθούν έστω και κατά 3 μήνες αυτών της κατασκευής του γηπέδου, αφού η μελέτη του γηπέδου βασίζεται στην προϋπόθεση ότι οι υπογειοποιήσεις θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Συνεπώς και μέχρι να βρεθούν τ’ απαραίτητα χρήματα για την εκτέλεση τους γήπεδο δεν γίνεται.
  • Ακόμα και αν δεν υπάρχουν ζητήματα με την Μ.Π.Ε. η άδεια δεν μπορεί να εκδοθεί όσο εκκρεμεί η εκδίκαση της αγωγής που θα εκδικασθεί στις 21 Γενάρη 2016. Ακόμη και αν εκδικαστεί στις 21 Γενάρη 2016 η απόφαση (σε πρώτο βαθμό πάντα) θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για να καθαρογραφεί (αν τρέξουν οι διαδικασίες). Άρα μιλάμε για τέλη Φλεβάρη, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο χαμένος μπορεί να ασκήσει (και κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει) έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης. Τόσο για την ίδια την αγωγή (με την οποία ζητείται από μέλος της Ερασιτεχνικής η ακύρωση της απόφασης της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015 με την οποία παραχωρούνταν στην «Δικέφαλος» η έκταση του «Ν. Γκούμας» για 49 χρόνια) βλέπε εδώ, όσο και για την πορεία της αλλά και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισαν τα ΑΕΚτζήδικα Μ.Μ.Ε. βλέπε εδώ.
Τα παραπάνω είναι οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου τον ερχόμενο Μάρτη θα ήταν θαύμα πρώτου μεγέθους. Φυσικά κανείς δεν μπορεί (και δεν πρέπει) ν’ αποκλείσει να υπάρξουν και άλλοι «δευτερεύοντες» λόγοι όπως να είναι η Μ.Π.Ε. ελλιπής και η συμπλήρωση των ελλείψεων της ν’ απαιτούν χρόνο και εκ νέου διαβούλευση.
Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει ζήτημα με την ποιότητα του αθλητικού ρεπορτάζ καθ’ όσον ελάχιστοι από τους αθλητικούς δημοσιογράφους/συντάκτες έχουν παραπάνω από τις βασικές γνώσεις που πήραν στο σχολείο, ενώ όταν τα θέματα γίνονται περιπλοκότερα όχι μόνο δεν μπορούν να τα επεξεργαστούν, αλλά και καταφεύγουν στην «εύκολη λύση», δηλαδή την αναπαραγωγή όσων τους μεταφέρονται χωρίς στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων να τα έχουν πριν ελέγξει/διασταυρώσει. Με τον τρόπο αυτό προφυλάσσονται από κακοτοπιές (π.χ. απόλυση) οι οποίες θα ήταν πολύ πιθανές στην περίπτωση που μετά από ψάξιμο (πραγματικό ρεπορτάζ) θα έφταναν σε διαφορετικά συμπεράσματα από αυτά που η επίσημη γραμμή θέλει να περάσει στον κόσμο.

(Σημείωση: Αν υπολογίσουμε την παράταση της διαβούλευσης από τις 23 Σεπτέμβρη, τότε και με δεδομένο ότι διαρκεί 45 εργάσιμες μέρες η διαβούλευση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Νοέμβρη. Αυτό συμβαίνει γιατί στο διάστημα αυτό υπήρξαν 2 αργίες. Η μια ήταν η 28η Οκτώβρη και η άλλη η 17η Νοέμβρη.).

24 Νοέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου