.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τι είναι το χωριό Παραγωγών και σε τι ωφελεί;



ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Χωρίς μεσάζοντες

Τι είναι το κίνημα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ;

Ποιούς  εξυπηρετεί ;

Ωφελεί το κοινωνικό σύνολο, το Δήμo; ή δρά ανταγωνιστικά στην τοπική αγορά;
Ας εξετάσουμε απ’όλες τις πλευρές τις επιδράσεις που ασκεί προς όλους  τους φορείς αυτή η δράση και θα διαπιστώσουμε αν έχει αρνητικές ή θετικές συνέπειες συνολικά στην κοινωνία,ιδιαίτερα σ’αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,ξεκίνησε ως ‘’ΚΙΝΗΜΑ της ΠΑΤΑΤΑΣ’’ το 2012 στη Βορεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

Είναι ένα κοινωνικό παζάρι το οποίο διαθέτει σε προσιτές τιμές τα ποιοτικά προ’ι’όντα του.[ελέγχονται οι παραγωγοί για τις μονάδες παραγωγής τους, το εύρος της επιχείρησής τους, τις τιμές τους κά].

ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ  ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι φορείς…

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ από την ποιότητα και τις τιμεςτων προ’ι’όντων.

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί τους και κατ’επέκταση να αξιοποιήσουν και να εκμεταλευτούν ακόμα αυτή τη γνωριμία προς όφελός τους [φθηνή αγορά προ’ι’όντων  ειδικά για αυτούς που έχουν καταστήματα σίτισης]…

ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ[προσφορές προ’ι’όντων για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΣ,ΤΟ ΚΗΦΗ-κέντρο ημερήσιας φροντίδας-ΣΙΣΙΤΙΑ κά].

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ  [Χριστουγεννιάτικο γεύμα στα μέλη των ΤΡΙΩΝ ΚΑΠΗ της Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ].

Οσο λοιπόν δυνάμωνε το κίνημα, κάποιοι από την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,θέλησαν το 2014 να σταματήσουν με νόμους που ψηφισαν,με επεμβάσεις της ΕΛΑΣ,με αποφάσεις ορισμένων Δημάρχων,την πραγματικά εντυπωσιακή εξάπλωση του κινήματος.Στην ίδια λογική κινήθηκαν και διάφορα μεγάλα συμφέροντα.

Το KINHMA ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,αποδείχτηκε  ότι είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο χωρίς ιστορικό προηγούμενο στη χώρα.Ηταν η γέφυρα που ένωσε τον Ελληνα παραγωγό με τον καταναλωτή παρακάμπτοντας συντονισμένα και σε τόσο ευρεία κλίμακα τους πάσης φύσης ενδιάμεσους από το κύκλωμα των εμπορικών  συναλλαγών ,σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Η ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ συμμετοχή των πολιτών μας στις δράσεις μας [ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ],αποδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξης και συνέχισης του!!!

Στην επόμενη δράση , 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ [ 8 το πρω’ί’ έως 13 το μεσημέρι]θα έχουμε την δυνατότητα να
ενημερωθούμε,αλλά και να γευθούμε προ’ι’όντα  από  διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που μέχρι σήμερα δεν είχαμε…

Επίσης σε συνεργασία με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ [το οποίο μας βοήθησε ουσιαστικά να στήσουμε και να λειτουργησουμε αυτή τη δομή], θα πραγματοποιήσουμε δράσεις στα σχολεία ,για να κατανοήσουν και τα παιδιά τι σημαίνει το ‘’ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ’’,αλλά και να βιώσουν μέσα από ντοκυμαντέρ εικόνες από την παραγωγή διαφόρων προ’ι’όντων, [π.χ. μάζεμα ελιάς,παραγωγή λαδιού, παρασκευή λιαστής ντομάτας ,παραγωγή κρασιού κλπ.]

Σοφία Φλώρου
Μέλος της επιτροπής Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου,
Και της επιτροπής στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου