.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Κοπελούσου επί της λογοδοσίας του Δημάρχου έτους 2015



Νέα Φιλαδέλφεια  13 Ιουλίου 2016


Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, δεν θα σταθώ σε λεπτομέρειες επί της λογοδοσίας του Δημάρχου την οποία, αν κάποιος άσχετος με την πόλη μας την άκουγε, θα νόμιζε ότι αναφερόμαστε σε κάποια ιδανική πόλη της Ελβετίας.
Επισημαίνω επιγραμματικά:

1.    Επί των ημερών σας κ. Δήμαρχε γκρεμίστηκε το στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας και του άλσους μας, ο Κένταυρος. Και γκρεμίστηκε - όχι μόνο το παράνομο τμήμα του - αλλά και τα 100 νόμιμα τετραγωνικά, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αποφέρουν έσοδα στο δημοτικό μας ταμείο. Γιατί κ. Δήμαρχε το γκρεμίσατε και μάλιστα τα ξημερώματα; Έχει τόσα πολλά έσοδα ο δήμος ώστε μας περίσσευαν τα 100 νόμιμα τετραγωνικά του Κενταύρου;
2.    Το “Ηρώδειο πάρκο”, ένα έργο πρωτοποριακό του Νίκου Παπαμικρούλη στη Νέα Χαλκηδόνα, από το 2012 ρημάζει καθημερινά. Tι κάνατε τη χρονιά που πέρασε για να το αξιοποιήσετε ώστε να εισπράξει ο δήμος έσοδα από την ενοικίασή του; Απαντώ εγώ : Τίποτα!
3.    Το κτήριο στην συμβολή των οδών Μαραθώνος και Κρήτης στη Νέα Χαλκηδόνα, η οικία Σουβατζόγλου, την οποία επίσης μας παρέδωσε ο Νίκος Παπαμικρούλης, γιατί παραμένει αναξιοποίητη;
4.    Μια άλλη πηγή εσόδων, το Δημοτικό κυλικείο στο Kοιμητήριο δεν μπόρεσε ακόμα να αποδώσει τα αναμενόμενα στο δημοτικό μας ταμείο.
5.    Ο Δήμος επί των ημερών σας, πλήρωσε μια ιδιωτική εταιρία για να συνταχθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ. Ήρθε η κυβέρνησή σας, αυτή που σας υποστήριξε για να εκλεγείτε Δήμαρχος, αλλά και η φίλη σας η περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου που απέρριψαν τις απόψεις σας και τις έριξαν κυριολεκτικά στο κάδο των αχρήστων. Και ερωτώ κύριε Δήμαρχε, γιατί μετά από όλα αυτά δεν σέβεστε την απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας αλλά και τις αποφάσεις της περιφέρειας Αττικής και της Κυβέρνησης, της δική σας κυβέρνησης, και πολεμάτε ακόμα την ΑΕΚ. Τι κρύβετε πίσω από τον αυτό τον  πόλεμο.
6.    Η καθαριότητα στη πόλη βρίσκετε σε οριακά επίπεδα, αν και βρήκατε ανανεωμένο εξοπλισμό που φρόντισε για αυτό ο Σταύρος Κόντος. Η παράταξή σας πολέμησε τον Σταύρο Κόντο για την μεταφόρτωση των απορριμμάτων που καθιέρωσε εκείνος, αλλά που εσείς ως Δημοτική Αρχή, την διατηρήσατε και την αξιοποιήσατε στο έπακρον. Οι δημότες παραπονιούνται γιατί η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα, μόνο καθαρές πόλεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν επί των ημερών σας.
7.    Το πράσινο που καλύπτει το 25% της επιφάνειας του Δήμου μας, δεν το αξιοποιείτε, δεν το περιποιείστε, δεν τον ανανεώνετε. Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες σας ότι θα προστατέψετε τον δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας και του πρασίνου, εσείς προσλάβατε ιδιωτικό συνεργείο, βάζοντας από την πίσω πόρτα την ιδιωτικοποίηση των καίριων αυτών δραστηριοτήτων του Δήμου μας. Και μία ερώτηση, επειδή εμφανίζεστε ως υπερασπιστές του άλσους μας : Αξιοποιήσατε την μελέτη που βρήκατε από τον Σταύρο Κόντο για την ανάπτυξη και προστασία του Άλσους μας;
8.    Προκαλεί εντύπωση ότι παρά τις εξαγγελίες σας για λαϊκές συνελεύσεις και συμμετοχή των δημοτών με γνωμοδοτικό και αποφασιστικό χαρακτήρα στη διοίκηση του Δήμου, ο κόσμος αδιαφορεί με κορυφαίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την απουσία των δημοτών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η σημερινή εικόνα το επιβεβαιώνει. Προβληματιστείτε κυρίες και κύριοι της Διοίκησης γιατί ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στη Δημοτική Αρχή και απέχει συστηματικά από τις δραστηριότητες της.
9.    Δεν θα μπορούσα με την σημερινή ευκαιρία να μην επισημάνω ότι το σύνολο του προσωπικού του Δήμου μας αλλά και των φορέων του, καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες υπηρετώντας τον δημότη, παρά τις άδικες μειώσεις αποδοχών που έχει υποστεί και παρά την έλλειψη προσωπικού που τους επιβάλει έτσι να εντατικοποιήσουν την δική τους προσπάθεια. Τελειώνοντας,  λυπάμαι που είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι η χρονιά που πέρασε ήταν μια ακόμα χρονιά χαμένων ευκαιριών για την πόλη μας, τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα που γεννηθήκαμε, ζούμε και αγαπάμε.


Χρήστος Κοπελούσος
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου