.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο Άρης Βασιλόπουλος διαλέγει τα εύκολα

"Αναδημοσιεύσεις από τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας" http://www.kosmosnf.gr

Η δημόσια εικόνα του Δημάρχου μού δίνει την εντύπωση πως διαλέγει τα εύκολα και κάτι ακόμα: πως αποφεύγει τα δύσκολα.

Ας αθροίσει τις ώρες του «χαλαρά» και ας τις αντιπαραβάλλει με εκείνες της σοβαρής εργασίας κι ας μας ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

«Συναυλίες, συναυλίες και μπάλα», όριζε ως ιδανική πρακτική πολλών δημάρχων, ήδη τη δεκαετία του ’80, ένας καλός μελετητής του καταφρονεμένου θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, και ζητούσε τη σπουδή των προβλημάτων του, τη σπουδή της ιστορικής του διαδρομής, πρωτίστως από τους εκλεγμένους στους Δήμους και τις Κοινότητες.


Η καθημερινή πρακτική του Άρη Βασιλόπουλου πόση σπουδή των προβλημάτων του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ιστορικής του διαδρομής μετρά;

Πόση σπουδή προς γνώση των προβλημάτων της πόλης μας; Ποια η αναφορά του στα σοβαρότερα έστω από αυτά; Ούτε ένα γραφτό του δεν έχω υπόψη μου που να περιλαμβάνει τους καρπούς της δικιάς του έρευνας, τα συμπεράσματά του, τη γνώμη του για το πρακτέο.

Δε χρειάζεται κόπος για ν’ αναρωτηθείς πώς καταδικασμένοι βγάζουν εφημερίδα, πρόκειται για κάτι εύκολο, καθόλου δύσκολο, σου δίνει ίσως και πόντους. Το ίδιο εύκολο, μιμούμενος τους ανθρώπους της κεντρικής εξουσίας, εσύ της τοπικής, να τα βάζεις με τη σειρά σου συλλήβδην με τον τοπικό τύπο.

Όμως το ζήτημα είναι τα δύσκολα, Δήμαρχε!

Κώστας Π. Παντελόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου