.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ο αετός και η μαριονέτα για αμερικανάκια! (vids)

Η συνεργασία με την ορνιθολογική εταιρεία με σκοπό τις δικέφαλες πτήσεις και η απογοήτευση…


Στα μέσα της περιόδου 2013-2014, τη χρονιά που η ΑΕΚ ξεκίνησε την προσπάθεια… αναγέννησής της μέσα από τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική και την εκκαθάριση της παλαιάς, αμαρτωλής ΠΑΕ είχε ανακοινωθεί μία συνεργασία της Ένωσης με μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους στην Ελλάδα.

Γράφει ο Χάμπος Κουρτίδης

Ο λόγος για την “ελληνική ορνιθολογική εταιρεία”, την οποία η ΠΑΕ ΑΕΚ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, επέλεξε προκειμένου να συμβάλλει στην αναστροφή του φαινομένου της μείωσης του αριθμού των αετών σε όλη τη χώρα. Η συνεργασία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση με το σύνθημα »Η Νέα Φιλαδέλφεια περιμένει πάλι τον αετό της»


    .

Οι δράσεις στις οποίες θα συμμετείχε η ΠΑΕ ήταν η εγκατάσταση και λειτουργία Χώρου Τροφοδοσίας Πτωματοφάγων Αρπακτικών Πτηνών (ΧΤΑΠ), η παρακολούθηση Χρυσαετού και Σπιζαετού με χρήση δορυφορικών πομπών και κάμερας, ενώ σε επιλεγμένη φωλιά Χρυσαετού οποθετήθηκε ειδική κάμερα, η οποία δίνει εικόνα της συμπεριφοράς των γονιών και των νεοσσών σε πραγματικό χρόνο. Η κάμερα είναι καμουφλαρισμένη για να μην προκαλεί όχληση στα πουλιά και μεταδίδει την εικόνα ασύρματα, σε πραγματικό χρόνο, μέσω της ιστοσελίδας της Ορνιθολογικής και της ΑΕΚ. Η κάμερα μεταδίδει εικόνα καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:00.

Για να δείτε την εικόνα πατήστε εδώ

Τί μετέδιδαν τότε τα φιλοδιοικητικά Μέσα της ΑΕΚ; Ότι αυτή η εκπληκτική ιδέα ήταν του Δημήτρη Μελισσανίδη και πως είχε διττό σκοπό. Ναι μεν να διασωθούν οι πληθυσμοί των αετών στην Ελλάδα αλλά και η Ένωση «να αποκτήσει και τον δικό της αετό εκτός από τον Δικέφαλο στο έμβλημα της. Συγκεκριμένα σε συνεννόηση με εξειδικευμένους εκπαιδευτές, οι οποίοι έχουν ήδη βρεθεί και συμφωνήσει, θα εκπαιδευτεί αετός στα πρότυπα του αετού της Μπενφίκα με στόχο όταν η ομάδα θα μπει στην Αγιά Σοφιά να κάνει κι ο αετός το δικό του σόου σαν κι αυτό που κάνει στο γήπεδο της μεγάλης Πορτογαλικής ομάδας όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο».


              

Όλα αυτά είχαν γραφτεί αρχές του 2014, λίγους μήνες, μετά την παρουσίαση της μακέτα της του γηπέδου στη Φιλαδέλφεια, μία εποχή, στην οποία οι άνθρωποι που έτρεχαν το έργο μας διαβεβαίωναν, ότι το 2016 θα επιστρέφαμε στο δικό μας σπίτι.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε και έχουμε δύο αρνητικές εξελίξεις. Το γήπεδό μας δεν έχει ούτε θεμέλια, ενώ το όραμα για την πτήση του αετού εξελίχθηκε σε μαριονέτα, που χρησιμοποιούν τα αμερικανάκια στα γήπεδά τους, για να βγάζουν selfies με τα παιδιά τους. Βλέπετε η μασκότ δεν έχει μεγάλο κόστος συντήρησης, αφήστε που είναι και… γαμώ τις ατραξιόν που προσελκύει διαφημιστικά κέρδη.

ΥΓ: Προσωπική μου άποψη, σύμβολο όπως ο Δικέφαλος αετός δεν γίνεται ποτέ μασκότ.

πηγή: aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου