.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η Aegean και 3 μηχανικοί της παραπέμπονται σε δίκη για μόλυνση υδάτων

Ενώπιον του νόμου βρέθηκαν δύο θυγατρικές της Ελληνικής ναυτιλιακής Aegean Group την Παρασκευή στο Charleston της Νότιας Καρολίνας με κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη μόλυνση και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ παρέπεμψε τρεις αξιωματικούς εταιρειών της Aegean Group με σχετικό κατηγορητήριο, Οι κατηγορίες αφορούν ένα περιστατικό τον Αύγουστο του 2015, όταν το χημικό τάνκερ Green Sky έφτασε στο λιμάνι του Βόρειου Charleston και μέλη του πληρώματος είπαν στην Αμερικάνικη Ακτοφυλακή (USCG) ότι είχαν δεχθεί επανειλημμένα εντολές να παραβλέψουν την διαδικασία χωρισμού πετρελαίου-νερού του πλοίου.

Έπειτα τα στοιχεία παραποιήθηκαν, σύμφωνα με τις κατηγορίες, ώστε να καλυφθεί η παραβίαση του Νόμου Περί της Αποτροπής Μόλυνσης από Πλοία.

Το Green Sky διαχειρίζεται η Aegean Shipping Management S.A με σημαία Λιβερίας και ανήκει στην Aegeansun Gamma Inc με σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Αμφότερες εταιρείες κατηγορούνται, όπως και δύο πρώην αρχι-μηχανικοί και ένας μηχανικός του Green Sky.

Οι κατηγορίες θα απαγγελθούν στους κατηγορομένους στο Charleston στις 26 Ιουλίου.

πηγή: e-nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου