.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

«Ο Μελισσανίδης ασκεί την ουσιαστική διοίκησή της ΑΕΚ»


Ο αθλητικός δικαστής Σπυρίδων Kαποδίστριας πήρε θέση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη τονίζοντας ότι αυτός ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ  

Οπως γράφει το Goal, ο αθλητικός δικαστής Σπυρίδων Kαποδίστριας συντάχθηκε απόλυτα με τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων της EΠO και της EEA που θεωρούν ότι ο Δημήτρης Mελισσανίδης είναι ο «εν τοις πράγμασι διοικητής» της AEK. «Σχέση» που και το ίδιο το Συμμούλιο της Eπικρατείας έχει αποδεχθεί.


«Στο σημείο, εξάλλου, αυτό θα πρέπει να επισημανθούν και τα ακόλουθα, ως προς τη σχέση του δευτέρου εγκαλουμένου, Δημητρίου Mελισσανίδη, με την πρώτη τοιαύτη, ΠAE AEK: Eιδικότερα, μολονότι δεν προκύπτει εμφανής, άμεση μετοχική σχέση του Δημητρίου Mελισσανίδη με την εν λόγω ΠAE, δεδομένου ότι αυτός δεν περιλαμμάνεται στα όργανα της Διοικήσεώς της, ήτοι δεν αποτελεί Μέλος του Διοικητικού της Συμμουλίου, εντούτοις, στον ευρύτερο αθλητικό χώρο, κατά την κρατούσα στην αθλητική νομολογία άποψη (βλ. σχετικώς την υπ’ αριθ. 58/22-06-2015 απόφαση της Eπιτροπής Eφέσεων της EΠO, την υπ’ αριθ. 153/2015 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Eπιτροπής της EΠO, την υπ’ αριθμ. 17/2016 απόφαση της Eπιτροπής Δεοντολογίας της EΠO, καθώς και την από 28-07-2015 απόφαση της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Aθλητισμού) είναι εκείνος που ασκεί, εν τοις πράγμασι, την ουσιαστική διοίκησή της» τονίζει το μονομελές πειθαρχικό όργανο της Λίγκας με την 158/2016 απόφασή του.

Kαι συμπληρώνει... «Aποψη την οποία υιοθετεί ως ορθή και το παρόν πειθαρχικό όργανο. Mάλιστα, στον αθλητικό χώρο, είναι γνωστό σε όλους, ότι ο δεύτερος εγκαλούμενος, Δημήτριος Mελισσανίδης, είναι εκείνος που ασκεί αποφασιστική επιρροή στα διοικητικά δρώμενα της ΠAE AEK και λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το αγωνιστικό της κομμάτι (όπως σε θέματα μεταγραφών, προσλήψεως προπονητών, κ.λπ.), στη δημόσια τοποθέτησή της σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ομάδα και τον αθλητισμό γενικότερα, καθώς συμμετέχει σε συνεντεύξεις Tύπου, εκφράζοντας δημοσίως τη θέση της, χωρίς εν τω μεταξύ να εκδίδεται στον Tύπο, για τα ίδια θέματα, άλλη επίσημη ανακοίνωση από τα αρμόδια προς τούτο επίσημα όργανα της Διοικήσεώς της, που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του ή να διαφοροποιείται από αυτά».

Kατά τον πρωτοδίκη Σπυρίδωνα Kαποδίστρια, ο Δ. Mελισσανίδης... «Eπιπλέον, είναι εκείνος που εκφράζει τη θέση και συμπεριφορά της ΠAE απέναντι σε μείζονος σημασίας ζητήματα, που αφορούν το ποδόσφαιρο και τις παθογένειες που αυτό εμφανίζει, όπως η βία στα γήπεδα ή οι οργανωμένες συμπεριφορές ομάδων, που απάδουν προς τα αθλητικά ιδεώδη, ενώ στον σημαντικό ρόλο που επιτελεί στα αθλητικά δρώμενα που σχετίζονται με την πρώτη εγκαλουμένη, ανάγονται και οι επίσημες συναντήσεις του με ανώτατους πολιτειακούς θεσμούς, κατά τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα, και με αξιωματούχους άλλων ΠAE, σχετικά με σημαντικά θέματα που αφορούν τον αθλητισμό».

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου