.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ: "...είναι πολύ μακρύς ο δρόμος για το γήπεδο..."

Η "Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ", με ανακοίνωση της επισημαίνει τα κατά τη γνώμη της σφάλματα, του επιτελείου που σχεδίασε και ενεργεί για λογαριασμό του Δημήτρη Μελισσανίδη, το σχέδιο της "Αγιά Σοφιάς". 

Από το περιεχόμενο της ενδιαφέρουσας ανακοίνωσης, προκύπτει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα ούτε με το αφεντικό της ομάδας, ούτε με το περιβάλλον και τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του γηπέδου στη πόλη μας. Και χωρίς να το διατυπώνει ευθέως, προτείνει κάποιοι άλλοι... στη θέση της DIMAND του Δημήτρη Ανδριόπουλου, να αναλάβουν τη δουλειά. Που ξέρουν καλά όσο εκείνοι, και μπορούν να τη διεκπεραιώσουν γρήγορα και αποτελεσματικά...




Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το aek24hours.gr:



Γήπεδο ΑΕΚ: Μια χαμένη τριετία



Το γηπεδικό είναι ένα θέμα που ταλαιπωρεί χρόνια την ΑΕΚ. Η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ, κάνει μια αναδρομή σε αυτά τα τρία χρόνια παρουσίασης της «Αγιά Σοφιάς» και καταγράφει όλα όσα έχουν γίνει και όλα όσα έπρεπε να έχουν γίνει σωστά για να βλέπαμε εδώ και καιρό γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι μεγαλοστομίες και ο ρεαλισμός

Έχουν περάσει περισσότερα από 3 χρόνια, από τότε, που ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είχε δηλώσει, ότι, αμέσως μετά την επάνοδό της, στην Α΄ Εθνική, η ΑΕΚ θα έπαιζε στο γήπεδό της, στη Ν. Φιλαδέλφεια. Αρκετοί καλοπληρωμένοι σύμβουλοι διαβεβαίωναν του λόγου το αληθές, έδιναν δε και τις πρώτες ημερομηνίες, στην τότε Δήμαρχο, με συνεντεύξεις τους σε εφημερίδες και ραδιόφωνα. Χαρακτηριστικότερη όλων, εφημερίδα που υποστηρίζει την ΑΕΚ, έδωσε ημερομηνία, που θα ξεκίναγαν οι μπουλντόζες το έργο τους, την 10η Φεβρουαρίου 2014, ολογράφως, δύο χιλιάδες δέκα τέσσερα.

Κάποιοι λίγα μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που είχε προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου 2013 και κάποιοι εκτός Συμβουλίου, αλλά με εμπειρία στο θέμα του γηπέδου, γνώριζαν, ότι τα έργα μπορούσαν να αρχίσουν την επόμενη ημέρα και να κατασκευαστεί αυτό που ήθελε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Προσέκρουσαν, όμως, σε τοίχο, που δημιούργησαν οι γνωστοί, «λαλίστατοι», τότε, σύμβουλοι του έργου.

Λίγη εμπειρία να είχε κάποιος ή ακόμα και, απλά, να είχε διαβάσει και κατανοήσει ένα εξαιρετικό άρθρο του «αείμνηστου» Γιάννη Ξενάκη, στις 11 Δεκεμβρίου 2011, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, με τίτλο «Το μετέωρο βήμα της Ν. Φιλαδέλφειας», θα απέφευγε τα λάθη και τις επιπολαιότητες μιας ολόκληρης χαμένης τριετίας.

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις τους, από τα γεγονότα, οι ίδιες γνωστές «δημοσιογραφικές πηγές», κάθε λίγο και λιγάκι, προανήγγελλαν έκδοση οικοδομικής άδειας, για τον επόμενο (πάντοτε) μήνα, ενώ ο σύμβουλος του κ. Μελισσανίδη, σε κάθε νέα συνέντευξή του, την προσδιόριζε (πάντοτε και αυτός) σε … τρίμηνο. Λες και οι αναγνώστες έχουν πάθει καθολική αμνησία.

Εμμονή με την επικοινωνιακή διαχείριση

Για να συσκοτιστεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση, άρχισε και η γνωστή τακτική της δημιουργίας «ενόχων», εντός της ΑΕΚ, μιας και η αποκλειστικότητα του ενόχου-Δημάρχου δεν μπορούσε να καλύψει όλες τις καταστάσεις. Κατά τεκμήριο, οι «ένοχοι» ήταν άνθρωποι, που, αποδεδειγμένα, έχουν δώσει μάχες, για την κατασκευή του γηπέδου και οι οποίοι προσπαθούσαν να υποδείξουν τα τραγικά λάθη της ακολουθούμενης τακτικής, αλλά, είτε λοιδορούντο, είτε μάθαιναν, από τον Τύπο ή από διαρροές, ότι είχαν κάνει πράγματα, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ήταν, προφανώς, ένα οργανωμένο σχέδιο, από τους κακούς χειριστές της υπόθεσης να ξεγελάσουν τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που προφανώς, λόγω και επαγγελματικού φόρτου, δεν μπορεί να είναι παντού και να μαθαίνει τα πράγματα, από πρώτο χέρι, για να θεωρεί υπεύθυνους της καθυστέρησης άλλους και όχι τους πραγματικούς υπεύθυνους. Για τις ανάγκες της τακτικής αυτής, επιστρατεύτηκαν και οι γνωστοί ανεγκέφαλοι, που τόση ζημιά κάνουν, διαχρονικά, στην ΑΕΚ, να επιτελέσουν το έργο τους, με απειλές και βιαιοπραγίες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση δημοσιογράφου που «ξυλοκοπήθηκε», στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση και το γεγονός αποσιωπήθηκε!!! Δυστυχώς, πολλά από αυτά έγιναν με ανοχή, αν όχι και με υποκίνηση, μελών του ΔΣ της Ερασιτεχνικής, που εξακολουθεί να πιστεύει(;) ότι είναι νόμιμο…

Αυτόν που σίγουρα παραπλάνησαν 100% ήταν ο Νίκος Στράτος, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις του να έχουν γίνει ανέκδοτα, σε όλα τα sites.

Το μόνο «κατόρθωμα» της 3ετίας ήταν η έκδοση περιβαλλοντικών όρων, που θριαμβολογήθηκε, με πολλούς τρόπους. Μια προσεκτική ανάγνωση, πέρα από το θέμα της υπογειοποίησης, πείθει και τον πιο αδαή, ότι τα σοβαρότερα θέματα αφέθηκαν για έλεγχο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικής αδείας. Και αυτά, χωρίς άλλο, είναι το ιδιοκτησιακό και, εξ αυτού, τα ερασιτεχνικά τμήματα.

Το ιδιοκτησιακό ζήτημα του οικοπέδου της ΑΕΚ

Δυο λόγια για το ιδιοκτησιακό, γιατί είναι πολύ σημαντικό και καλείται η ΔΑΟΚΑ να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Έχει κατ’ επανάληψη αναλυθεί, γιατί η Ερασιτεχνική ΑΕΚ έχει την ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ του χώρου, τουλάχιστον, των 26,6 στρεμμάτων. Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι όλο το σκεπτικό του ΣτΕ, στην πρόσφατη απόφασή του, με αρ. 2153/2015, με την οποία απορρίφθηκε η Αίτηση Ακυρότητας του Δήμου, στηρίζεται στο γεγονός, ότι ΔΕΝ παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ, με το Ν.4277/2014, έκταση 29.131 τ.μ., αλλά η επιπλέον διαφορά, από τα 26.621 τ.μ. που ήδη είχε από το παραχωρητήριο του 1934 και τα οποία, μάλιστα, χαρακτηρίζει ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ. Και η απόρριψη της προσφυγής του Δήμου γίνεται, γιατί τα 2,5 αυτά στρέμματα είναι λίγα, μπροστά στη συνολική έκταση. Σε απλά λόγια ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ του ερασιτεχνικού Σωματείου και με τη βούλα του ΣτΕ, στηρίζεται στο Παραχωρητήριο του 1934 και όχι στο Ν.4277/2014.

Οπότε, αλλάζουν πολύ οι διαδικασίες, που έχουν ακολουθηθεί και, κατά την κοινή ρήση, «έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό». Η διαδικασία πρέπει να γίνει, σε αυτήν την περίπτωση, από την ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ και να υπάρχουν ΚΑΙ χώροι, για τη στέγαση όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων, μιας και αυτή ήταν η απαίτηση του αρχικού παραχωρητηρίου ή καλύτερα, για να είμαστε ακριβείς, το παραχωρητήριο του 1934 απαιτούσε να ικανοποιηθούν οι καταστατικοί σκοποί του Ερασιτεχνικού Σωματείου, που ήταν, με βάση το Ιδρυτικό καταστατικό του, η εξασφάλιση στέγασης, για όλα τα αθλητικά του τμήματα.

Διαπιστώσεις και Κρίσιμα ερωτήματα

Να επιστρέψουμε πάλι στις θριαμβολογίες, για την έκδοση των Περιβαλλοντικών όρων. Ο Γιάννης Ξενάκης, στο προαναφερθέν άρθρο του, θύμιζε, ότι, όταν το 2003, η Πολιτεία, με άλλο Νόμο, έδινε δυνατότητες ανέγερσης Γηπέδου, είχε όρο την κατάθεση και έγκριση των σχεδίων, εντός 10 ημερών, από της δημοσίευσης του Νόμου. Προφανώς, οι τότε μελετητές είχαν έτοιμες τις μελέτες τους, τις κατέθεσαν και, ουσιαστικά, χορηγήθηκε η οικοδομική άδεια, με τη θεώρηση των υποβληθέντων σχεδίων.

Κάτι ανάλογο περίμενε ο κόσμος της ΑΕΚ, ότι θα γινόταν, αμέσως, μετά την δημοσίευση της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, την 1/4/2016. Η διαδικασία, αμέσως μετά την κατάθεση των σχεδίων, είναι γνωστή. Αρχικά, γίνεται ο έλεγχος των όψεων, από αρμόδια επιτροπή και, εφόσον εγκριθούν, προωθούνται τα σχέδια στη ΔΑΟΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο και έκδοση Οικοδομικής Άδειας.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο κατατεθείς στην ΔΑΟΚΑ φάκελος, για έκδοση οικοδομικής άδειας, τον Αύγουστο του 2014, έχει μόνο κάποια έγγραφα και κανένα σχέδιο ή τεύχη υπολογισμών. Διαμαρτύρονται, κατά καιρούς, κάποιοι αρνητές του Γηπέδου, ότι έπρεπε να επιστραφεί ο φάκελος. Κάνουν λάθος! Ο Ν.4277/2014, άρθρο 42, στην παράγραφο 6, προβλέπει, ότι οι άδειες έγκρισης και δόμησης, για την ανέγερση των κτιρίων και εγκαταστάσεων, χορηγούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 του Ν.3342/2005, δηλαδή, με τη νομοθεσία που διέπει την αξιοποίηση των ακινήτων, που συμπεριλαμβάνοντο στα Ολυμπιακά Έργα! Και σε αυτήν την περίπτωση, οι φάκελοι συμπληρώνονται και ΔΕΝ επιστρέφονται.

Άρα και το νέο γήπεδο ακολουθεί τη διαδικασία των έργων, που ήταν στο φάκελο των Ολυμπιακών Έργων. Γιατί και το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν στον κατάλογο των Ολυμπιακών Έργων και ουδέποτε βγήκε από αυτόν. Θυμηθείτε, τώρα, πόσες φορές, ΑΣΧΕΤΟΙ ή ΨΕΥΤΕΣ, δημοσιογράφοι ή παράγοντες ή και σύμβουλοι του έργου, έγραψαν ή δήλωσαν, ότι το γήπεδο βγήκε, από το φάκελο των Ολυμπιακών Έργων. Γιατί, άραγε, το έκαναν; Δεν ξέρουν μήπως να διαβάζουν ή δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν; Μήπως γράφουν και δηλώνουν καθ’ υπαγόρευση; Οι απαντήσεις, οι κρίσεις και οι χαρακτηρισμοί, πλέον, είναι δικοί σας.

Επανερχόμενοι στη διαδικασία, παρατηρούμε, ότι πέρασαν τρεις ακόμα μήνες, χωρίς να κατατεθούν σχέδια. Προσφάτως, μάθαμε, ότι προχωράει (κατά δήλωση των ίδιων αυτοδιαψευδομένων!) και η Περιβαλλοντική μελέτη της υπογειοποίησης και η έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης και θα εγκριθεί, από την Περιφέρεια, οπότε, θα κατατεθούν, όλα μαζί, στην ΔΑΟΚΑ και, όπου νάναι, τη βγάλαμε την Άδεια!

Μήπως ξέχασαν οι συντάκτες του άρθρου, πόσο κάνει να εγκριθεί μια περιβαλλοντική μελέτη; Και, καλά, ποιος θα απαντήσει, στο εύλογο ερώτημα; Αν χρειαζόταν και η περιβαλλοντική μελέτη, για την υπογειοποίηση, που την έχουμε ακούσει εδώ και τρία χρόνια, ως απαραίτητη, για την κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου και η σχετική κυκλοφοριακή μελέτη, αυτοί οι σύμβουλοι του έργου τι έκαναν τρία χρόνια; Εκτός αυτού, σύμφωνα με την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο) του Σκουρλέτη, η υπογειοποίηση πρέπει να προηγηθεί της έναρξης κατασκευής του γηπέδου, το δε κόστος της υπολογίζεται πλέον των 20 εκ. ευρώ και πρέπει να το καλύψει το Δημόσιο. Και ερωτάται, έχει εγκριθεί το ποσό αυτό; Αν όχι, πόσος χρόνος απαιτείται, με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες; (τα 20 εκ. ευρώ της Περιφέρειας αφορούν την κατασκευή και όχι την υπογειοποίηση) Θα απαντήσει κανείς στα ερωτήματα αυτά ή θα ακουστούν, πάλι, κατηγορίες, για εχθρούς του Γηπέδου;

Και τώρα τι;

Και βεβαίως, μετά από τρία χαμένα χρόνια και επειδή γνωρίζουμε ότι, πλην των πιο πάνω, ούτε το θέμα του παραχωρητηρίου ξεπερνιέται, ούτε το θέμα της κατασκευής χώρων, για τα ερασιτεχνικά τμήματα, μπορεί να ξεχαστεί, άρα και, μετά από μεγάλο διάστημα, πάλι το ίδιο κείμενο θα είναι επίκαιρο, το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ένα:

Ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί του Γηπέδου; Αυτοί, που, από την αρχή, υπέδειξαν τις επιπολαιότητες αυτών που χειρίζονται το θέμα ή οι άσχετοι και επιπόλαιοι, που ταλαιπωρούν τον κόσμο της ΑΕΚ και του σερβίρουν το ένα ψέμα πίσω από το άλλο; Κλείνοντας, λυπούμαστε για τη διαπίστωση, ότι είναι πολύ μακρύς ο δρόμος για το γήπεδο, λόγω εσφαλμένης τακτικής, από αυτούς που υποσχέθηκαν πολλά, στον Μελισσανίδη και έχουν κάνει τόσα λίγα.

Αθήνα 12/7/2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μας ενώνει η αλήθεια μας δυναμώνει».

3 σχόλια:

  1. Τα ορφανά και απλήρωτα του Γρανίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεξάρτητη; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μια επιχειρηματική ομάδα προσπαθεί να πάρει την μπουκιά απˊ το στόμα της άλλης, αδιαφορωώντας αν θα μετατρεψουν την πόλη και τις ζωές μας σε κόλαση. Ποιος θα φάει τον άλλο για να βγαλει περισσότερο κέρδος και κανείς τους δεν μενει Νέα Φιλαδέλφεια. Ουστ από δω και μεν και οι δε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή