.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας 26/9, 6μμ, Ραδιομέγαρο ΕΡΤ - Καμιά προβολή της Χρυσής Αυγής από την ΕΡΤ

 
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 
 
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ EΡΤ
ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ 
ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
 
Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας
Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη 6μμ 
στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ.Παρασκευή
 
 
Την Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 6μμ διαδηλώνουμε έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, ενάντια στην προκλητική προβολή των δραστηριοτήτων της Χ.Α από την τηλεόραση της ΕΡΤ, μετά την τελευταία παρουσίαση της συγκέντρωσης των νεοναζί στις Θερμοπύλες. 
 
Δεν θα ανεχθούμε άλλο, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου που είναι υπεύθυνα για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις, να βρίσκουν στην τηλεόραση της ΕΡΤ βήμα προβολής και ξεπλύματος τους από αυτό που πραγματικά είναι, μια εγκληματική συμμορία με μαχαιροβγάλτες. 

Η τηλεόραση της ΕΡΤ προβάλει το πρόσχημα της προβολής της δραστηριότητας των πολιτικών αρχηγών και των κόμματων του κοινοβουλίου. Πρόκειται για επικίνδυνο αστείο, τη στιγμή που η βουλή, αναγνωρίζει ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση και έχει σταματήσει την χρηματοδότηση «του νόμιμου πολιτικού κόμματος». Και αυτό το επιχείρημα γίνεται ακόμη πιο προκλητικό μια που η πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών μετά την τεράστια αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αρνούνται να προβάλουν τις «δραστηριότητες» των νεοναζί δολοφόνων. Το ίδιο και οι περισσότερες εφημερίδες και ραδιόφωνα. Δεν είναι χτύπημα στην ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία να μην προβάλεις τους φασίστες στα ΜΜΕ. Όταν απώτερος σκοπός των νεοναζί είναι η διάλυσή της δημοκρατίας, η επιβολή του τρόμου, και η επιστροφή στους θαλάμους αερίων, τότε το θέμα της δημοκρατίας δεν είναι θεωρητικό σχήμα αλλά πολύ συγκεκριμένο και κρίνεται επί του… κρεματορίου.

Για τους βιαστές της δημοκρατίας είναι το λιγότερο παράδοξο και αντιφατικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι μπορούν να απολαμβάνουν το δικαίωμα να διαδίδουν και να εκτελούν τις πράξεις τους ντυμένοι με την προβιά «πολιτικού κόμματος» κι αυτό να θεωρείται «υπεράσπιση της δημοκρατίας». Πρόκειται για αφέλεια, την οποία έχει πληρώσει ιστορικά η ανθρωπότητα και κανείς σίγουρα δεν θέλει ποτέ ξανά να δει. Η προβολή δεν τους απομονώνει, αντίθετα δίνει έδαφος να σπείρουν το δηλητήριό τους και να νομιμοποιηθούν ως ένα ακόμα «πολιτικό κόμμα» και όχι ως μαχαιροβγάλτες όπως πραγματικά είναι. Γι’ αυτό επιμένουμε «καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας».

Τα ποσοστά των νεοναζί μεγάλωσαν όσο προβάλλονταν από τα media στα πρώτα χρόνια των μνημονίων. Αντίθετα μετά τη δολοφονία Φύσσα και την ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος αναγκάστηκε ακόμα και ο Σαμαράς να να τους κλείσει φυλακή με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και οι αστέρες των media να πάψουν να τους δίνουν βήμα ως ένα ακόμα… πολιτικό κόμμα.

Την ώρα που εξελίσσεται η δίκη της Χ.Α., με τις καταθέσεις οικογένειας του Παύλου Φύσσα να συγκλονίζουν, προκαλεί φρίκη η συστηματική τους προβολή από την τηλεόραση της ΕΡΤ. Δίνει επιχειρήματα στους δολοφόνους να ισχυρίζονται ότι είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα που διώκεται για τις ιδέες του την ώρα που στη δίκη ξεδιπλώνεται καθημερινά όλη η αλήθεια για την εγκληματική τους δράση. 

Η ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και αντιφασίστες, για δύο χρόνια μέχρι να ξανανοίξει, δεν θα αφήσουμε να γίνει πλυντήριο των δολοφόνων νεοναζί. 

Απαιτούμε να σταματήσει η προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής από την τηλεόραση της ΕΡΤ. 

Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου