.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Κ.: ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ (Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που ακολουθεί και με την οποία η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ. απαντά σε όσα γράφτηκαν αλλά και υπονοήθηκαν με αφορμή την πρόσθετη παρέμβαση που άσκησαν μέλη της στην εκκρεμή δίκη του ερχόμενου Οκτώβρη (στις 13) όταν και θα εκδικασθεί αγωγή μέλους της Ερασιτεχνικής για την ακύρωση της Γ.Σ. της 3ης Φλεβάρη 2015. Αν και δεν υπάρχει ανάγκη υπενθυμίζουμε ότι εκείνη η Γ.Σ. είχε με συνοπτικές και αντι-ΑΕΚτζήδικες διαδικασίες εγκρίνει δωρεάν την παραχώρηση του οικοπέδου ιδιοκτησίας της Ερασιτεχνικής για 49 χρόνια στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.».

Δεδομένης της εκδίκασης της αγωγής στις 13 Οκτώβρη το μπαλάκι πλέον είναι στην «επίσημη Α.Ε.Κ.» η οποία όχι μόνο πρέπει ν' απαντήσει στην πρόταση της Ανεξάρτητης Ένωση Φίλων Α.Ε.Κ. σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου, καθώς και την διασφάλιση του ανεξαρτήτως της εκάστοτε Διοίκησης της ΕρασιτεχνικήςΠρέπει δηλαδή η απάντηση της«επίσημης Α.Ε.Κ.» να είναι πειστική.    


Παρ' ότι η ανακοίνωση γράφτηκε επ' αφορμή κειμένου του Ν. Αγγελίδη ωστόσο απευθύνεται σ' όλους τους ΑΕΚτζήδες, εφ' όσον αφορά ένα θέμα που τους αφορά όλους. ακολουθεί η ανακοίνωση σε μορφή κειμένου. Για όσους επιθυμούν υπάρχει και σε μορφή pdf.

Κύριε Αγγελίδη,

Διαβάσαμε το σημερινό υστερόγραφο σου, με τίτλο ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, στο οποίο, επί τέλους, γράφεται και μια αλήθεια, όσον αφορά την διαδικασία εκδόσεως της αδείας, για το γήπεδο της ΑΕΚ, μέσα στη γενική συσκότιση, που επικρατεί, τον τελευταίο καιρό. Εκείνο, όμως, που μας ενθουσίασε, στο υστερόγραφό σου, είναι η ακροτελεύτια φράση, «Ευχή όλων, μα όλων μας, είναι να γίνει ένα γήπεδο, που θα ανήκει στην Α.Ε.Κ.»

Έτσι, όμως, όπως έχει μεθοδευθεί, η ανέγερση του γηπέδου, η απάντηση είναι αρνητική. Το γήπεδο (οι εγκαταστάσεις του) δεν θα περιέλθει, ποτέ, στην Α.Ε.Κ. για τους εξής λόγους:

α) Σύμφωνα με την από 3/2/2015 σύμβαση (την αποκαλούμενη ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ από ορισμένα οπαδικά έντυπα), το οικόπεδο της ΑEK, στη Νέα Φιλαδέλφεια, παραχωρήθηκε, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, για 49 χρόνια!!!! στην ανώνυμη εταιρεία «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», που θα έχει την αποκλειστική διοίκηση και διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα ανεγερθούν. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν, συνήθως, διάρκεια λειτουργικής ζωής 35 – 40 χρόνια, όπως έχει αποφανθεί και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στην υπ’ αρίθμ. 387/2013. γνωμοδότησή του, που αφορά το γήπεδο της Λάρισας (AELFCARENA). Συνεπώς και όταν θα το παραλάβει η Α.Ε.Κ., μετά από 49 χρόνια, αν βέβαια υπάρχει τότε, όχι μόνο δεν θa έχει κανένα όφελος, αλλά θα θέλει και έξοδα, για να το κατεδαφίσει.

β) Η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» είναι μια εμπορική εταιρεία κεφαλαίου, ελεγχόμενη από την πλειοψηφία των μετοχών της (κεφαλαίου). Σήμερα, βέβαια, η πλειοψηφία ελέγχεται από την οικογένεια Μελισσανίδη, της οποίας κανένας δεν αμφισβητεί τα ΑΕΚτζήδικα αισθήματα. Οι μετοχές της, όμως, εύκολα μεταβιβάζονται, εκούσια ή ακούσια, σε τρίτους πιστούς, στην Α.Ε.Κ. αλλά και άπιστους εχθρούς της, με ενδεχόμενο να απαγορεύσουν στην ομάδα μας να αγωνίζεται στο γήπεδό μας, όπως ακριβώς έγινε με τη Λάρισα, που, μέχρι πέρυσι, έπαιζε στο ΑΛΚΑΖΑΡ.

γ) Η αίτηση προς τη Δ.Α.Ο.Κ.Α. (πρώην Δ.Ο.Κ.Κ.), για την έκδοση της αδείας οικοδομής, έχει υποβληθεί από την εταιρεία «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.» (με υπογραφή Ν. Στράτου), η δε έγκριση της ΜΠΕ (ΑΕΠΟ) είναι επίσης, στο όνομα της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.» και, κατά συνέπεια αυτών και η άδεια θα εκδοθεί στο όνομα της εν λόγω εταιρείας, που δεν έχει καμία σχέση με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, που είναι ιδιοκτήτρια του οικόπεδου, με το ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ του 1934.  

Πώς, λοιπόν, μετά τα παραπάνω, το γήπεδο θα ανήκει στην Α.Ε.Κ.; Ας μας το εξηγήσει κάποιος, με εύλογα επιχειρήματα και όχι με κραυγές και απειλές και, αμέσως, τα μέλη μας, που ζητούν, από το Δικαστήριο, την ακύρωση της από 3/2/2015 συμβάσεως, θα παραιτηθούν της αγωγής τους.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, από όλους μας, ότι, δεν μπορεί να μεταβληθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικόπεδου της ΑΕΚ, καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Η παραχώρηση στηρίχθηκε στο Ν. 5160/1931 «περί δωρεάν παραχωρήσεως οικοπέδων δια κοινωφελείς   σκοπούς», σύμφωνα με τον οποίο, «…..δύνανται να παραχωρηθώσι δωρεάν οικόπεδα, εις νομικά πρόσωπα επιδιώκοντα σκοπόν κοινωφελή. Δηλαδή, σύμφωνα με το παραχωρητήριο και το νόμο, η δημόσια αυτή έκταση παραχωρήθηκε, από το Δημόσιο,δωρεάν στο Αθλητικό Σωματείο Α.Ε.Κ, που είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ), για την κατασκευή γυμναστηρίου, που θα εξυπηρετεί τον κοινωφελή σκοπό, που προβλέπει το καταστατικό του Σωματείου, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων όλων των τμημάτων αθλήσεως, όπως στίβου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ ποδοσφαίρου κ.λ. και δεν μπορεί να τον εκμεταλλευθεί κάποιος, για κερδοσκοπικούς σκοπούς, όπως, π.χ. μια Ανώνυμη Εταιρεία, κατασκευάζοντας μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου και τα άλλα τμήματα να παραμείνουν άστεγα, αφού απομακρύνονται, από το φυσικό τους χώρο.

Η προσπάθεια μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, παρά το νόμο και το Παραχωρητήριο του 1934, είναι προφανές, ότι, αποτελεί το μοναδικό λόγο καθυστερήσεως ανεγέρσεως των αθλητικών εγκαταστάσεων. Πιστεύουμε, ότι, αν προωθηθεί η αίτηση εκδόσεως της αδείας, στο όνομα της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ., θα εκλείψουν τα ανασταλτικά εμπόδια και θα εκπληρωθεί, σύντομα, το όραμα των φιλάθλων μας.  

Τα παραπάνω εκθέτουμε, εντελώς συνοπτικά και σε συγχαίρουμε, για τη θέση σου και το σύνθημά σου, «το γήπεδο να ανήκει στην Α.Ε.Κ.» και πιστεύουμε, ότι το σύνθημα αυτό θα αποτελέσει σύνθημα όλων, μα όλων μας.      

ΑΘΗΝΑ 23 / 9 / 2016
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.
Η Α.Ε.Κ. μας ενώνει, η ΑΛΗΘΕΙΑ μας δυναμώνει

24 Σεπτέμβρη 2016
παρατηρητήριο.

πηγή: filoiaek.gr

3 σχόλια:

  1. Αυτή είναι η αλήθεια, που "κρύβουν" οι "Γκαίμπελς" της ΑΕΚ και της DIMAND A.E. Τσακίζει κόκκαλα η ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα χιλιοειπωμένα. Μάλλον ξεχνούν την απόφαση-υπερόπλο του ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή