.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τα …μυστικά των εκλογών της ΕΠΟ - Το παρασκήνιο στις παρατάξεις της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ


Στα ύψη βρίσκεται ο πυρετός ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά, αν δεν αναβληθούν ξανά με τα τη νέα προσφυγή έξι ενώσεων της αντιπολίτευσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, η οποία συζητείται την Τρίτη. Ηδη, τόσο στην παράταξη της πλειοψηφίας που ηγείται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης, όσο και στην παράταξη της αντιπολίτευσης, όπου επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλης Γραμμένος, ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων που θα διεκδικήσουν τις ψήφους (από τρεις η καθεμία) των 55 ΕΠΣ.
 
Το 15μελές ψηφοδέλτιο του Ελευθεριάδη θα είναι ανανεωμένο σε μεγάλο ποσοστό, αφού ήδη έχουν παραιτηθεί τα μέλη του ΔΣ λόγω της υπόθεσης της Κάρτας Υγείας, ενώ οι Δημητρίου, Βούρβαχης, Γκίτσος άλλαξαν στρατόπεδο. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα αντιπροσωπευτικό αλλά και ενωτικό ψηφοδέλτιο, όπου θα συμμετέχει και πρόεδρος ένωσης, ο οποίος στην τακτική ΓΣ καταψήφισε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. «Δε με ενδιαφέρει να γίνω πρόεδρος της πλειοψηφίας. Πιστεύω στην ενότητα και στη δύναμή της. Δεν θέλω να είμαι με τους πολλούς αλλά με όλους», είναι η φιλοσοφία του επιχειρηματία Δημήτρη Ελευθεριάδη, ο οποίος ξεκίνησε περιοδεία στην Ελλάδα για τις σχετικές επαφές, όπως επίσης και για ψήφους.
 
Αντίθετα στην παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τριγμοί. Η απαίτηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο από τουλάχιστον δέκα παράγοντες που θα προέρχονται από ποδοσφαιρικές ενώσεις της Βορείου Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, βρίσκει αντιρρήσεις από τον παράγοντα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Επιπλέον οι άλλοι αντιδρούν επειδή ο δεύτερος προωθεί για υψηλό πόστο πρόεδρο μεγάλης ένωσης, όπως επίσης και πρώην πρόεδρο, ο οποίος έχασε σχετικά πρόσφατα τις αρχαιρεσίες στην ένωσή του. Η πρώτη κόντρα έβγαλε νικητή τον Σαββίδη, επειδή αυτός επέβαλε τον Γραμμένο ως επικεφαλής της παράταξης.
 
Οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ο Γραμμένος δεν έχει σημαντικό λόγο στη στελέχωση των ψηφοδελτίων παρά λέγεται ότι οι υποψήφιοι θα υποδειχθούν από τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, χωρίς τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού λόγω της ρήξης των Σαββίδη, Αλαφούζου για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως διαρρέει (και φυσικά δεν επιχαίρει διάψευσης) λόγο έχει και ο γνωστός Θωμάς Μητρόπουλος, ο οποίος δεν είναι μυστικό ότι συντάσσεται με την αντιπολίτευση και θέλει στο ψηφοδέλτιο να τοποθετηθούν τρεις …εκπρόσωποί του.
Η παράταξη Γραμμένου έχει χάσει… πόντους στο επικοινωνιακό μέρος, επειδή στηρίζεται από παράγοντες με πλούσιο παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διαψεύδοντας φυσικά στην πράξη ότι πρόκειται για… ομάδα εξυγίανσης. Πλην του Μητρόπουλου έχει εκδηλωθεί και ο Αχιλλέας Μπέος, όπως και ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο «Κοριόπολις».
 
Η αντιπολίτευση φαίνεται να χάνει, αφενός ανέβαλε τις εκλογές που αρχικά είχαν εξαγγελθεί για την 1η Οκτωβρίου, αφετέρου κατέθεσε νέα προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο για εκ νέου αναβολή τους. Όπως λέγεται αν αυτό συμβεί θα προκληθεί παρέμβαση της FIFA, προκειμένου οι αρχαιρεσίες να λάβουν χώρα την προγραμματισμένη ημερομηνία.
 
Στις 14/10 θα προηγηθεί ΓΣ στη Βουλιαγμένη για την ανάδειξη Εκλογικής Επιτροπής, όμως οι αντίπαλες παρατάξεις δεν αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Αρα η ψηφοφορία δεν θα έχει το παραμικρό ενδιαφέρον.
 
πηγή: sfyrigmata.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Το ότι διαβάζεις αυτό το blog που επισκέπτονται μόνο οι θανατικοί ολυμπιακοί και που τα δημοσιεύματα του διαψεύδονται σε ποσοστό 99.9% από την πραγματικότητα μέρα με τη μέρα, δείχνει πόσο απελπισμένος είσαι να ήταν αλήθεια όλα αυτά που γράφονται σε αυτό το "άρθρο". Κρίμα ρε Μάνο, από το κακό στο χειρότερο πας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή