.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πουλάνε μέχρι και τον αέρα! Θα τους σταματήσουμε

Καλούμε την Τρίτη 27/9 στις 6.00 μμ έξω από τη Βουλή, όπου τα πάντα ιδιωτικοποιούνται: το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια, οι αμυντικές βιομηχανίες, τα κτίρια των σχολείων, τα μέσα σταθερής τροχιάς, ο εθνικός εναέριος χώρος.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με  σπασμένα κυριολεκτικά τα φρένα, συνεχίζει τον ολισθηρό, αντιλαϊκό της κατήφορο. Μετά το έγκλημα της κύρωσης από τη Βουλή της σύμβασης για την εκχώρηση του «Ελληνικού» στον όμιλο Λάτση, σειρά παίρνουν τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα και μετά οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.


Στο νομοσχέδιο, που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, προβλέπεται:
  • Η μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές (σχολεία, δημόσιες κατασκευές σε δικαστήρια και νοσοκομεία).
  • Η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Εναέριου Χώρου! Πληροφορίες αναφέρουν, ότι για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει την δημόσια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χωρίζοντας την σε Ανώνυμες Εταιρείες, Αεροναυτιλίας και Αεροδρομίων. Μετά το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανικών συμφερόντων Fraport,  σειρά έχει τώρα και ο Εθνικός Εναέριος Χώρος, η διαχείριση του οποίου, θα περάσει και αυτή σε –γερμανικά κατά πάσα πιθανότητα– χέρια.
  • Η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, το οποίο θα διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της χώρας με πλήρη δικαιώματα και με ασυλία (έχει ψηφιστεί σε προηγούμενο νόμο!), για τα επόμενα 99 χρόνια!
  • Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της αγοράς Φυσικού Αερίου.
Τα πάντα ιδιωτικοποιούνται: το νερό, η ηλεκτρική ενέργεια, οι αμυντικές βιομηχανίες, τα κτίρια των σχολείων, τα μέσα σταθερής τροχιάς, ο εθνικός εναέριος χώρος. 

Όλα αυτά –και πολλά άλλα– αποτελούν «δεσμεύσεις» της χώρας με βάση τα Μνημόνια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Για να το πούμε πιο απλά, δηλαδή, αποτελούν τις απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για να αυξήσει την κερδοφορία του σε βάρος ακόμη και της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχομεσαίων.

Αν σε αυτά συμπεριλάβουμε, ότι με το 3ο Μνημόνιο πέρασαν στον έλεγχο των Βρυξελών οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, το γεγονός ότι κρίσιμοι τομείς όπως η Γενική Γραμματεία Εσόδων και η Τράπεζα της Ελλάδας δίνουν λόγο απ’ ευθείας στους δανειστές, πέρα κι έξω από κάθε λογική δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, αν συνυπολογίσουμε, ότι με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τα σύμφωνα της ΕΕ η νομισματική, συναλλαγματική και δημοσιονομική πολιτική αποφασίζονται στις Βρυξέλλες, τότε σε ένα συμπέρασμα καταλήγουμε: Η πάλη για την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και την ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στους οποίους η Ελλάδα έχει προσχωρήσει ως οργανικό μέλος, προβάλει ως μονόδρομος!

Ευθύνες για τις εγκληματικές αυτές επιλογές, έχει το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου και του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας, οι πολιτικές και οικονομικές δηλαδή δυνάμεις, που ωθούν τους εργαζόμενους στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα το θετικό από τις δυνάμεις αυτές, οι οποίες τα χρόνια της κρίσης, έδειξαν με τον πιο καθαρό τρόπο τις εχθρικές τους διαθέσεις απέναντι στον λαϊκό παράγοντα. Ούτε όμως μπορούμε να αναμένουμε μοιρολατρικά να ωριμάσουν οι συνθήκες, στο ασαφές και απροσδιόριστο μέλλον. 

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σφαγιαστικά μέτρα. Μπορούμε να ξαναπάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή μας έξω από το ευρώ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.

ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ. ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!

Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει το εγχείρημα της «ΔιΕΕξόδου», να πάρει αυτόβουλες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Επιτροπών στις πόλεις, τα χωριά, τις επιχειρήσεις, παντού όπου κινείται και αναπνέει η εργατική τάξη και τα φτωχά μικρομεσαία στρώματα, οι δύο δηλαδή κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες, ευελπιστούμε, ότι θα αποτελέσουν τους κινητήριους μοχλούς του κινήματος της αποδέσμευσης της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό κλοιό της ΕΕ, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Την Τρίτη 27/9 στις 6.00 μμ έξω από τη Βουλή

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΙΕΕΞΟΔΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

πηγή: dieexodos.wordpress.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου