.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 3ΜΜ


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Συλλαλητήριο, Οχι ξανά σκλάβοι στην Αφρική!

 Σάββατο 2 Δεκέμβρη, Σύνταγμα 3μμ

Καλούν: Αφρικανικό δίκτυο στην Ελλάδα, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, African House, cosmos of culture,
ΚΕΕΡΦΑ, φορείς, συλλογικότητες

Οχι ξανά σκλάβοι στην Αφρική!


Oχι στη βαρβαρότητα των στρατοπέδων στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Κω
Ανοίξτε τα σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση, οχι άλλα Χριστούγεννα στις φυλακές
Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης παντού
Καταργήστε τις συμφωνίες της ντροπής ΕΕ με Λιβύη και Τουρκία
Άσυλο για τους πρόσφυγες
Όχι εκπαίδευση των δολοφόνων της λιβυκής ακτοφυλακής


Είμαστε οργισμένοι για το παζάρι δούλων που στήθηκε στη Λιβύη με τους Αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στη Ευρώπη για να ξεφύγουν από το θάνατο.

Είμαστε οργισμένοι γιατί μικρά παιδιά με τις μανάδες τους πνίγονται ξανά στα ανοικτά της Λέσβου την ώρα που το στρατόπεδο της Μόρια θυμίζει Γκουαντάναμο.

Αυτές είναι οι συνέπειες των ρατσιστικών συμφωνιών της ΕΕ με την Τουρκία και τη Λιβύη. Είναι ώρα να τις καταργήσουμε! Είναι οι πολιτικές που έστρωσαν το δρόμο στη άκρα δεξιά και τους φασίστες σε όλη την Ευρώπη.
Οι φρικιαστικές εικόνες αγοραπωλησίας αφρικανών μεταναστών στη Λιβύη που μετέδωσε το CNN σόκαραν εκατομμύρια. Από το 2015, όταν η ΕΕ προχώρησε στη συμφωνία με την Τουρκία για να σφραγιστεί ο βαλκανικός διάδρομος και να κλείσει το θαλάσσιο πέρασμα από το Αιγαίο, χιλιάδες κατατρεγμένοι από την Αφρική σπρώχτηκαν στο πιο επικίνδυνο πέρασμα στην Ευρώπη, από το Λιβυκό πέλαγος στην Ιταλία. Και στα νησιά του Αιγαίου κλείστηκαν σε κέντρα κράτησης χιλιάδες πρόσφυγες ενω εμποδίζεται η ελεύθερη μετακίνηση στην ενδοχώρα.

Το 2016, 5000 πρόσφυγες πνίγηκαν και μέχρι τώρα άλλες 3000. Είναι ο βαρύς φόρος αίματος στο βωμό των κλειστών συνόρων που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της ΕΕ.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μαζί με την ΕΕ έχουν βάψει τα χέρια τους στο αίμα, πολύ πριν φτάσουν με τις συμφωνίες τους με την Λιβύη και την Τουρκία να οδηγούν χιλιάδες σε μαζικούς πνιγμούς, όταν με τις επεμβάσεις τους και τη στήριξη των δικτατόρων διέλυσαν τις ζωές εκατομμυρίων για χάρη της κυριαρχίας μιας χούφτας πολυεθνικών που καταληστεύουν τον πλούτο των χωρών τους.

Όμως, η εικόνα των 20.000 εγκλωβισμένων στη Λιβύη σε συνθήκες απόλυτης βαρβαρότητας, με ανθρώπους να πουλιούνται ως σκλάβοι για 400 ευρώ θύμισε την αθλιότητα των πρώτων χρόνων της εξαγωγής δούλων στην Αμερική για να δουλέψουν στις φυτείες. Οι μαζικοί βιασμοί, ο χωρισμός παιδιών από τους γονείς, τα βασανιστήρια είναι η πραγματική συνέπεια της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας του αίσχους. Η ΕΕ στηρίζει συμφωνίες με ένοπλες συμμορίες που παριστάνουν την κυβέρνηση της Λιβύης.

Η κυβέρνηση με μπροστάρη τον Μουζάλα συμβιβάστηκε απροκάλυπτα με τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούρειο, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των κλειστών συνόρων για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους με την κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο και την ελεύθερη μετακίνηση. Έτσι άνοιξαν ξανά την πόρτα στην Δεξιά και ακροδεξιά να προκαλούν με ρατσιστικές κινητοποιήσεις σαν κι αυτή του Δημάρχου Λέσβου.
 
Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει να εκπαιδεύει στη βάση της Σούδας την Ακτοφυλακή της Λιβύης που ευθύνεται για τους μαζικούς πνιγμούς.

Είναι απαράδεκτο να τους κρατάει σε φυλακή και εξορία στα νησιά όταν έρχεται ένας χειμώνας που θα θερίσει ζωές όπως πέρυσι.

Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε για να βάλουμε τέλος στην απανθρωπιά των κυβερνήσεων, των πολιτικών του ρατσισμού που έφεραν ξανά τα σκλαβοπάζαρα στην Αφρική και τα Γκουαντάναμο στα νησιά του Αιγαίου.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΑΔΟΣ και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Σάββατο 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, στις 3 μ.μ.

το ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΑΔΟΣ και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ιταλικής πρεσβείας. ΕΛΑΤΕ να διαμαρτυρηθούμε για το έγκλημα που συνεχίζεται στη Λιβύη -να φωνάξουμε ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΞΑΝΑ στην ΑΦΡΙΚΗ.

------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ ----
ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι δραματικές σκηνές του σκλαβοπάζαρου, κοντά στην πόλη της Τρίπολης, από το τελευταίο ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του CNN Nima Elbagir, σόκαρε, θύμωσε και εξόργισε την κοινή γνώμη στην Ευρώπη, φανερώνοντας την πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες μετανάστες,  εγκλωβισμένοι στην περιοχή της Λιβύης.

Εμείς, το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδας και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, καταδικάζουμε έντονα τις φρικτές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποφέρουν οι Αφρικανοί μετανάστες στη Λιβύη. Πάνω από 20.000 Αφρικανοί, συμπεριλαμβανομένου γυναίκες και παιδιά, έχουν συλληφθεί και είναι σε κράτηση υπό εξαιρετικά κακές συνθήκες.

Η απάνθρωπη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Αφρικανοί μετανάστες που κατέληξαν στη Λιβύη προσπαθώντας να φτάσουν στα νότια σύνορα της Ιταλίας, είναι ένα από τα αποτελέσματα της ανεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των μελών της, ειδικά της Ιταλίας.

Από το 2000, η Λιβύη αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη στον έλεγχο της μετανάστευσης των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Frontex, και η Ιταλία υπογράφει τακτικά συμφωνίες συνεργασίας με τις αρχές της Λιβύης, προκειμένου να απωθήσει τους μετανάστες από την Ευρώπη. Η τελευταία συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Λιβύης υπεγράφη στις 02.02.2017, λιγότερο από ένα χρόνο πριν.

Η Ε.Ε. και η Ιταλία έχουν ενεργές σχέσεις με τις αρχές της Λιβύης, αγνοώντας τις ισχυρές αποδείξεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει ήδη αναφέρει την Ιταλία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το 2005 και το 2009, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής με την βορειοαφρικανική χώρα.

Εμείς, το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, απαιτούμε:

Από τις Ευρωπαϊκές και Ιταλικές αρχές, την Αφρικανική Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη:

     να ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ και να λάβουν μέτρα ενάντια στην βάρβαρη και απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών στη Λιβύη
     να φέρουν τους δράστες αυτών των φρικαλεοτήτων ενώπιον της δικαιοσύνης
     να σταματήσουν τα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης, εξασφαλίζοντας την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των θυμάτων και στηρίζοντας την εκκένωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης προς μια ασφαλή χώρα,
     να διαλύσει όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κράτησης για τους μετανάστες στη Λιβύη.
Απο τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, απαιτούμε:
     την διακοπή συνεργασίας με τη Λιβύη για θέματα διαχείρισης μετανάστευσης και συνόρων
     να διερευνήσει τη σχέση με τοπικές πολιτοφυλακές.

Καλωσορίζουμε την απόφαση της Γαλλίας για κάλεσμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έτσι ώστε να συζητηθεί η πώληση σκλάβων στη Λιβύη, και συμφωνούμε με την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η οποία αναφέρει:

“…η μόνη λύση για την προστασία των μεταναστών και για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων, είναι η δημιουργία νόμιμων μεταναστευτικών δρόμων.”


Υπογράφουν:
---------------------
ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΑΔΟΣ - AFRICAN NETWORK IN GREECE(Association of Cameroonian of Greece, Association of Senegalese of Athens, Burkina Faso Community in Greece, Cote d'Ivoire Community in Greece, Community of Somalia, Community of Burundi in Greece, Community of Congolese in Greece, Ethiopian Socio-Cultural centre "Aithiops", Ghana National Association in Greece, Hellenic Sudanese Friendship League, Kenyan Community of Greece, Nigerian Community of Greece, Organization of United African Women, Sudanese Community, Tanzanian Community Greece, Union of Sierra Leonean in Greece, Union of Guinean of Greece, Watoto Africa, Zanzibar Association in Greece)​​

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - GREEK FORUM OF MIGRANTS, Migrant.gr

Περισσότερες πληροφορίες: Σαμσιντήν Ιντρίσου (6986 600661)


Υποστηρίζουν:
---------------------
AFRICAN HOUSECosmos of Culture, ΚΕΕΡΦΑ, άλλοι Φορείς και Συλλογικότητες





Δελτίο Τύπου στα Αγγλικά:


NO MORE SLAVES AGAIN in AFRICA

DEMONSTRATION - PROTEST MARCH
Saturday, 2 December 2017
SYNTAGMA sq., 3 p.m.

WE CALL FOR ALL the citizens of Athens to demonstrate and protest, marching to the European Commission offices and Italian Embassy. Come with us to protest against the crimes continued in Libya - let’s shout together NO MORE SLAVES AGAIN in AFRICA

------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ ----

Protest Announcement

The latest reportage of CNN correspondent Nima Elbagir, depicting the dramatic scenes of a slave auction near the city of Tripoli, shocked, angered and outraged the European public opinion about the reality of migrants stuck in Libyan territory.

We as the African Network in Greece and as the Greek Forum of Migrants strongly condemn the horrible violations of human rights that African migrants suffer in Libya. More than 20,000 Africans, including women and children, have been arrested and are now in detention under extremely poor conditions.

The inhumane condition of African migrants who ended up in Libya, trying to reach the southern border of Italy, is just one of the results of the European Union’s irresponsible migration policy, and its members, particularly Italy
Libya since 2000, represents a strategic partner in the EU ‘s borders migration control through the Frontex agency, and Italy has regularly signed cooperation agreements with Libyan authorities in order to push back migrants. The last agreement between Italy and Libya has been signed in 02.02.2017, less than one year ago. 
EU and Italy have active relations with Libyan authorities, ignoring the strong evidence of violation of human rights in the country. The European Court has already reported Italy for Human Rights violations in 2005 and 2009, concerning its cooperation on migration policy with the North African country.

We, as the African Network in Greece and as the Greek Forum of Migrants, demand:
From the European and Italian authorities, the African Union and the United Nations:
     to act immediately and take measures in stopping the barbaric and inhumane treatment of the migrants in Libya;
     to bring the perpetrators of these atrocities to justice;
     to stop the slave auction in Libya, ensuring the restoration of human rights for the victims and supporting their evacuation to a safe country;
     To dismantle all the concentration - detention camps for migrants in Libya;
From the EU authorities and the State members, we demand:
     to interrupt the cooperation, to manage migration and borders, with Libya and
     to investigate about the relation with local militia.

We welcome France's decision to invite the UN Security Council to discuss the slave trade in Libya and we agree with the UN general secretary’s statement:
“...the only solution to protect migrants and to fight smugglers is to open legal migration routes.”

SIGNED BY:
------------------------------ ----------
AFRICAN NETWORK IN GREECE(Association of Cameroonian of Greece, Association of Senegalese of Athens, Burkina Faso Community in Greece, Cote d'Ivoire Community in Greece, Community of Somalia, Community of Burundi in Greece, Community of Congolese in Greece, Ethiopian Socio-Cultural centre "Aithiops", Ghana National Association in Greece, Hellenic Sudanese Friendship League, Kenyan Community of Greece, Nigerian Community of Greece, Organization of United African Women, Sudanese Community, Tanzanian Community Greece, Union of Sierra Leonean in Greece, Union of Guinean of Greece, Watoto Africa, Zanzibar Association in Greece)​​

GREEK FORUM OF MIGRANTS, Migrant.gr

More info: Samsideen Iddrisu (6986 600661)

------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ -----
Supporters:
AFRICAN HOUSE, Cosmos of Culture, ΚΕΕΡΦΑ, more Organizations and Communities

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου