.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Διεθνής Αμνηστία & Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Η Διεθνής Αμνηστία, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μαραθωνίου Γραμμάτων, δημοσιεύει τρία σχέδια μαθημάτων για την εκπαίδευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στις αίθουσες των σχολείων και προτρέπει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των μαθητών και των μαθητριών στη δράση της.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να αφιερώσουν μία σχολική ώρα για να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές στις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να συμμετάσχουν με αυτόν τον τρόπο στη μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας, τον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων 2017.


Δείτε εδώ τα σχέδια μαθημάτων



Ο Παγκόσμιος Μαραθώνιος Γραμμάτων έχει στόχο να επιφέρει αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε κίνδυνο.  Μεταξύ των πολλών δράσεων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της εκστρατείας, η  Διεθνής Αμνηστία αναδεικνύει ατομικές περιπτώσεις και ασκεί πίεση στις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, μέσα από την εκστρατεία βγαίνουν στο φως αυτές οι περιπτώσεις, με τη διοργάνωση διαμαρτυριών και ανοιχτών στο κοινό δράσεων, προσελκύοντας τη διεθνή προσοχή μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του διαδικτύου.
Στο πλαίσιο αυτό, η Διεθνής Αμνηστία φέτος δημοσιεύει εκπαιδευτικό υλικό για το πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριές τους, μέσα σε μία σχολική ώρα, τόσο γενικά για τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και ειδικότερα για τρεις τρανταχτές περιπτώσεις παραβιάσεων, οι οποίες είναι κομμάτι του Παγκόσμιου Μαραθωνίου Γραμμάτων.

Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από καλή διάθεση, πίστη στα ανθρώπινα δικαιώματα και μία σχολική ώρα!

Χορηγοί Επικοινωνίας:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου